به گزارش نفت دیلی، میانگین بهای نفت برنت در پایان سال 2012 در سطح بالایی باقی ماند، در حالی که مسائل ژئوپولیتیک تا حدودی توانست سایه سنگین چشم انداز ضعیف تقاضای نفت را نیز جبران کند.
به دنبال خوش بینی ها درباره مذاکرات کاخ سفید و کنگره آمریکا برای حل مسائل بودجه ایالات متحده موسوم به «پرتگاه مالی»، بهای نفت خام برنت در پایان معاملات روز گذشته (دوشنبه 11 دی) و آخرین روز معاملات در سال 2012، به بیش از 111 دلار برای هر بشکه رسید.
در پایان معاملات روز گذشته، بهای هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال برای تحویل در ماه فوریه، 49 سنت افزایش یافت و به 111 دلار و 11 سنت رسید.
بهای هر بشکه نفت خام دبلیو تی آی برای تحویل در ماه فوریه نیز با یک دلار و دو سنت افزایش، به 91 دلار و 82 سنت رسید.
به دنبال سخنرانی روز گذشته باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، درباره نتایج مذاکرات کاخ سفید و کنگره و گفته های امیدوار کننده میتچ مک کانل، رهبر سناتورهای حزب جمهوریخواه، درباره مقابله با «پرتگاه مالی» بهای نفت و ارزش شاخص سهام در بازار آمریکا با رشد رو به رو بود.
بهای نفت خام در طول سال گذشته میلادی در پی وجود تنش ها در منطقه خاورمیانه و به دنبال آن نگرانی ها درباره اختلال در عرضه نفت خام، با رشد رو به رو بود.
بحران مالی منطقه یورو و بحث پرتگاه مالی آمریکا می تواند بزرگ ترین اقتصاد دنیا را بار دیگر دچار یک رکود اقتصادی شدید کند، نیز نگرانی هایی درباره کندی رشد تقاضای جهانی نفت ایجاد کرده است، اما وجود تنش ها در منطقه خاورمیانه از سنگینی فشار این دو عامل بر بهای نفت خام کاست و تا حدودی در بازار توازن برقرار کرد.
فعالان بازارهای جهانی نفت خام بر این باورند که این عوامل نیز می تواند در سال 2013 نیز بر قیمت ها تاثیر گذار باشد.
ریچارد ایسزیسیزن، کارشناس ارشد بازار در موسسه ال ال سی مستقر ر شیکاگو در این باره گفت: مسائل مربوط به منطقه خاورمیانه به شدت بر بهای نفت در بازارهای جهانی تاثیر گذار خواهد بود.
وی افزود: ما انتظار داریم قیمت نفت آمریکا به سطوح 76 تا 80 دلار برای هر بشکه برسد، با توجه به افزایش برداشت نفت از ذخایر شیل اویل (برداشت نفت از سنگ های رسی) شاید این شاخص نفتی نیز با افت بیشتری رو به رو شود.
با وجود ثبت رکوردی جدید برای بهای نفت برنت در سال 2012 اما نفت خام آمریکا در سال گذشته میلادی نسبت به سال 2011 با بیش از هفت درصد افت همراه بود. که رشد تولید نفت در آمریکای شمالی نیز از دلایل عمده آن به شمار می رود.