اوکراین به دنبال مشارکت در خط لوله ترنس آناتولین

به گزارش نفت دیلی، اوکراین به دنبال مشارکت در ساخت خط لوله گازی آذربایجان-ترکیه (ترنس آناتولین) است.

روسیه به منظور تنوع بخشی به مسیرهای عرضه گاز به اروپا بدون عبور از اوکراین، ساخت خط لوله گازی ساوث استریم را آغاز کرده است، اوکراین نیز با مشارکت در پروژه هایی که برای کاهش وابستگی به گاز روسیه طراحی شده است، به دنبال تنوع بخشی به مسیرهای واردات گاز موردنیاز است.

خط لوله گازی ساوث استریم قرار است 63 میلیارد مترمکعب گاز روسیه را بدون عبور از کشورهای ترانزیتی مانند اوکراین به مرکز و جنوب اروپا صادر کند؛ ساخت این خط لوله در دسامبر 2012 آغاز خواهد شد و در سال 2015 به بهره برداری خواهد رسید.

کاستیانتین گریشچنکو، وزیر امور خارجه اوکراین، گفت کشورش خواهان و آماده مشارکت در خط لوله گازی ترنس آناتولین (تی ای ان ای پی) و پروژه کریدور جنوبی است که برای عرضه گاز حوزه دریای خزر به اروپا طراحی شده است.

خط لوله ترنس آناتولین قرار است در ابتدا سالانه 16 میلیارد مترمکعب گاز فاز دوم میدان فراساحل شاه دنیز آذربایجان را که توسعه آن در سال 2017 تکمیل می شود، به ترکیه و سپس اروپا انتقال دهد.

این مقام ارشد با بیان این که کشورش در حال مذاکره با ترکیه درباره مسیرهای جدید عرضه گاز است، اظهار کرد: اوکراین قصد دارد در آینده نزدیک به برخی مناسبات در این زمینه دست یابد.

وی همچنین با بیان این که همکاری میان ترکیه و آنکارا در بخش انرژی، یک عامل اصلی در افزایش همکاری استراتژیک میان دو کشور است، یادآور شد: کی یف یک درخواست رسمی به شرکای میدان شاه دنیز آذربایجان مبنی بر استفاده شرکای آذری و ترک از شبکه ترانزیت گاز اوکراین و تاسیسات ذخیره سازی گاز این کشور ارائه داده است.

گریشچنکو اعلام کرد: اوکراین بر اساس دو قرارداد بلندمدت که تا سال های 2023 و 2025 اعتبار دارد، به عرضه پایدار و بدون وقفه ترانزیت گاز روسیه به ترکیه از مسیر اوکراین متعهد است.

وی افزود: اوکراین خواهان همکاری در بخش انرژی با ترکیه نه تنها در ساخت خط لوله گاز، بلکه در ساخت مخازن زیرزمینی ذخیره سازی گاز، خطوط لوله نفتی و مشارکت در کشف و تولید موادهیدروکربوری در دریای سیاه و کشورهای ثالث است.

اوکراین به منظور کاهش وابستگی به گاز روسیه به دنبال تنوع بخشی به مسیرهای واردات و تولید داخلی این ماده است، اما در همین حال، در حال مذاکره با مسکو برای کاهش بهای گاز وارداتی از این کشور است.

مسکو و کی‌یف مدت هاست درباره قیمت و حجم گاز که اوکرین از روسیه می‌خرد، اختلاف دارند؛ کی یف اصرار دارد قیمت‌ کنونی گاز بسیار بالاست و روسیه نیز اصرار می کند با در اختیار گرفتن بخشی از سهام شبکه ترانزیت گاز اوکراین، گازبها را برای این کشور کاهش دهد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد