به گزارش نفت دیلی، بنا بر اعلام وزیر انرژی ترکیه، این کشور برای ساخت یک پایانه واردات ال ان جی با قطر مذاکره خواهد کرد.
تانر ییلدیز، وزیر انرژی ترکیه گفت: ترکیه به منظور پاسخگویی به نیازهای رو به رشد داخلی و به دلیل رشد نقش آن به عنوان یک عرضه کننده انرژی به اروپا، درباره ساخت یک پایانه ال ان جی در سواحل دریای اژه با قطر مذاکره خواهد کرد.
وی افزود: این پایانه ال ان جی در کرانه خلیج ساروس، ورودی ترکیه به اروپا، ظرفیت دریافت سالانه 5 تا 6 میلیون مترمکعب گاز را خواهد داشت که به عرضه گاز به بلغارستان و یونان و پاسخگویی به نیازهای رو به رشد داخلی ترکیه کمک خواهد کرد.
وی در نخستین روز سفر خود به الجزایر، لیبی و قطر در شهر الجزیره گفت: بر این باوریم که ساخت یک پایانه ال ان جی در کرانه خلیج ساروس برای پاسخگویی به نیازهای انرژی ترکیه و منطقه مناسب است، ضمن آن که قطر طرح امکانسنجی و ارزیابی این پروژه را انجام خواهد داد.
ییلدیز اظهار کرد: اجرای این پروژه ال ان جی همچنین به کاهش ترافیک و تردد تنگه بوسفور (Bosphorus) و سودبری بلغارستان و یونان از این پروژه کمک می کند.
ترکیه با 75 میلیون نفر جمعیت، احتمال دارد ظرف یک دهه با پیشی گرفتن از انگلیس به سومین مصرف کننده بزرگ برق اروپا تبدیل شود.
به گفته مقام های وزارت انرژی ترکیه، تقاضای روزانه گاز ترکیه در اواخر سال 2012 میلادی حدود 125 میلیون مترمکعب بود که احتمال دارد در ماه های سرد زمستان به حدود 220 میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد.
وزیر انرژی ترکیه گفت: ترکیه هم اکنون قرارداد بلندمدتی با قطر ندارد، اما در حال آغاز گفت وگوها در این باره است.
وی افزود: ترکیه موافقت خود را برای تمدید قرارداد خرید سالانه 4 میلیارد مترمکعب ال ان جی از الجزایر به مدت 10 سال اعلام کرده است.
به گفته این مقام ترک، این قرارداد از اکتبر 2014، زمان انقضای قرارداد کنونی میان دو کشور، قابل اجراست.
وی یادآور شد: دو طرف درباره سازوکارهای قیمت گذاری گاز گفت وگو خواهند کرد و با توجه به این که تقاضای ال ان جی ترکیه رو به افزایش است، این کشور به قراردادهای بلندمدت نیاز دارد.
ییلدیز اظهار کرد: تقاضای گاز ترکیه در ماه های ژانویه و فوریه 2012 به اوج رسیده بود؛ به همین منظور در این دوره از قطر دریافت حداقل دو یا سه تک محموله ال ان جی و از الجزایر دریافت دو تک محموله ال ان جی را درخواست کرده بود.
ترکیه در قالب یک توافقنامه در سال 1998 سالانه حدود 4 میلیارد مترمکعب ال ان جی از الجزایر و بر اساس یک توافقنامه در سال 1995، 1.2 میلیارد مترمکعب ال ان جی از نیجریه وارد می کند.
بیشتر ال ان جی وارداتی ترکیه اواسط فصل زمستان، زمان اوج تقاضا برای سوخت گرمایشی و اواسط تابستان استفاده می شود.
پیش بینی های کنونی نشان می دهد چنانچه منابع جدید گازی فراهم نشود، ترکیه ظرف سال های آینده به دلیل افزایش نیروگاه های تولید برق گازسوز با کمبود گاز رو به رو خواهد شد.
ترکیه علاوه بر خرید ال ان جی از الجزایر و نیجریه، از ایران، روسیه و آذربایجان گاز وارد می کند.