به گزارش نفت دیلی، هرچه به زمان برگزاری نشست اوپک در وین نزدیک می شویم این پرسش پررنگ تر می شود که آیا اوپک در جنگ با تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا پرچم سفید را بالا می برد؟
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گزارشی اعلام کرده که باوجود تلاشهای اساسی این سازمان برای شکست دادن تولید نفت شیل آمریکا، عرضه نفت ازسوی کشورهای غیر عضو اوپک به رهبری آمریکا دست کم تا سال ٢٠١٧ میلادی روندی افزایشی خواهد داشت.
ه تولید نفت آمریکا با رسیدن به سطح روزانه ٩ میلیون و ٥٦٦ هزار بشکه، در بالاترین سطح سه سال اخیر قرار گرفته است، هرچند که تعداد دکلهای حفاری فعال در این کشور کاهش یافته باشد.
براساس ارزیابی های اوپک، از ماه ژوئن سال ٢٠١٤ میلادی تاکنون، قیمت نفت با کاهش شدیدی روبرو بوده است ، به طوری که حتی قیمتها به سطوح پایین تری از بحران اقتصادی در سال ٢٠٠٨ رسید؛ با این حال تولید نفت از سوی کشورهای غیر عضو اوپک همچنان درحال افزایش است.
کشورهای عضو اوپک از روند تقاضای جهانی نفت خام نیز ناراضی بودند و می گفتند روند تقاضای جهانی برای نفت ثابت است، اما تقاضا برای نفت خام اعضای اوپک به ٢٨ میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه در روز می رسد و این درحالی است که این سازمان اکنون نزدیک به ٣١ میلیون بشکه نفت در روز تولید می کند. پرسش این جاست که آیا اوپک بالاخره کوتاه می آید و گفتگوها درباره کاهش تولید نفت را در دستور کار قرار می دهد تا اندکی وضع قیمت نفت را تقویت کند و بخشی از درآمد نفتی خود را بازیابی کند یا خیر؟ اتفاقی که تاحدودی بعید است رخ دهد.
با این حال بازگشت نسبی قیمت نفت تا حدودی این شرایط را متقاوت کرد. به نظر می رسد قیمتهای پایین نفت تاحدودی تقاضا را تقویت کرده است.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرده است که ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته با ٢,٨ میلیون بشکه کاهش برای چهارمین هفته پیاپی کاهش داشته است. در این مدت عرضه گاز نیز سه میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه کاهش داشته و تقاضای گاز نیز در همین مدت روندی افزایشی را پشت سر گذاشته است تا ١.٦ درصد بالاتر از سال گذشته قرار گیرد.
آن چه که اوپک ممکن است دلتنگ آن باشد، رشد تقاضای جهانی نفت است؛ قیمت نفت در هفته ای که گذشت از محل ارزش دلار و نگرانی درباره وضع اقتصادی یونان آسیب دید. آنچه که جالب است این که باوجود رکوردشکنی تولید نفت در عربستان، روسیه و تولید در سطوح کم سابقه در آمریکا، قیمتها تا حدودی ثبات دارند. این مسئه به دلیل این است که بازار حس کرده است که ترکیب قیمت های پایین و کاهش دکلهای حفاری فعال و کاهش سرمایه گذاریها در حوزه نفت، شرایط برای کاهش تولید نفت در آینده مساعد است.
از سوی دیگر، بازار گاز طبیعی در ماه مه روند رو به رشدی را طی کرده و درجه هوای بالاتر از حال عادی در این ماه، انتظارها را برای رشد تقاضا در بخش نیروگاه های گازی تقویت کرد.
اداره اطلاعات انرژی امریکا نشان می دهد که ذخایر گازی این کشور در هفته منتهی به ٢٢ ماه مه به ١١٢ میلیارد فوت مکعب رسیده است. این افزایش میزان ذخایر، مجموع ذخایر گازی را به ٢,١ تریلیون فوت مکعب رسانده است که تنها حدود یک درصد پایین تر از میانگین درازمدت ذخایر گازی است. هرچند که آمارهای تازه نشان می دهد حتی رشد میزان تقاضای گاز نیز نتوانسته با رشد تولید گازهای شیل از سوی آمریکا مقاومت کند.