به گزارش نفت دیلی، مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی اولویت این شرکت را در برنامه ششم توسعه،کاهش تولید نفت کوره پالایشگاهها عنوان کرد.
شهاب الدین متاجی با اشاره به این که مصرف نفت کوره در دنیا روبه کاهش است و گوگرد آن میزانی هم که مصرف می شود می بایست کمتر یک درصد باشد، تصریح کرد: بیشتر کشورهای دنیا نفت کوره ای مصرف می کند که گوگرد آن این شاخصه (زیر یک درصد) را داشته و متناسب با موارد زیست محیطی باشد.
وی با بیان این که تولید نفت کوره سودآوری پالایشگاهها را کاهش می دهد،تصریح کرد:بنابراین تولید این فرآورده نفتی در ایران به هیچ عنوان مناسب نیست و حتی در صورت صادرات، هنوز اولویت با کاهش تولید آن در پالایشگاههاست.
متاجی افزود: تاثیرات مخرب زیست محیطی نفت کوره و کاهش سودآوری پالایشگاهها از دلایل مهمی به شمار می آیند که موجب شده است کاهش تولید این فرآورده به عنوان اولویتی مهم در برنامه ششم توسعه قرار گیرد.
مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با بیان این که برای صادرات نفت کوره و حضور مناسب در بازارهای بین المللی باید گوگرد این محصول به کمتر از یک درصد کاهش یابد، گفت: برای تحقق این مهم یا می بایست با سرمایه گذاری در پالایشگاهها،همچنین با روزآمد کردن و بهینه سازی آنها، گوگرد نفت کوره کاهش یابد و این که آن به مواد با ارزشتری تبدیل شود.
وی با اشاره به این که پالایشگاههای کشور به بخش خصوصی سپرده شده اند و بیشتر سهامداران آنها تمایلی به سرمایه گذاری ندارند،ادامه داد: اتخاذ راهکار مناسب برای ایجاد انگیزه در بخش خصوصی به منظور انجام طرحهای اصلاحی به یکی از دغدغه های وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش بدل شده است.
او با بیان این که برای کاهش گوگرد نفت کوره به انجام طرحهای بهینه سازی نیاز است، اظهار کرد: با اجرای این طرحها می توان تولید نفت کوره را کاهش داد و آن را به مواد سبک و با ارزشتر تبدیل کرد.
متاجی تولید کلی نفت کوره کشور در سال گذشته را ٦٨ میلیون لیتر در روز عنوان کرد و افزود: از این میزان ٣٦,٧ میلیون لیتر در داخل کشور مصرف شده است.
او اضافه کرد: همچنین در سال گذشته روزانه حدود ١٨,٥ میلیون لیتر نفت کوره صادر و ١٠.٣٢ میلیون لیتر نیز بانکر شده است.
به گفته متاجی صادرات نفت کوره کشور از لاوان، ماهشهر و بندر عباس انجام می شود.