به گزارش نفت دیلی، وزیر امور خارجه صربستان از تمایل کشورش برای پیوستن به پروژه ساخت خط لوله گازی ترکیش استریم روسیه خبر داد.
ایوایک داسیس، وزیر امور خارجه صربستان پس از دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت: صربستان به مشارکت در طرح ساخت خط لوله گازی ترانزیت گاز روسیه به اروپا از مسیر ترکیه موسوم به خط لوله ترکیش استریم علاقمنداست.
وی گفت: در حال حاضر ما آمادگی خود را برای مشارکت در طرح ساخت این خط لوله گازی اعلام می کنیم زیرا ما به عرضه پایدار گاز نیاز داریم.
به گفته وزیر امور خارجه صربستان، هم اکنون که روسیه طرح ساخت خط لوله گازی ساوث استریم را که برای ترانزیت گاز روسیه به اروپا بدون عبور از اوکراین طراحی شده بود، لغو کرده است، صربستان علاقمند به مشارکت در دیگر پروژه هاست.
این مقام با بیان این که صربستان خواهان مشارکت در طرح ساخت خط لوله گازی ترکیش استریم است، گفت: کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید ماهیت مشکلات را از همان آغاز درک کنند.
لاوروف: اروپا باید از پروژه گازی ترکیش استریم حمایت کند
در همین حال، وزیر امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد که اتحادیه اروپا باید از طرح ساخت خط لوله گازی ترکیش استریم که به تقویت امنیت انرژی این اتحادیه کمک می کند، حمایت کند.
وی گفت: اگر رویکرد اتحادیه اروپا براساس ارزیابی اساسی شرایط و منافع خود در تضمین امنیت انرژی اروپاست، باید از گفتگوها درباره طرح ساخت خط لوله ترکیش استریم حمایت و سهم خود را در تبدیل این ایده به واقعیت ادا کند.
لاوروف با بیان این که ما چیزی را به کسی تحمیل نمی کنیم، افزود: ما پیشنهاد عمل کردن بر اساس فرصتها و توافقهایی را که با ترکیه داریم، ارائه می دهیم.
وی افزود: ما از علاقه کشورهایی مانند یونان، مقدونیه، صربستان، مجارستان و دیگر کشورهای منطقه برای مشارکت در این طرح آگاهی داریم.
شرکت گازپروم هشتم ماه می ساخت بخش فراساحلی خط لوله گازی ترکیش استریم را آغاز کرده است.
پس از تصمیم ناگهانی روسیه در ماه دسامبر مبنی بر کنارهگیری از پروژه خط لوله گازی ساوث استریم به دلیل مخالفتهای اروپا، این کشور کار روی پروژه ساخت خط لوله جدید ترانزیت گاز روسیه به ترکیه و اروپا را موسوم به خط لوله ترکیش استریم آغاز کرد.
براساس این گزارش، شرکت گازپروم روسیه در نظر دارد سالانه ٦٣ میلیارد متر مکعب گاز از طریق خط لوله ترکیش استریم صادر و مرز ترکیه با یونان را به یک قطب گازی بدل کند، منطقهای که این شرکت تصمیم دارد از مسیر آن ٤٧ میلیارد مترمکعب گاز در سال به کشورهای واقع در جنوب اروپا منتقل کند.
شرکتهای گازپروم روسیه و بوتاش ترکیه یکم دسامبر سال ٢٠١٤ میلادی یادداشت تفاهمی برای ساخت یک خط لوله گازی با ظرفیت صادرات ٦٣ میلیارد مترمکعب گاز به ترکیه از مسیر دریای سیاه امضا کردند.
بنابرطرح اولیه ساخت این خط لوله، به طور کلی ١٤ میلیارد مترمکعب گاز در سال به ترکیه عرضه و باقیمانده آن نیز به قطب گازی واقع در مرز ترکیه و یونان منتقل و برای تحویل به مشتریان گازپروم در جنوب اروپا ترانزیت میشود.