فاز اول پتروشیمی ایلام اردیبهشت 92 به بهره برداری می رسد

به گزارش نفت دیلی، فاز اول مجتمع پتروشیمی ایلام به عنوان بزرگترین سرمایه گذاری صنعت پتروشیمی در غرب ایران تا اردیبهشت سال آینده به بهره برداری کامل خواهد رسید.

مدیرعامل پتروشیمی ایلام اظهار کرد: محصول این مجتمع سالانه 460 هزار تن اتیلن، 120هزار تن پروپیلن و 140 هزارتن بنزین پیرولیز، برش های چهار کربنه 85 هزار تن و 33 هزار تن نفت کوره است.

مهندس جواد کمری افزود: یک واحد پلی اتیلن سنگین با ظرفیت 300 هزار تن نیز طراحی و اجرا شده که فاز اول آن از طرح های مهر ماندگار است و با 95 درصد پیشرفت فیزیکی، آخرین مراحل ساخت را سپری می کند.

وی ادامه داد: تمام واحدهای یوتیلیتی نیز با شتاب مناسبی در حال ساخت است و با دریافت خوراک از خط لوله اتیلن غرب که با یک انشعاب 130 کیلومتری به پتروشیمی ایلام خواهد رسید، خوراک مورد نیازواحد پلی اتیلن سنگین تامین خواهد شد.

وی تصریح کرد: خط لوله انشعابی از خط اتیلن غرب، دارای 75 درصد پیشرفت و از سوی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در حال اجراست.

کمری گفت: پیشرفت ساخت سرویس های جانبی پتروشیمی به 95 درصد رسیده و تمام تجهیزات مورد نیاز وارد مجتمع شده و عملیات نصب در حال اتمام است.

وی ادامه داد: پس از سرمایه گذاری شرکت بازرگانی پتروشیمی در این طرح، روند ساخت با سرعتی مناسب در حال اجراست و حدود 27 هزار میلیارد ریال، کل سرمایه گذاری فازهای دوگانه پتروشیمی ایلام است.

کمری با بیان این که پتروشیمی ایلام بزرگ ترین سرمایه گذاری پتروشیمی در غرب کشور است، گفت: شرکت بازرگانی پتروشیمی با 57 درصد سهام، بزرگ ترین سهام دار این شرکت به شمار می رود و صندوق بازنشستگی کشوری 17 درصد، شستا 17 درصد، پتروشیمی مارون 7 درصد و درصدی جزیی نیز متعلق به سهام ترجیحی کارکنان است.

وی گفت: 220 میلیون یورو و 40 میلیارد تومان در قالب طرح های مهرماندگار به پتروشیمی ایلام اختصاص یافته اما تاکنون بانک صنعت و معدن به عنوان بانک عامل، این ارقام را به دلیل مراحل پیچیده اداری پرداخت نکرده است.

مدیرعامل پتروشیمی ایلام افزود: افزون بر خط لوله اتیلن غرب، خوراک این پتروشیمی از سوی پالایشگاه گاز ایلام تامین و اتان، ال. پی.جی و میعانات گازی مورد نیاز از طریق 3 خط لوله احداث شده وارد مجتمع پتروشیمی ایلام می شود.

وی ادامه داد: فاز دوم پتروشیمی ایلام، همان الفین سیزدهم است که با ظرفیت 460 هزار تن اتیلن در سال، در صورت تامین منابع مالی تا کمتر از دو سال ساخته خواهد شد.

کمری افزود: واحد  اس. آر. یو  فاز دوم پتروشیمی ایلام می تواند سالانه 700 هزارتن ال. پی.جی و میعانات گازی را گوگردزدایی کند.

وی با بیان این که پالایشگاه گاز و پتروشیمی ایلام رابطه بسیار نزدیکی با هم دارند، گفت: در آستانه واگذاری سهام پالایشگاه ایلام، برای هماهنگی و تعامل بیشتر سهامداران پتروشیمی ایلام آمادگی دارند تا سهام این پالایشگاه را خریداری کنند.

مدیرعامل پتروشیمی ایلام افزود: با بهره برداری از هر 2 فاز این مجتمع تولیدی، سالیانه حدود 1 میلیون تن محصول تولید خواهد شد و برای 700 نفز اشتغال زایی مستقیم را به همراه خواهد داشت.

کمری ادامه داد: با راه اندازی این طرح و تولید اتیلن، توان تزریق به خط لوله اتیلن غرب را نیز خواهیم داشت و 160 هزار تن اتیلن مازاد به این خط تزریق خواهد شد.

 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی روز گذشته درباره پروژه های مهر ماندگار صنعت پتروشیمی اظهار کرد: تا به امروز هیچ گونه تسهیلات ریالی و ارزی از صندوق توسعه ملی برای ساخت پروژه های مهر ماندگار دریافت نشده است و این پروژه ها از محل منابع مالی تزریق شده از سوی سرمایه گذاران و بانک ها به بهره برداری رسیده است.

وی افزوده بود: درمجموع این طرح ها 4.5 میلیارد دلار تسهیلات مختلف از منابع گوناگون دریافت کردند، همچنین از طریق اوراق مشارکت و سهامداران سرمایه گذاری های لازم انجام شده است.

بیات گفته بود : تا کنون به هیچ وجه از منابع صندوق توسعه ملی برای پروژه های مهر ماندگار پتروشیمی استفاده نشده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مورد میزان پیشرفت طرح های پتروشیمی در حال احداث در غرب کشور گفته بود: پتروشیمی کردستان دارای 58 درصد پیشرفت است و خوشبختانه بیشتر تجهیزات موردنیاز در حال دریافت است و پیمانکاران به تدریج عملیات ساخت را شتاب خواهند بخشید.

وی ادامه داده بود: پتروشیمی مهاباد 65 درصد و پتروشیمی لرستان نیز 83 درصد پیشرفت دارند که به تدریج با تامین تجهیزا،ت میزان پیشرفت ساخت این دو واحد پتروشیمی نیز شتاب خواهد یافت.

وی ادامه داده بود: قرار است با مساعدت معاون اول رئیس جمهوری 40 میلیارد تومان برای فاز دوم پتروشیمی ایلام نیز از سوی بانک صنعت و معدن به این پروژه اختصاص یابد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد