به گزارش نفت دیلی، صادرات نفت خام کردستان عراق در روزهای اخیر به نصف میزان پیشین خود رسیده است.
منابع صنعتی اعلام کردند: صادرات نفت خام اقلیم کردستان عراق در روزهای اخیر به حدود 100 هزار بشکه در روز کاهش یافته است که دلیل آن می تواند ناشی از اختلاف دیرینه میان دولت مرکزی و منطقه کردنشین بر سر پرداخت شرکت های نفتی فعال در منطقه کردستان عراق باشد.
یکی از مقام های نفتی عراق اعلام کرد: اقیلم کردستان عراق به سازمان دولتی بازاریابی نفت خام عراق (سومو) اطلاع داده است که به دلیل مشکلات فنی صادرات نفت از این منطقه کاهش یافته است.
یکی از منابع صنعتی در شهر اربیل، پایتخت اقلیم کردستان عراق، افت صادرات نفت این منطقه به سطح روزانه 100 هزار بشکه را نیز تایید کرد.
مقام های انرژی دولت آنکارا هفته گذشته اعلام کرده بودند که صادرات نفت خام کردستان عراق به ترکیه پس از اختلاف ها میان بغداد و منطقه کردنشین با افت رو به رو شده است.
مقام های منطقه کردستان عراق اعلام کردند: به دلیل کنترل های دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان عراق به اندازه کافی فرآورده های نفتی برای تامین خوراک نیروگاه های برق خود دریافت نکرده است.
مقام های بغداد و اقلیم کردستان عراق، اوایل ماه جاری میلادی پس از ماه ها اختلاف در باره پرداخت هزینه شرکت های نفتی بین المللی فعال در منطقه کردنشین به توافق رسیدند.
منطقه کردستان عراق از اوایل ماه اوت تصمیم گرفت صادرات نفت خام خود را پس از چند ماه تعلیق به صورت مشروط از سر بگیرد و چنانچه با دولت مرکزی به توافق برسد، صادرات نفت خود را ادامه دهد.
بغداد در ماه اکتبر بخشی از هزینه شرکت های نفتی بین الملی فعال در منطقه کردنشین را به حساب اقلیم کردستان عراق واریز کرد اما پس از آن دیگر پرداختی صورت نگرفته است.
بر اساس قانون اساسی عراق، 17 درصد مجموع درآمدهای حاصل از فروش نفت خام عراق متعلق به منطقه کردنشین است.
دولت مرکزی عراق باید 50 درصد درآمدهای حاصل از فروش نفت خام منطقه کردنشین را به عنوان هزینه شرکت های نفتی فعال در این منطقه بپردازد
دولت مرکزی عراق مدعی حق انحصاری صادرات نفت عراق است اما دولت منطقه ای کردستان با تکیه بر استقلال اداری و نظامی، برای در دست گرفتن کنترل صنعت نفت این منطقه تلاش می کند.
مهم ترین دلیل اختلاف های دولت مرکزی عراق و دولت منطقه ای کردستان، نبود قانونی جامع برای مدیریت منابع نفتی این کشور است که تصویب آن پس از سال ها کشاکش، همچنان به تأخیر می افتد.