اروپا به دنبال واردات گاز ترکمنستان است

به گزارش نفت دیلی، اروپا قصد دارد واردات گاز از ترکمنستان را تا سال ٢٠١٩ میلادی آغاز کند.

ماروس سفکوویچ، معاون رئیس کمیسیون اروپا در مصاحبه ای گفت: اتحادیه اروپا که به دنبال کاهش وابستگی به گاز روسیه است، پیش بینی می کند که دریافت گاز از ترکمنستان را تا سال ٢٠١٩ میلادی آغاز کند.

روسیه هم اکنون حدود یک سوم نیاز گازی اروپا را تامین می کند، اما به دلیل پیوستن شبه جزیره کریمه اوکراین به مسکو و دخالت این کشور در امور کی یف، اتحادیه اروپا به دنبال منابع جایگزین تامین گاز مورد نیاز خود است.

سفکوویچ در مصاحبه ای با رویترز در شهر عشق آباد ترکمنستان گفت: ما درک متقابل خوبی داریم و برای ترکمنستان مهم است که مسیرهای صادرات و اتحادیه اروپا منابع واردات انرژی خود را متنوع کنند.

وی گفت که اروپا پیش بینی می کند عرضه گاز ترکمنستان به این قاره تا سال ٢٠١٩ آغاز شود.

ترکمنستان، چهارمین دارنده بزرگ ذخایر گازی جهان، علاقمند به تنوع بخشی به بازارهای صادراتی خود به جز بازار روسیه است؛ روسیه واردات گاز خود را از ترکمنستان از ١١ میلیارد مترمکعب در سال ٢٠١٤ میلادی به ٤ میلیارد مترمکعب کاهش خواهد داد.

سفکوویچ در حال نظارت روی برنامه اتحادیه اروپا برای تشکیل یک اتحادیه انرژی (یک بازار واحد برای برق و گاز، براساس اتصال شبکه های گازی کشورهای عضو) است.

وی روز جمعه (١١ اردیبهشت ماه) در جریان سفر به عشق آباد، با تانر ییلدیز، وزیر انرژی ترکیه، ناطق علی یف، وزیر انرژی آذربایجان، بایمراد حاجمحمدوف، معاون نخست وزیر ترکمنستان و کاکایوف، رئیس آژانس منایع هیدروکربوری ترکمنستان دیدار کرد.

این مقام ارشد اعلام کرد که در این دیدار رسمی، ما درباره همه جنبه های ساخت خط لوله گازی ترنس کاسپین گفتگو کردیم و گام بزرگی در این مسیر راهبردی برداشتیم.

خط لوله ترنس کاسپین برای ترانزیت گاز ترکمنستان به اروپا از مسیر دریای خزر و بوسیله پروژه ای موسوم به "کریدور جنوبی گاز" طراحی شده است که مشارکت آذربایجان و ترکیه را در این طرح نیز شامل می شود.

این پروژه سالها به دلایل سیاسی، اکولوژی و مالی به حال تعلیق درآمده است.

سفکوویچ اعلام کرد: هم اکنون تصمیم سیاسی وجود دارد که ترکمنستان بخشی از این پروژه خواهد شد و گاز این مسیر اروپایی را تامین خواهد کرد.

ترکمنستان و ترکیه پارسال یک توافقنامه مقدماتی برای عرضه گاز به خط لوله گازی ترنس آناتولین (تاناپ) امضا کردند؛ این خط لوله گاز فاز دوم میدان شاه دنیز آذربایجان را به اروپا ترانزیت خواهد کرد.

ترکمنستان به منظور پیوستن به خط لوله گازی تاناپ، لازم است که با وجود اختلاف رژیم حقوقی دریای خزر میان روسیه، قزاقستان، ترکمنستان، آذربایجان و ایران، یک خط لوله ٣٠٠ کیلومتری (١٨٧ مایلی) زیردریایی بسازد.

خط لوله تاناپ از مرز ترکیه-گرجستان به مرز ترکیه با بلغارستان و یونان امتداد خواهد داشت؛ ساخت این خط لوله انتظار می رود که تا اواخر سال ٢٠١٨ میلادی تکمیل شود و تحویل گاز فاز دوم میدان شاه دنیز را در سال ٢٠١٩ میلادی آغاز کند.

سفکوویچ گفت: بین سالهای ٢٠١٩ و ٢٠٢٠ میلادی، این خطوط لوله از آذربایجان تا مرزهای اروپا (در مسیر یونان-آلبانی و ایتالیا) باید ساخته شود.

وی افزود: ترکمنستان و گاز این کشور موضوع بخش بسیار مهمی از این همکاری به شمار می رود.

این مقام  از اظهارنظر درباره مقدار عرضه سالانه گاز ترکمنستان به اروپا خودداری کرد.

مقامهای ترکمن ماه مارس گذشته اعلام کردند که گفتگوهایی "جدی" برای عرضه سالانه ١٠ تا ٣٠ میلیارد مترمکعب گاز به اروپا در حال انجام است؛ این درحالی است که ترکمنستان سالانه حدود ٣٠ تا ٣٥ میلیارد مترمکعب گاز به چین صادر می کند.

سفکوویچ اعلام کرد که یک گروه کاری ظرف یک ماه برای کار و فعالیت بیشتر روی پروژه ترنس کاسپین تاسیس خواهد شد و این گروه معاونان وزیران انرژی و کارشناسان وزارت امور خارجه را شامل می شود.

وی گفت: ما موافقت کردیم که در قالب یک گروه کاری متشکل از ترکمنستان، ترکیه، آذربایجان و اتحادیه اروپا فعالیت کنیم و از گرجستان دعوت خواهیم کرد که به ما بپیوندد، زیرا از نظر پروژه کریدور جنوبی گاز، یک کشور ترانزیتی مهم است.

این مقام با بیان این که اتحادیه اروپا کارشناسیهای اکولوژیک این پروژه را با مشارکت بانک جهانی تامین اعتبار کرده است، افزود: فناوریهایی وجود دارد که از  نظر اکولوژیک قابل اطمینان هستند.

گفتگوها میان ترکمنستان، اتحادیه اروپا و دیگر کشورها برای ساخت خط لوله ترنس کاسپین از اواخر دهه ١٩٩٠ در حال انجام است.

با این حال، ایران و روسیه بارها مخالفت خود را با ساخت خط لوله گازی ترنس کاسپین (خط لوله انتقال گاز ترکمنستان به آذربایجان از مسیر دریای خزر) به دلیل مشخص نبودن رژیم حقوقی دریای خزر ابراز کرده اند.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد