به گزارش نفت دیلی، یک نماینده پارلمان عراق از عدم توافق میان احزاب سیاسی عراق بر سر موضوع پرداخت هزینه شرکت های نفتی بین المللی فعال در منطقه کردنشین خبر داد.
عامر تهم، یکی از نمایندگان حزب ائتلاف حاکم، اعلام کرد: احزاب سیاسی عراق درباره میزان پرداخت هزینه شرکت های نفتی بین المللی فعال در منطقه کردنشین به توافق نرسیدند.
نمایندگان منطقه کردنشین در پارلمان عراق اعلام کردند: شرکت های نفتی چهار تریلیون و ٢٠٠ میلیارد دینار (سه میلیارد و ٦٠٠ میلیون دلار) طلبکارند در حالی که دولت مرکزی مبلغ بدهی این شرکت ها را یک میلیارد و ٥٠٠ میلیون دلار اعلام کرده است.
حزب العراقیه که مورد حمایت دولت عراق است پیش تر از توافق درباره پرداخت هزینه شرکت های نفتی فعال در منطقه کردستان عراق خبر داده بود.
نمایندگان حرب ائتلاف با مقام های کرد، وزیران کابینه و دیگر مقام های سیاسی در پارلمان عراق در بغداد دیدار و گفت و گو کردند اما با وجود این دیدارها توافقی انجام نشده است.
احتمال می رود احزاب سیاسی به منظور توافق درباره پرداخت شرکت های نفتی فعال در منطقه کردنشین درخواست دیدار عبدالکریم لعیبی، وزیر نفت عراق و آشتی هورامی، وزیر منابع طبیعی کردستان عراق با کمیته مالی پارلمان این کشور را ارئه دهند.
بغداد در اکتبر ٢٠١٢ بخشی از هزینه شرکت های نفتی بین الملی فعال در منطقه کردنشین را به حساب اقلیم کردستان عراق واریز کرد اما پس از آن دیگر پرداختی صورت نگرفته است.
پس از آن که منطقه کردستان عراق در اواخر سال ٢٠١٢ بار دیگر به دلیل تشدید اختلاف ها با دولت مرکزی بر سر پرداخت هزینه شرکت های نفتی خارجی فعال در این منطقه، صادرات نفت خود را متوقف کرد، منطقه کردنشین عراق صادرات مستقل نفت بدون استفاده از خط لوله صادراتی کرکوک-جیحان و با ١٥٠ تانکر مخصوص حمل نفت به ترکیه را آغاز کرد.
منطقه کردستان عراق حاضر نیست از حق خود برای صادرات مستقل نفت خام بگذرد و از این که دولت مرکزی این فرآیند را قاچاق نفت تعبیر می کند، انتقاد می کند.
دولت مرکزی عراق مدعی حق انحصاری صادرات نفت عراق است اما دولت منطقه ای کردستان با تکیه بر استقلال اداری و نظامی، برای در دست گرفتن کنترل صنعت نفت این منطقه تلاش می کند.
مهم ترین دلیل اختلاف های دولت مرکزی عراق و دولت منطقه ای کردستان، نبود قانونی جامع برای مدیریت منابع نفتی این کشور است که تصویب آن پس از سال ها کشاکش، همچنان به تأخیر می افتد.