به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت اظهار کرد: میزان صرفه جویی امسال با هدف کاهش ٥٠ درصدی شدت انرژی باید ١٩٠ میلیون بشکه معادل نفت خام باشد.
نصرت اله سیفی با اشاره به برنامه کاهش ٥٠ درصدی شدت انرژی تا سال ١٤٠٠ شمسی گفت: اگر مصرف انرژی با روند کنونی پیش رود، در سالهای ١٤٠٠ تا ١٤٠٣ میزان تولید و مصرف کشور برابر می شود در نتیجه باید سیاستهای اصلاح الگوی مصرف را پیاده کنیم.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت تصریح کرد: صرفه جویی تجمیعی از سال ١٣٩٤ تا ١٤٠٠ در بخشهای مختلف، باید پنج میلیارد بشکه معادل نفت خام باشد که بیشترین کاهش را باید در بخش تبدیل و توزیع و پس از آن ساختمانها داشته باشیم.
وی با اشاره به این که در هر سه بخش مصرف، تبدیل و توزیع و تولید تلفات انرژی وجود دارد و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت برای همه بخشها برنامه ریزی کرده است، افزود: شدت انرژی در سال ٨٩ که سال پایه برای کاهش مصرف انرژی به شمار می رود، یک بشکه معادل نفت خام به ازای یک میلیون ریال درآمد ناخالص ملی بود که تا پایان برنامه ششم توسعه با اجرای بند ٧ سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری باید ٥٠ درصد کاهش یابد.
سیفی ادامه داد: صرفه جویی در مصرف انرژی با اعمال مجموعه ای متعادل از اقدامهای قیمتی و غیرقیمتی برای کاهش مستمر شاخص شدت انرژی کشور انجام می شود.
وی با بیان این که در جلسه هفته گذشته معاونت زیربنایی برای تدوین برنامه ششم توسعه، رشد اقتصادی به طور میانگین ٦ درصد در نظر گرفته شد، یادآور شد: با فرض رشد اقتصادی ٦ درصد، میزان مصرف در سال ١٤٠٠ باید یک میلیارد و ٤١٤ میلیون بشکه معادل نفت خام باشد.
مصرف بالا با شدت انرژی پایین هیچ مشکلی ندارد
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به این که مصرف بالا هیچ مشکلی ندارد به شرط این که شدت آن پایین باشد و تولید داشته باشیم، گفت: کشور در سالهای ٨٩ تا ٩٣ نه تنها کاهش مصرف سوخت نداشته، بلکه افزایش هم داشته و سبب شده است تا سود حاصل از کاهش را در این سالها از دست دهیم.
سیفی با اشاره به این که میزان مصرف در سال ٨٩، یک میلیارد و ٧٦٠ میلیون بشکه معادل نفت خام بوده است که به ٢ میلیارد و ٧٧ میلیون بشکه معادل نفت خام در سال ٩٣ رسیده است، افزود: این آمار افزایش زیادی را نشان می دهد و اگر تا پایان برنامه ششم توسعه، مصرف در کشور با روند کنونی پیش رود، ٢ میلیارد و ٦٢٧ میلیون بشکه معادل نفت خام در آن سال مصرف خواهیم داشت که با اجرای سیاستهای اصلاح الگوی مصرف در بخشهای مختلف و با رشد اقتصادی ٦ درصد می توان مصرف را ٣٢ درصد کاهش داد.
نیمی از رشد اقتصادی کشور با بهره وری
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت تصریح کرد: با توجه به قانون جدید برنامه ششم، سه درصد از رشد اقتصادی ٦ درصدی باید حاصل از بهره وری باشد و بهره وری نیز چیزی جز انرژی نیست که این نقش شرکت بهینه سازی مصرف سوخت را پررنگ تر می کند.
سیفی یادآور شد: با توجه به ماده ٨ ضوابط اجرایی قانون بودجه سال ٩٤، همه سازمانهای اجرایی مجاز هستند که یک درصد از بودجه خود را به بهینه سازی و مدیریت سبز اختصاص دهند.
وی اظهار کرد: با سرمایه گذاری درست تا پایان سال ١٤٠٩، ارزش صرفه جویی تجمیعی با فرض ٦ درصد رشد اقتصادی، ٨٧٠ میلیارد دلار و تا سال ١٤٠٠، ٣٦٠ میلیارد دلار خواهد بود که نیاز به ١٩٢ میلیارد دلار سرمایه گذاری در کل کشور دارد و یک میلیارد و ٨٠٠ میلیون تن کاهش انتشار کربن را نیز به دنبال دارد.
سیفی افزود: برای آغاز و اجرایی شدن برنامه، تنها ٦٠ میلیارد دلار لازم است که حدود ٢٠ میلیارد دلار آن را دولت تعهد داده است و باقیمانده از بخش خصوصی تأمین می شود و در نتیجه سه میلیون فرصت شغلی نیز به وجود می آید.