به گزارش نفت دیلی، مسئول طرح گوگرد در پژوهشگاه صنعت نفت از دستیابی به دانش تولید گوگرد روغنی برای نخستین بار در کشور خبر داد.
احمد روزبهانی با اشاره به تولید سالانه 2 میلیون تن گوگرد در کشور گفت: هدف از اجرای طرح گوگرد تبدیل این محصول به فرآوردههایی با ارزش افزوده بالاتر است.
وی مهم ترین کاربرد گوگردهای روغنی را در صنایع لاستیکسازی اعلام کرد و افزود: این نوع گوگرد در فرآیند پخت بهتر لاستیک و افزایش خاصیت ارتجاعی آن تاثیر بسیار دارد.
روزبهانی با بیان این که نیاز کشور به این نوع از گوگرد حدود 100 هزار تن در سال است، تاکید کرد: قیمت هر تن از این محصول در بازارهای جهانی نزدیک به هزار و 500 تا 2 هزار دلار برآورد شده است؛ بنابراین با تولید انبوه آن صرفهجویی قابل توجهی عاید کشور میشود.
وی اضافه کرد: هماکنون برای تامین گوگردهای روغنی از خارج کشور، مشکلات بسیاری وجود دارد؛ از اینرو دسترسی نداشتن شرکتهای لاستیکسازی به این محصول میتواند هزینههای جانبی نیز به همراه داشته باشد.
به گفته روزبهانی، بخشی از هزینههای جانبی مربوط به پایین آمدن کیفیت لاستیکها میشود، زیرا شرکتهای سازنده در صورت عدم تامین گوگردهای روغنی به اجبار محصول دیگری را جایگزین آن میکنند که ممکن است در کیفیت لاستیک تاثیرگذار باشد.
مسئول طرح گوگرد در پژوهشگاه صنعت نفت، سازگاری این نوع از گوگرد با محیط زیست را یکی از مهم ترین مزیتهای آن دانست و تاکید کرد: در کنار صرفهجویی قابل ملاحظهای که با جلوگیری از واردات این محصول عاید کشور میشود، ارزش هر کیلو از این محصول نیز در مقایسه با گوگرد خام به مراتب افزایش مییابد.
وی افزود: طبق بررسیهای اولیه، ارزش هر کیلو گوگرد روغنی بیش از هزار و 500 تومان برآورد شده است حال آنکه ارزش هر کیلو گوگرد خام نزدیک به 200 تومان است.
روزبهانی از مذاکره با شرکتهای لاستیکسازی برای تولید انبوه این محصول خبر داد و گفت: بسیاری از این شرکتها حمایتهای جدی برای تولید محصول انجام دادهاند.