به گزارش نفت دیلی، معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در امور فنی و مهندسی از تحقق 5 هزار و 68 عملیات فنی و ویژه حفاری در 8 ماه امسال خبر داد.
مهندس حمیدرضا گلپایگانی با اشاره به تنوع خدمات فنی و ویژه صنعت حفاری، گفت: این تنوع که مشتمل بر 20 نوع است از سوی چندین شرکت به یک پروژه حفاری ارایه می شود و شرکت ملی حفاری ایران از معدود شرکت های حفاری است که در زمینه انجام تمامی این خدمات توانمند بوده و به بیش از یک صد دستگاه حفاری و شرکت های نفتی در کشور خدمات می دهد.
وی افزود: شرکت ملی حفاری ایران این مزیت را دارد که خدمات فنی و تخصصی را به طور همزمان با عملیات حفاری ارایه می کند و این درحالی است که تا پیش از تاسیس این شرکت در اول دی سال 1358، این خدمات در ایران از سوی 26 شرکت خارجی صورت می گرفت.
گلپایگانی اظهار کرد: نمودار گیری، چاه پیمایی، نمودارگیری از سیال حفاری، لوله مغزی سیار، آزمایش چاه با ساق مته، حفاری با هوا ، مشبک کاری و حفاری فروتعالی از شمار خدمات فنی و حفاری افقی ( انحرافی) و مغزه گیری از عملیات ویژه محسوب می شود که هر کدام دارای تخصص خاصی است.
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در امور فنی و مهندسی توضیح داد: تحقق 29 هزار و 727 متر حفاری افقی بر روی 48 حفره و یک هزار و480 متر مغزه گیری در ردیف عملیاث ویژه است که متخصصان این شرکت با بکارگیری فناوری های روز و بهره گیری از تجارب ارزنده میدانی خود در سال جاری به شرکت های متقاضی ارایه داده اند.
وی انجام 309 عملیات تعمیر چاه های نفت و گاز با لوله مغزی سیار، 158 مورد اسیدکاری گسترده، یک هزار و 210 مورد سیمانکاری لوله جداری، 540 مورد آزمایش چاه با ساق مته، یک هزار و957 مورد تزریق پذیری، 12 هزار و 591 متر حفاری با هوا ، سه مورد حفاری فروتعادلی (UBD) به متراژ 602 متر، 698 مورد لوله گذاری چاه، 143 مورد نصب آویزه و 50 مورد آزمایش بهره دهی چاه را ابتدای سال جاری تا پایان آبان گذشته از فعالیت های حوزه خدمات فنی شرکت برشمرد.
گلپایگانی گفت: هم اکنون ارایه خدمات فنی و عملیات ویژه در پروژه های کلید در دست حفاری در بخش خشکی جزیره کیش، فاز 14 پارس جنوبی، یادآوران، آزادگان و آذر از سوی این معاونت در دست اجراست.
وی افزود: همسو با ارایه خدمات متنوع پیش گفته متخصصان و کارشناسان معاونت خدمات فنی و مهندسی شرکت در زمینه بومی سازی بخش قابل توجهی از تجهیزات راهبردی مورد استفاده در این حوزه نیز تلاش گسترده ای داشته اند.
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در امور فنی و مهندسی افزود: در چند سال اخیر با همکاری سازندگان داخلی، شرکت های دانش بنیان، مراکز پژوهشی و دانشگاه های صنعت نفت، تهران، شهید چمران، صنعتی شریف و امیرکبیر در خصوص طراحی و ساخت تجهیزات کاربردی در این بخش ها اقدامات قابل توجهی صورت گرفته و دستاوردهای مهمی حاصل شده است.
وی ساخت سامانه های سطحی و دستگاه نمودارگیری دریایی، تجهیزات نمودارگیری، حفاری با هوا، دستگاه های لوله مغزی سیار، دستگاه های پمپاژ سیمان و اسید، و ابزار چاه پیمایی و جهت یابی را بخشی از تجهیزات بومی سازی شده عنوان کرد.
گلپایگانی با اشاره به ارایه خدمات فنی در شرکت ملی حفاری ایران همزمان با تاسیس این شرکت، یادآوری کرد: با هدف انسجام بخشیدن و هماهنگ کردن این خدمات، معاونت خدمات فنی و مهندسی شرکت در نیمه دوم سال 1388 ایجاد شد و تمامی خدمات فنی و تخصصی، مهندسی و نظارت، برنامه ریزی و انجام خدمات و همچنین سامانه های اطلاعات و ارتباطات و بکارگیری فناوری های نوین در این معاونت تعریف شده است.
شرکت ملی حفاری ایران، یکی از شرکت های بالادستی زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران است که حوزه ستادی آن در اهواز مرکز استان خوزستان استقرار دارد.