مدیرعامل بورس کالای ایران خبرداد:
امکان خرید محصولات پتروشیمی توسط مشتریان خرد در بورس کالا

به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل بورس کالای ایران از فراهم شدن امکان خرید محصولات پتروشیمی برای مشتریان خرد و فروش اعتباری این محصولات در بورس کالا خبر داد.

حسین پناهیان با اشاره به اقدام این بورس در خصوص دسترسی مشتریان و مصرف کنندگان خرد پایین دستی پتروشیمی به خرید محصولات پتروشیمی از بورس، اظهار کرد: هر چند که سه سال پیش عرضه محصولات پتروشیمی در  محموله های ٥٠٠ تنی صورت می گرفت ولی هم اکنون حداقل حجم محموله های پتروشیمی عرضه شده در بورس کالا، به ١٠ تن کاهش یافته است و با استفاده از سامانه مشتریان خرد که توسط بورس کالای ایران طراحی و راه اندازی شده است، به سادگی امکان خرید محصولات پتروشیمی در حجم های پایین برای صنایع پایین دستی در این بورس فراهم شده است. البته رقم ١٠ تن را هم بر پایه منطق کشف نرخ تعیین کرده ایم ولی بدین معنی نیست که تقاضای کمتر از ١٠ تن متقاضی کاملا بدون جواب می ماند.

وی در توضیح اقدام دیگری که بورس کالای ایران برای شفاف سازی بازار محصولات پتروشیمی انجام داده است، گفت: با وجود این که وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی بخش صنعت پایین دستی و بالادستی پتروشیمی در کشور، سامانه بهین یاب را برای شناسایی و فیلتر عرضه کنندگان و مصرف کنندگان واقعی محصولات پتروشیمی طراحی کرده بود، بورس کالای ایران نیز به منظور شفاف سازی، سرمایه‌گذاری فوق‌العاده سنگینی را انجام داد تا بتواند سیستمهای معاملاتی خود را به سامانه بهین یاب متصل کند.

بر اساس اعلام بورس کالای ایران، پناهیان افزود: به رغم انتقاداتی که نسبت به این سامانه مطرح می شود، در مقطعی حساس، این سامانه کارکردهای درستی داشته است به طوری که مثلا با راه اندازی این سایت هشت میلیون تن تقاضای کاذب از سامانه معاملاتی بورس کالا خارج شد. تقاضایی که صرفا موجب تحریک غیرواقعی قیمتها می شد.

وی تاکید کرد: به هر حال ما مسوولیت داشتیم تا نشان دهیم که دلالی محصولات پتروشیمی در جای دیگری رخ می دهد و افرادی که دارای اهلیت لازم نیستند، در بورس کالا حضور ندارند. بدین ترتیب بود که مصرف کننده خرده پای محصولات پتروشیمی که تا پیش از این اقدامات، ناگزیر بود نیاز خود را از خریدار عمده تامین کند، نسبت به برنامه ریزی تولیدی خود، آسوده خاطرتر تصمیم گیری کرد.

مدیرعامل بورس کالای ایران  با بیان اینکه جایگزینی ارز متقاضی بجای ارز مبادله ای در معاملات، از جمله درخواست های بورس کالا بود، که جامه عمل به خود پوشید، گفت:  در سال های گذشته، دلیل عمده‌ای که باعث می‌شد، برخی از انگیزه‌های سودآوری غیر تولیدی یا تجاری حول بازار محصولات پتروشیمی شکل بگیرد، این بود که برخی از تولید کننده ها وارد سایت بهین یاب می‌شدند و به دلیل اختلاف نرخ ارز آزاد و مبادله ای و به منظور کسب سود بیشتر، مواد اولیه خریداری شده را به جای تولید، در بازار آزاد می فروختند. به همین دلیل بورس کالا، مکاتباتی را با وزارت صنعت داشت تا اینکه در ١٢ تیر ٩٣ وزارت صنعت به این خواسته ما جواب داد و ارز متقاضی را جایگزین ارز مبادله‌ای کرد.

وی در خصوص آثار اجرای مصوبه آزادسازی قیمت ها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: هر چند به ظاهر یک افزایش قیمت مشاهده می شد ولی چون که پیشتر مصرف کننده پایین دستی امکان خرید نداشت، ناچار بود محصول مورد نیاز خود را به قیمت نهایی خریداری کند و درواقع با این اتفاق تنها فاصله نرخ ارز مبادله ای و آزاد به جیب عده ای خاص می رفت اما حالا محصول به مصرف کننده واقعی می رسد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد