به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از بومیسازی 38 دانش فنی مربوط به فرآیندهای تولید محصولات و کاتالیستهای موردنیاز صنعت پتروشیمی خبر داد.
عبدالحسین بیات صبح امروز (سه شنبه پنجم دی) در نخستین جلسه شورای سیاست گذاری انتقال و توسعه فناوری صنعت نفت با استفاده از دانش های فنی خریداری شده با بیان این که صنعت پتروشیمی در میان سایر صنایع وابسته به نفت بیشترین دانش فنی را نیاز دارد، گفت: از سال 70 در صنعت پتروشیمی برای برطرف کردن نیازها به دانش فنی، شرکتی را با عنوان پژوهشی و فناوری پتروشیمی تاسیس کردیم.
وی ادامه داد: این شرکت از سالی که تاسیس شده تا امروز موفق شده است برخی از فناوریهای مورد نیاز صنعت را در کنار دستیابی به دانش فنی آنها تجاری کند.
بیات درباره عمده چالشهای حوزه دستیابی به فناوری و تجاریسازی دانشهای فنی مورد نیاز صنعت پتروشیمی گفت: خصوصی شدن واحدهای پتروشیمی موجب شده است تا بخش خصوصی ریسک استفاده از دانشهای فنی بومی شده را نپذیرد.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی از سوی دیگر مشارکت بخش دولتی برای بومیسازی دانشهای فنی مورد نیاز صنعت و به کارگیری از آنها را یکی از عوامل توسعه دانش فنی صنعت پتروشیمی در کشور اعلام کرد و افزود: باید بخش خصوصی و دولتی در کنار هم تلاش کنند تا دستاوردهایی که در این حوزه به دست آمده است، بایگانی نشود.
بیات ادامه داد: البته بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در حوزه کاتالیست فعالیت بیشتری دارند، زیرا این حوزه سرمایه کمتری نسبت به حوزههای فرآیندی نیاز دارد.
وی تاکید کرد: در برنامه ششم صنعت پتروشیمی، ایجاد تنوع محصولات از 25 به 85 گرید برنامهریزی شده است که این مهم نیاز به فناوریهای خاص دارد.
بیات به فعالیت بیش از 42 واحد پتروشیمی در کشور اشاره کرد و گفت: افزونبر واحدهای در حال تولید، 70 مجتمع دیگر نیز در دست ساخت داریم که برخی از آنها با استفاده از دانشهای فنی موجود ساخته میشود، ولی برخی دیگر نیاز به دانشهای نوین دارد.