به گزارش نفت دیلی، یک مقام عربستانی پیش بینی کرد بهای نفت خام برنت در سال جاری میلادی در سطوح 110 دلار برای هر بشکه تثبیت می شود.
فهد بن جمعه، یک عضو اتحادیه بین المللی اقتصاد انرژی (آی ای یی یی) همچنین پیش بینی کرد: میانگین قیمت نفت خام آمریکا در سال 2013 در سطح 95 دلار برای هر بشکه تثبیت می شود.
وی همچنین اعلام کرد: عربستان برای تامین نیازهای انرژی خود در 80 سال آینده، ذخایر نفتی کافی در اختیار دارد.
کارشناسان معتقدند که عربستان سعودی فناورهای پیشرفته برای بهره برداری از ذخایر نفتی جامد که حجم آن 265 میلیارد بشکه برآورد شده است را در اختیار دارد.
کارشناسان بر این باورند که عربستان ماه گذشته میلادی به دلیل افت تقاضای جهانی نفت خام به خصوص تقاضای نفت چین که در پی کند شدن روند رشد اقتصادی صورت گرفت، تولید نفت خود را کاهش داد.
عبدالوهاب السعدونی، دبیرکل اتحادیه پتروشیمی حوزه خلیج فارس (Gulf Petrochemicals Association) اعلام کرد: عربستان سعودی می تواند به کمک فناوری های جدید از ذخایر دست نخورده خود برداشت کند.
بن جمعه با اشاره به توان عربستان سعودی برای برقراری در ثبات بازارهای جهانی نفت خام ، اعلام کرد: عربستان می تواند ظرف 170 سال آینده روزانه 9 میلیون بشکه نفت خام تولید کند.
چندی پیش هیدی رهمن، یک تحلیلگر بانک آمریکایی سیتی گروپ در گزارشی اعلام کرده بود: چنانچه روند کنونی مصرف نفت خام عربستان سعودی برای تولید برق ادامه یابد، این کشور تا سال 2030 میلادی به یک وارد کننده خالص نفت خام تبدیل می شود.
محمد الصبان، یک اقتصاددان مستقل و مشاور امور انرژی، در واکنش به این تحلیل گفته بود: عربستان سعودی توانایی افزایش ظرفیت تولید نفت خام خود را دارد و خطری برای تبدیل شدن این کشور به یک وارد کننده نفت وجود ندارد.
بر اساس برآورد آژانس بین المللی انرژی، عربستان سعودی بیشترین مصرف سرانه نفت در جهان را دارد به طوری که مصرف سرانه این کشور 35 بشکه نفت در سال است و سالانه 61 میلیارد دلار بابت سوخت یارانه می پردازد.
عربستان سعودی که بخش عمده مصرف داخلی نفت خام خود را صرف تامین خوراک نیروگاه های تولید برق و تاسیسات تصفیه آب می کند، در نظر دارد به منظور کاستن از مصرف داخلی نفت خام و تلاش برای تثبیت توان صادراتی خود، مصرف گاز طبیعی خود را به عنوان جایگزینی برای خوراک نیروگاه های برق افزایش دهد.
عربستان سعودی، بزرگ ترین صادر کننده نفت خام اوپک، بهای نفت خام برای مصارف داخلی را به قیمتی از پایین تر از قیمت بین المللی آن عرضه می کند.