ایران دانش تولید منابع هیدروکربوری از آب‌های عمیق را بومی می کند

به گزارش نفت دیلی، مدیرکل فناوری وزارت نفت دستیابی به دانش تولید منابع هیدروکربوری از آب‌های عمیق را از برنامه‌های اصلی وزارت نفت دانست و گفت: نیاز روزافزون جهان به انرژی بیشتر، بهره برداری از این منابع را ضروری کرده است.

محمد ابراهیم شفیعی با بیان این که گام نخست در تحقق این هدف، مطالعه، تحقیق و شناسایی فناوری‌های نوین در این حوزه است، گفت: پس از این مرحله نیاز است اطلاعات به دست آماده پیاده‌سازی و نقشه راهی کارآمد و عملیاتی برای آن تدوین شود.

وی بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و فنی کشور را در مسیر تدوین این نقشه راه تاثیرگذار دانست و افزود: نقشه راه، دستیابی به فناوری بهره‌برداری ازآب‌های عمیق شامل مطالعات تطبیقی خارجی، مطالعات تطبیقی داخلی، شناسایی و سازماندهی خبرگان این حوزه، شناسایی و بررسی اسناد بالادست، ترسیم قلمرو پروژه، اهداف و تحلیل و جمع بندی نظرات نخبگان، برگزاری جلسات کمیته‌های راهبری و تخصصی و شناسایی فناوری‌های مربوطه است.

وی با بیان این که چند ماهی است معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت با همکاری شرکت نفت خزر برنامه‌های منسجمی در این زمینه طرح‌ریزی کرده است، تاکید کرد: در این برنامه ابتدا دانشگاه‌ها و مراکز علمی فعال کشور که در حوزه دریایی دستاوردهای قابل توجه داشته‌اند، با هدف تدوین و بومی‌سازی این فناوری‌ها شناسایی شده‌اند.

شفیعی ادامه داد: پس از تشکیل چند جلسه کارشناسی مقرر شد این دانشگاه‌ها و مراکز با محوریت دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه صنعت نفت (هاب تجمیع دانش) در خصوص تهیه و تدوین نقشه راه جامع فناوری‌های مورد نیاز برای تولید منابع هیدروکربوری از آب‌های عمیق همکاری کنند.

وی اضافه کرد: در این زمینه، شناسایی فناوری‌های نوین، قابل دسترس و برنامه‌ریزی برای دستیابی به آنها در یک چرخه شامل شناسایی، انتخاب، انتقال، بومی‌سازی، بهره‌برداری، توسعه و روزآمدسازی نیز پیش‌بینی شده است.

شفیعی دانشگاه‌های همکار در این پروژه را صنعت نفت، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه آزاد واحد قزوین اعلام کرد و گفت: موسسه رده‌بندی ایرانیان (گروه بازرسی‌های ساحلی و فراساحلی) و انجمن‌های سازندگان شناور و تجهیزات دریایی و مهندسی دریایی ایران (کمیته ساحل وفراساحل) از جمله مراکز همکار در این پروژه است.

مدیرکل فناوری وزارت نفت بر ایجاد هم‌افزایی برای افزایش توانمندی‌های علمی و فنی در میان مراکز و دانشگاه‌های همکار تاکید و اظهارامیدواری کرد که با برنامه‌ریزی صحیح و منسجم و همسو با فرآیند‌های نظام جامع راهبری پژوهش، فناوری و نوآوری وزارت نفت در آینده نه چندان دور، ایران جزء کشورهای دارنده فناوری‌ بهره‌برداری از منابع هیدروکربوری آب‌های عمیق و پیشرو در این عرصه باشد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد