به گارش نفت دیلی، دکل ٦١ فتح به دلیل افزایش بهره وری و راندمان کار، کاهش زمان انتظار و روی ندادنحادثه به عنوان یکی از دستگاههای نمونه در سال ١٣٩٣ انتخاب و معرفی شد.
رازمیک طروسیان ، رئیس دستگاه حفاری ٦١ فتح ، گفت: جزیره کیش با توجه به ماهیت سیاحتی تجارتی و نوع کار حفاری از جمله نقاط حساس از نظر انجام عملیات حفاری است و کار در شرایط جوی جزیره کیش و شرایط پیچیده عملیات حفاری و گازی بودن مخزن ازجمله مهمترین چالشهای پیش روی ما بود که با حمایتهای مدیریت ارشد و عملکرد مطلوب پرسنل خللی در کار عملیات حفاری ایجاد نشد.
طروسیان با بیان این که کارکنان هر دستگاه مانند اعضای یک خانواده هستند، افزود: مدیریت صحیح رفتار کارکنان و اهمیت دادن به برطرف کردن مشکلات آنان و نادیده نگرفتن مسایل عاطفی و همچنین تبعیض نداشتن در برخورد با پرسنل، بازخورد بسیار مطلوبی در تعهد کاری و دیدگاه این افراد نسبت به مافوق خود به دنبال دارد.
رئیس دستگاه حفاری ٦١ فتح باتاکید بر لزوم تعهد اخلاقی و وجدان کاری در رفتار پرسنل، درباره نحوه برخورد با اشتباهات و نواقص پرسنل توضیح داد: تنها با حفظ خونسردی و تصمیم گیری بموقع می توان مانع بروز خسارات بیشتر در لحظه وقوع حوادث شد.
وی در خصوص تخلفات احتمالی کارکنان دستگاه حفاری در بعضی موارد، افزود: باید سابقه کاری فرد خاطی از نظر میزان تکرار اشتباهات فردی بررسی شود تا با توجه به آن بتوان در مورد نوع برخورد تصمیم گرفت و بهتر است در این گونه موارد با فرد شاغل درباره نحوه انجام صحیح کار، دقت، ایمنی و مسئولیت محوله گفتگو شود تا علاوه بر حفظ شخصیت فرد، انگیزه لازم را برای ادامه کار از دست ندهد.
لازم به یادآوری است که میدان گازی کیش در ٣٠ کیلومتری شرق جزیره لاوان قرار دارد. در پی عملیات لرزه نگاری و بررسی داده های اکتشافی در این میدان وجود مخزن گاز در عمق چهار هزار متری زمین مشخص شد.
مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در سال ١٣٨٣ با همکاری شرکت ملی حفاری ایران و به کارگیری دستگاه ٦٧ فتح عملیات حفاری نخستین حلقه چاه اکتشافی را در این میدان آغاز کرد و به نتیجه رساند. اطلاعات به دست آمده از مخزن گاز نشان از وجود ذخایر عظیم گازی در این میدان بود. طرح توسعه میدان گازی کیش به عنوان یکی از طرحها و میدانهای مهم کشور، با همکاری شرکت مهندسی و توسعه نفت و شرکت ملی حفاری ایران تحت عنوان پروِه ١+١٢ با ساخت ریل کشنده (Pony Base) و بکارگیری دو دستگاه حفاری ٦١ و ٥٤ فتح به صورت دسته ای و در دو کلاستر B و A آغاز شد. هم اکنون متخصصان ملی حفاری مستقر در دستگاههای حفاری ٦١ و ٦٩ فتح توسعه این میدان و تکمیل چاههای گازی را در دست اجرا دارند.