چابهار قطب سوم توسعه صنعت پتروشیمی کشور

 به گزارش نفت دیلی،  نشست بررسی و انتخاب منطقه چابهار به عنوان قطب سوم توسعه پتروشیمی با حضور پیکسوتان صنعت پتروشیمی و مدیران ارشد شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد.

مهندس بیات، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی، در این نشست با بیان این که لازم است توسعه پتروشیمی براساس اصول کارشناسی و آمایش سرزمین پیش برود، گفت: با بررسی های انجام شده در زمینه پدافند غیرعامل و مشکلات دیگری که توسعه پتروشیمی در عسلویه دارد، لازم است ادامه توسعه این صنعت به بخش دیگری از کشور منتقل شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به این که با پیگیری وزیر نفت، اکثر میادین مشترک نفت و گاز تعیین تکلیف و قراردادهای آنها نیز  منعقد شده است، افزود: به این ترتیب ظرفیت خوبی از نظر تامین خوراک برای توسعه صنعت پتروشیمی به وجود آمده است.

وی با بیان این که مسئولان کشور در دولت و مجلس در بحث توسعه بالادست نظر مساعد دارند، افزود: در برنامه های جداگانه از نمایندگان عضو کمیسیون انرژی و کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی دعوت شد تا با حضور در منطقه انرژی پارس جنوبی، از نزدیک با برنامه های توسعه صنعت نفت و پتروشیمی آشنا شوند.

بیات از برنامه ریزی های وزارت نفت برای تولید روزانه  یک و چهاردهم میلیارد متر مکعب گاز در پارس جنوبی، 4 میلیون تن اتان و بیش از 5 میلیون بشکه نفت در کشور خبر داد و افزود: برای این که سرمایه این صنعت صرف توسعه آن شود، پیشنهاد کردیم 50 درصد درآمد واگذاری ها به منظور  توسعه این صنعت به صورت وام به سرمایه گذاران بخش خصوصی تخصیص یابد تا هم صنعت با سرعت بیشتری توسعه یابد و هم منابع مالی آن صرف سرمایه گذاری در همین صنعت شود.

وی گفت: سایر بخش های کشور متناسب با توسعه صنعت پتروشیمی توسعه نیافته است؛ از این رو یا باید صبر کنیم که این بخش ها آماده همکاری با ما شوند که این توسعه را عقب می اندازد یا باید با توسعه خودمان، سایر بخش ها را هم توسعه دهیم.

بیات افزود: گرچه گزینه دوم، کار ما را بسیار مشکل تر می کند اما چاره ای جز آن نداریم  و باید با تمام قدرت، زمینه توسعه را فراهم کنیم.

وی با اشاره به این که منطقه عسلویه به دلایل متعدد دیگر امکان توسعه ندارد، افزود: باید محل دیگری برای توسعه صنعت پتروشیمی انتخاب شود که هم اکنون گزینه برتر، منطقه چابهار است.

 

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان این که از سال 89  مطالعات کارشناسی فشرده در زمینه انتخاب محل مناسب برای توسعه صنعت پتروشیمی آغاز شده است، افزود: گزارش هایی در این زمینه تهیه و تحویل معاون رئیس جمهوری در توسعه مناطق آزاد شد.

وی ادامه داد: در نهایت دولت در سفر استانی به استان سیستان و بلوچستان، منطقه چابهار را به عنوان قطب آتی توسعه صنعت پتروشیمی تصویب و مطالعه و بررسی امکان سنجی انتقال گاز اتان پارس جنوبی به چابهار به وسیله خط لوله مستقل را تصویب کرد.

بیات از شرکت کنندگان خواست در این زمینه مطالب کارشناسی خود را مطرح کنند تا در تصویب نهایی، این منطقه به عنوان قطب سوم توسعه پتروشیمی در کشور لحاظ شود.

در این نشست، مهندس نعمت زاده، مهندس نجابت و مهندس نژاد سلیم، مدیران عامل پیشین شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مهندس ترکان، معاون پیشین برنامه ریزی و توسعه وزارت نفت، مهندس میرمعزی، معاون پیشین وزیر نفت، مهندس افشین، مدیر کنترل تولید NPC ، مهندس پیوندی، مدیر برنامه ریزی و توسعه پیشین NPC، مهندس تسلطی، مدیرعامل پیشین سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و مدیرعامل شرکت سپهر انرژی، مهندس زردبانی، مدیرعامل پیشین شرکت بازرگانی پتروشیمی، مهندس شعری مقدم، مدیرعامل پیشین پتروشیمی بندرامام و تعداد دیگری از مدیران پیشکسوت صنعت پتروشیمی، همچنین جمعی از اعضای هیئت مدیره و مدیران ستادی شرکت ملی صنایع پتروشیمی حضور داشتند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد