به گزارش نفت دیلی، یک مقام نفتی عراق اعلام کرد: کابینه عراق قرارداد اولیه توسعه بلوک نفتی 9 این کشور به وسیله کنسرسیومی به رهبری شرکت کویت انرژی را تصویب کرد.
عبدالمهدی العمیدی، رئیس اداره قراردادها و مجوزهای وزارت نفت عراق ضمن بیان مطلب فوق اعلام کرد: شرکت کویت انرژی نیز کل سهام شرکت ملی نفت ترکیه (تی پی ای او) در پروژه توسعه بلوک نفت 9 عراق را خریده است.
کنسرسیومی به رهبری شرکت کویت انرژی با همکاری شرکت اماراتی دراگون اویل و شرکت تی پی ای او در چهارمین دور مناقصه های نفت و گاز عراق موفق به دریافت حق امتیاز اکتشاف و توسعه بلوک نفت 9 عراق شدند.
شرکت کویت انرژی 40 درصد، شرکت های دراگون اویل و تی پی ای او هر یک 30 درصد از سهام کنسرسیوم توسعه این بلوک را در اختیار گرفتند اما پس از تصمیم گیری کابینه عراق درباره خروج شرکت ترکیه ای از این بلوک، بغداد از شرکت کویت انرژی خواسته است تا به جای این شرکت ترکیه ای حضور یابد.
قراردادهای اولیه برای تایید نهایی به کابینه عراق ارجاع داده می شود و پس از تایید کابینه، وزارت نفت عراق تاریخی برای امضای نهایی این قراردادها تعیین می کند.
العمیدی چندی پیش در ابن باره گفته بود: کابینه عراق با حضور شرکت تی پی ای او در بلوک 9 موافقت نکرده است، اما این تصمیم بر فعالیت این شرکت در دیگر بخش های صنعت نفت عراق تاثیری ندارد.
بلوک نفت عراق 9 به مساحت حدود 900 کیلومتر مربع، در استان بصره، نزدیکی مرز با ایران قرار گرفته است.
رئیس اداره قراردادها و مجوزهای وزارت نفت عراق اعلام کرد: سهام کویت انرژی در قرارداد توسعه بلوک نفت 9 عراق با دریافت سهام شرکت تی پی ای او به 70 درصد افزایش یافت و 30 درصد باقی مانده در اختیار شرکت دراگون اویل است.
العمیدی اعلام کرد: وزارت نفت عراق در نظر داردر در 27 ژانویه (هشتم بهمن) قرارداد نهایی توسعه بلوک نفت 9 عراق را با کنسرسویم کویت انرژی و دراگون اویل امضا کند.
عراق، عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در اندیشه آن است که با تکمیل قراردادهای نفتی خود در چند سال آینده به یکی از تامین کنندگان اصلی نفت جهان تبدیل شود، این کشور همچنین در نظر دارد برای واگذاری حق امتیاز توسعه بیشتر بلوک های نفت و گاز خود باز هم مناقصه برگزار کند.
دولت عراق در دور چهارم مناقصه های نفتی خود، حق امتیاز توسعه 12 بلوک شامل هفت بلوک نفتی و 5 بلوک گازی در مناطقی به وسعت 80 هزار و 700 کیلومتر مربع را به مناقصه گذاشت که شرکت های پاکستان پترولیوم، کویت انرژی و لوک اویل برندگان این مناقصه بودند.
شرکت های نفتی بین المللی به دلیل جذاب نبودن شرایط قراردادهای نفتی عراق از دور چهارم مناقصه های نفتی این کشور در روزهای 10 و 11 خرداد استقبال چندانی نکردند و این دور از مناقصه ها تنها سه برنده داشت.
همچنین بسیاری از شرکت های نفتی بین المللی به دلیل شرایط سخت قراردادهای نفتی عراق در چهارمین دور مناقصه های نفتی عراق حاضر نشدند.
عراق پیش از این، دو دور مناقصه نفتی و یک دور مناقصه گازی برگزار و در آنها حق امتیاز توسعه و برداشت از 12 میدان نفتی و 3 میدان گازی را به شرکت های بین المللی نفتی واگذار کرده است.
بغداد در نظر دارد برای واگذاری قراردادهای بلوک های اکتشافی بیشتر، تا پایان سال جاری میلادی یا اوایل سال 2013 یک دور مناقصه نفتی دیگر برگزار کند.