به گزارش نفت دیلی، مجری طرح انتقال و فرآورش کشورهای حوزه دریای خزر از تکمیل فاز سوم این طرح با هدف افزایش ظرفیت سوآپ نفت خام این منطقه به ٥٠٠ هزار بشکه در روز خبر داد.
علی محمدی ظرفیت ذخیره سازی و تعادل نفت خام این بخش را ٥٠٠ هزار بشکه در روز اعلام کرد و گفت: قطع خوراک رسانی به تاسیسات بالادستی نظیر واحدهای پالایشگاه ها منجر به توقف آن تاسیسات می شود که این توقف، هزینه های گزافی را به دنبال خواهد داشت.
وی مخازن تعادلی را مخازنی استراتژیک خواند و گفت: احداث مخازن تعادلی در این بخش امنیت تامین خوراک رسانی به تاسیسات بالادستی نظیر پالایشگاه های تهران و تبریز را تامین می کند.
مجری طرح انتقال و فرآورش نفت خام کشورهای حوزه دریای خزر افزود: در صورتی که فعالیت یکی از تاسیسات یادشده، به دلیل توقف انتقال خوراک متوقف شود، به مدار برگرداندن آن واحد زمان و هزینه های زیادی را به تاسیسات تحمیل می کند.
وی حجم سرمایه گذاری پروژه احداث مخازن تعادلی ساری – مغانک را ٤٠٠ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این پروژه فاز سوم از طرح انتقال و فرآورش نفت خام کشورهای حوزه دریای خزر است که فاز نخست آن در بخش انتقال از نکا تا تاسیسات ری و فاز دوم در بخش فرآورش شامل انجام عملیات در پالایشگاه های تهران و تبریز و ساخت پایانه نفتی نکا به بهره برداری رسیده است.
مجری طرح انتقال و فرآورش نفت خام کشورهای حوزه دریای خزر ادامه داد: اکنون با اجرای پروژه مخازن ساری – مغانک فاز سوم این طرح به طور کامل به اتمام می رسد.
مهندس محمدی افزود: با انجام فاز نهایی طرح انتقال و فرآورش نفت خام کشورهای حوزه دریای خزر، امکان انتقال روزانه ٥٠٠ هزار بشکه نفت خام فراهم می شود.
به گفته وی، عملیات اجرایی پروژه احداث مخازن تعادلی ساری – مغانک از پاییز ٨٧ آغاز شد که دهه فجر امسال بخش نخست آن که شامل تاسیسات ساری است به بهره برداری رسید و تا پایان سال جاری با بهره برداری از تاسیسات مغانک، شاهد به بارنشستن این فاز از طرح خواهیم بود.
وی تصری کرد: در این پروژه ١٧٥ هزار متر مکعب خاکبرداری، ١٦ هزار و ٥٠٠ متر لوله گذاری، ٣٨٦ عدد شمع کوبی، ١٧ هزار و ٩٠٠ متر مکعب بتن ریزی، ١٣٥٠ تن آرماتوربندی و ٦٢ هزار و ٣٥٠ متر کابل کشی انجام شده است.
مهندس محمدی تصریح کرد: در این پروژه چهار مخزن ذخیره نفت خام ٤٠ هزار متر مکعبی با سقف شناور در ساری و مغانک، ٢ عدد مخزن ذخیره آب آتش نشانی با سقف ثابت ٦ هزار متر مکعبی در مغانک و ٢ عدد مخزن ذخیره آب آتش نشانی بدون سقف ٦ هزار متر مکعبی در ساری احداث شده است.
محمدی اعلام کرد: با هدف سیاست های حمایتی دولت از صنایع داخلی برای اولین بار از پمپ های API ساخت داخل در این پروژه برای انتقال نفت خام استفاده شده است.
وی همچنین انجام عملیات سندبلاست و رنگ مخازن، با بهره گیری از فناوری مکانیزه روبات را که برای اولین بار در دنیای صنعت، امکان پذیر شده است، از افتخارهای این طرح اعلام کرد.