به گزارش نفت دیلی، معاون شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران از توانمندی کشورمان برای ورود به باشگاه صادرکنندگان بنزین خبر داد و گفت: با بهره برداری از طرح توسعه پالایشگاه آبادان تولید ماده افزودنی به بنزین برای تامین سوخت هواپیماهای سبک آغاز شده است.
جلیل سالاری افزود: از 85 میلیون بشکه تولید بنزین در جهان یک و شش دهم میلیون بشکه به واحد تولید الکلیک بنزین اختصاص دارد که به 60 میلیون لیتر در روز می رسد.
وی گفت: این نوع بنزین به طور محدود تولید می شود و با بهره برداری از طرح توسعه پالایشگاه آبادان از واردات آن بی نیاز شدیم و باتوجه به ظرفیت تولید کشور می توانیم نیاز کشورهای منطقه را نیز تامین کنیم.
سالاری با اشاره به تاثیر ارزشمند قانون هدفمندی یارانه ها و همچنین سهمیه بندی توزیع بنزین در ساماندهی مصرف سوخت و جلوگیری از مصرف بی رویه افزود: قبل از سال 86 رشد مصرف بنزین سالانه 12 درصد بود و تا 5 میلیارد دلار هم به واردات آن اختصاص می یافت اما با اقداماتی که در سالهای اخیر شده نرخ رشد بنزین سالانه به 4 درصد می رسد.
وی تصریح کرد: باتوجه به طرح های توسعه تولید بنزین که در کشور درحال اجراست کشور از ظرفیت خودکفایی و خوداتکایی در تولید بنزین برخوردار شده است و در دهه فجر طرح هایی به میزان 13 میلیون لیتر بهره برداری خواهد شد.
سالاری همچنین از تولید بنزین و گازوئیل با کیفیت تر در اینده نزدیک خبر داد.
سالاری از عرضه بنزین یورو 4 و 5 در هشت کلانشهر مهم کشور همزمان با ایام پیروزی انقلاب اسلامی خبر داد.
و گفت : زیرساخت های مربوط به توزیع بنزین و گازوییل استاندارد در انبارها و مخازن شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران فراهم شده است و تمام مجاری عرضه این شرکت، آمادگی عرضه سوخت باکیفیت را دارند.
وی تصریح کرد: وزارت نفت از سال های گذشته برای تولید بنزین و گازوییل باکیفیت ، برنامه ریزی و طرح های توسعه ای خود را در پالایشگاه های مهم کشور اجرا کرده است که با بهره برداری هر یک از این طرح ها، علاوه بر افزایش ظرفیت پالایشی پالایشگاه ها و تولید فرآورده کشور، کیفیت فرآورده های تولیدی پالایشگاه های کشور نیز به نحو قابل ملاحظه ای افزایش خواهد یافت.
در 8 کلانشهر مهم کشور، روزانه بیش از 11 میلیون لیتر نفت گاز و 21 میلیون لیتر بنزین در بخش حمل و نقل مصرف می شود که توزیع سوخت با کیفیت در این کلانشهرها از اواسط بهمن ماه ، نقش موثری در کاهش آلاینده های زیست محیطی این شهرها خواهد داشت.
طبق برنامهریزیهای بخش پالایش صنعت نفت کشور، افزایش ظرفیت پالایشی کشور به حدود 526 میلیون لیتر در روز ، افزایش طول خطوط لوله انتقال نفت خام به 6 هزار و 523 کیلومتر، افزایش طول خطوط لوله انتقال فرآورده به 12 هزار و 729 کیلومتر (47 درصد)، کارکرد خطوط لوله انتقال نفت خام به 12 هزار و 455 میلیون تن کیلومتر در سال، افزایش ظرفیت ذخیره سازی فرآوردهها به بیش از 17 میلیارد لیتر، افزایش تولید بنزین موتور به 187 میلیون لیتر، نفت سفید به 50.5 میلیون لیتر، نفت گاز به 179.6 میلیون لیتر، نفت کوره به 68.5 میلیون لیتر و گاز مایع به 12.5 میلیون لیتر در روز، از چشماندازهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در افق 1404 است.
طبق این برنامه، دستیابی به توان صادرات روزانه 96.6 میلیون لیتر بنزین موتور، 37.3 میلیون لیتر نفت سفید و سوخت جت 59.7 میلیون لیتر نفت گاز، 50.5 میلیون لیتر نفت کوره و 20.6 میلیون لیتر گاز مایع تا پایان سال 1404 در دستور کار صنایع پالایشی صنعت نفت کشور قرار گرفته است.
توزیع کامل فرآوردههای نفتی مطابق با استانداردهای یورو 4 و 5، کاهش شاخص مصرف انرژی پالایشگاهها، بهرهبرداری از پالایشگاههای جدید و افزایش کارکرد خطوط لوله انتقال فرآورده، از دیگر چشم اندازهای صنعت پالایش کشور در افق 1404 خورشیدی است.
ظرفیت تولید نفت و گاز یورو 4 کشور هم تا پایان امسال به 24 میلیون لیتر در روز خواهد رسید و تا پایان سال اینده تولید بنزین یورو 4 به 50 میلیون لیتر در روز و نفت و گاز هم به 40 میلیون لیتر در روز خواهد رسید.
تا پایان برنامه پنجم (1394) بیش از 90 درصد بنزین تولیدی کشور یورو 4 خواهد بود و تولید نفت و گاز یورو 4 نیز روزانه به 80 میلیون لیتر خواهد رسید.
همچنین تا پایان برنامه پنجم همه شبکه های درون شهری و برون شهری به ویژه کلانشهرها از بنزین و نفت و گاز یورو 4 استفاده خواهند کرد.