آغاز بهره برداری از لایه نفتی پارس جنوبی در نیمه دوم سال آینده

به گزارش نفت دیلی، مدیر طرح توسعه لایه نفتی پارس جنوبی در شرکت توسعه پترو ایران با تشریح روند اجرای فعالیت های انجام شده در لایه نفتی پارس جنوبی، از بهره برداری این لایه نفتی در نیمه دوم سال آینده خبر داد.

نصراله زارعی با تاکید بر توانمندی های این شرکت پیمانکار در اجرای طرح های ملی و فراملی صنعت نفت کشور افزود: حفاری هفت حلقه چاه تولیدی این لایه نفتی از اواخر خرداد امسال شروع شده که تاکنون حفاری پنج حلقه آن به پایان رسیده است.

وی اظهار کرد: با توجه به اهمیت این طرح تلاش بر این است که حفاری دو حلقه چاه باقی مانده لایه نفتی پارس جنوبی نیز تا پایان فروردین ماه ١٣٩٢ پایان یابد.

زارعی با بیان این که لایه نفتی پارس جنوبی شامل سه بخش  است، گفت: عملیات توسعه در این لایه نفتی در بخش A٢ در دست اجراست.

به گفته وی نفت درجای این بخش از لایه نفتی، یک میلیارد بشکه و توان تولید از آن نیز روزانه ٣٥ هزار بشکه نفت خام است.

  مدیر طرح توسعه لایه نفتی پارس جنوبی حجم عملیات حفاری (عمودی و افقی) در هفت حلقه چاه این لایه نفتی را ٢١ هزار متر اعلام و اظهار کرد: قرار است در دو چاه دیگر لایه نفتی پارس جنوبی ٦ هزار متر حفاری انجام شود.

 وی درباره روند ساخت سکوی لایه نفتی پارس جنوبی نیز گفت: این سکو در یارد بندرعباس با ٩٤ درصد پیشرفت در حال ساخت است.

 زارعی تصریح کرد: انتظار می رود بهره برداری از این سکو در زمان پیش بینی شده ( پنجم اردیبهشت سال آینده) آغاز شود.

 وی با تاکید بر این که طرح لایه نفتی از جمله طرح های مهم و ملی در صنعت نفت کشور است، اظهار کرد: برای اجرای این طرح تاکنون ٢١٠ میلیون دلار هزینه شده است.

  به گفته مدیر طرح لایه نفتی پارس جنوبی در شرکت پترو ایران به عنوان پیمانکار شرکت نفت و گاز پارس، این شرکت با بهره گیری از ٤٠٠ نیروی متخصص، فعالیت های متعددی در کارنامه خود دارد که حفاری بیش از ٥٠ حلقه چاه تولیدی در میدان هایی مانند نصرت، فروزان و سلمان، همچنین احداث بیش از ٧٠٠ کیلومتر خط لوله انتقال از آن جمله است.

 در این نشست همچنین مدیر طرح فروزان در شرکت پتروایران درباره اهمیت طرح توسعه میدان نفتی فروزان گفت: ایرانی بودن، رونق دادن به خارک در همه ابعاد آن و وابستگی با ان جی ال خارک برای جلوگیری از هدر رفت گاز شاخصه های مهم طرح توسعه میدان نفتی فروزان است.

 مهدی حاجی حسین زاده گفت: در این طرح یکی از طولانی ترین خطوط لوله انتقال نفت در مسیری به طول ١٠٨ کیلومتر حد فاصل این میدان نفتی تا جزیره خارک احداث شده است که در هفته آینده آزمایش خواهد شد.

 

وی ایجاد امکان افزایش برداشت روزانه ١٠٠ هزار بشکه نفت خام را از دیگر اهداف مهم توسعه میدان نفتی فروزان خواند و گفت: تولید کنونی نفت خام این میدان نفتی ٤٥ هزار بشکه در روز است.

 حاجی حسین زاده همچنین جلوگیری از سوختن ٢٥٠ هزار فوت مکعب گاز و انتقال این حجم گاز به کارخانه ان جی ال خارک را از دیگر موارد مهم طرح توسعه فروزان برشمرد.

 وی همچنین حفاری هشت حلقه چاه تولیدی در این میدان را از جمله برنامه های آینده طرح توسعه میدان نفتی فروزان اعلام کرد.

مدیر طرح توسعه میدان نفتی فروزان در شرکت توسعه پتروایران گفت: این طرح تا اواخرسال آینده وارد مراحل راه اندازی خواهد شد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد