استقبال پاکستان از پیشبرد هرچه سریعتر خط لوله آی پی

به گزارش نفت دیلی، نخست وزیر پاکستان امروز با وزیر نفت ایران دیدار و بر علاقه مندی اسلام آباد برای خرید گاز ایران تاکید کرد.

رستم قاسمی، وزیر نفت ایران امروز (دوم اسفند) با راجا پرویز مشرف، نخست وزیر پاکستان در اسلام آباد دیدار کرد.

پایگاه اینترنتی پاکستان تودی نیز گزارش داد: راجا پرویز مشرف در گفت وگو با رستم قاسمی از توافقنامه میان دو کشور برای ساخت خط لوله گازی آی پی به عنوان گامی رو به جلو در روابط دو کشور یاد کرد.

نخست وزیر پاکستان همچنین از ایران برای عرضه برق به پاکستان که نیاز بندر گوادر را تامین می کند، تشکر  و قدردانی کرد.

قاسمی نیز اعلام کرد ایران و پاکستان دارای روابط نزدیک و برادرانه ای هستند و می توانند همکاری های خود را با توسعه بخش اقتصادی میان دو کشور بهبود بخشند.

وی همچنین در این دیدار تاکید کرد که کار روی بخش ایرانی خط لوله گازی آی پی تکمیل شده است.

قاسمی همچنین سلام دکتر محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران را به نخست وزیر پاکستان ابلاغ کرد.

نخست وزیر پاکستان همچنین ابراز امیدواری کرد که نشست ها و دیدارهای میان وزیران نفت دو کشور نتیجه بخش باشد و از وزیر نفت ایران نیز خواست تا سلام وی را به رئیس جمهوری ایران برساند.

عاصم حسین، مشاور نخست وزیر پاکستان در امور نفت و منابع طبیعی و وزیر نفت این کشور نیز در این نشست حضور داشت.

دور نخست مذاکرات گازی ایران و پاکستان درباره خط لوله گازی آی پی امروز با حضور مهندس رستم قاسمی و همتای پاکستانی وی آغاز شد.

وزیر نفت ایران روز گذشته (اول اسفند) در راس هیئتی 8 نفره و به منظور گفت وگو درباره خط لوله ایران-پاکستان وارد اسلام آباد شد.

قرار است ایران 500 میلیون دلار اعتبار مالی ساخت بخش پاکستانی خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان را تامین کند و باقیمانده آن از سوی اسلام آباد و از طریق جمع آوری مالیات از مصرف کنندگان داخلی گاز تامین شود.

بر اساس برنامه های پیشنهاد شده، شرکت های ایرانی و پاکستانی برای ساخت بخش پاکستانی خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان شرکت سرمایه گذاری مشترک تشکیل می دهند.

طبق قرارداد، ایران از فروردین 1393 (2014 میلادی) روزانه 21 میلیون و 500 هزار متر مکعب و سالانه 7.8 میلیارد متر مکعب، گاز طبیعی به پاکستان صادر خواهد کرد.

پاکستان حدود 700 کیلومتر از خط لوله ایران-پاکستان را در داخل مرزهای خود خواهد ساخت و ایران نیز 300 کیلومتر از این خط لوله را از ایرانشهر به بندر چابهار در مرز پاکستان مرتبط خواهد کرد.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد