به گزارش نفت دیلی، دو مقام نفتی لیبی اعلام کردند که صادرات نفت خام از پایانه نفتی الزویتینه لیبی از سر گرفته شده است.
دو مقام آگاه اعلام کردند: پایانه نفتی الزویتینه در شرق لیبی با صدور 700 هزار بشکه نفت خام نوع ابو عطیفل، فعالیت خود را بار دیگر از سر گرفت.
زمان بارگیری نخستین محموله نفتی از زمان تعلیق فعالیت پایانه الزویتینه، پنج تا هفتم فوریه (17 تا 19 بهمن) بوده است.
یکی از مقام های نفتی لیبی در طرابلس اعلام کرد: بارگیری نفت خام از پایانه نفتی الزویتینه به دلیل شرایط نامساعد جوی با تاخیر رو به رو بوده است و بارگیری محموله 700 هزار بشکه ای نخستین محموله صادراتی از زمان تعطیلی این پایانه در دسامبر 2012 در پی اعتراض های مردمی، به شمار می آید.
پایانه نفتی الزویتینه در 790 کیلومتری شرق طرابلس، پایتخت لیبی، محل دریافت نفت استخراج شده از حداقل سه میدان نفتی در صحرای لیبی است و هر روز بین 60 تا 70 هزار بشکه نفت از این بندر صادر می شود.
عمر شکمک، معاون رئیس شرکت ملی نفت لیبی، 20 ژانویه (اول بهمن) اعلام کرده بود: وزارت نفت به محاصره پایانه نفتی الزویتینه پایان می دهد و انتقال نفت و بارگیری از این پایانه به زودی از سر گرفته می شود.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا، در سال 2010 روزانه 150 هزار بشکه نفت خام از پایانه نفتی الزویتینه صادر می شد.
برخی اعتراض ها در خارج از پالایشگاه ها و تاسیسات نفتی چالش های بزرگی برای دولت جدید لیبی که بخش اعظم درآمدهایش را از محل صادرات نفت خام تامین می کند، به همراه آورده است.
دولت لیبی پس از سرنگونی رژیم معمر قذافی در سال 2011، همچنان در حال تلاش برای برقراری نظم در این کشور پهناور است.
فعالیت پالایشگاه اصلی نفت در غرب لیبی از اکتبر 2012 تاکنون حداقل چهار بار به علت اعتراض سربازان جنگ داخلی که خواستار دریافت غرامت بیشتر از دولت هستند، متوقف شده که نتیجه آن کمبود بنزین در پایتخت لیبی بوده است.
پس از سرنگونی رژیم قذافی در سال گذشته میلادی، روند بهبود تولید نفت خام لیبی، شتابی چشمگیر داشته، به گونه ای که هم اکنون تولید نفت این کشور به سطوح پیش از بحران (حدود روزانه یک میلیون و 600 هزار بشکه) و به حال عادی بازگشته است.
لیبی در نظر دارد تولید نفت خام خود را تا ماه مارس امسال به روزانه یک میلیون و 720 هزار بشکه افزایش دهد.
لیبی، بزرگ ترین دارنده ذخایر نفت خام آفریقاست،که پیش از سقوط رژیم قذافی، روزانه حدود یک میلیون و 600 هزار بشکه نفت تولید و یک میلیون و 300 هزار بشکه از آن را روانه بازارهای جهانی می کرد.