آسیا به دومین بازار بزرگ گاز جهان تبدیل خواهد شد

به گزارش نفت دیلی، آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد آسیا تا سال ٢٠١٥ به دومین بازار بزرگ جهانی گاز طبیعی تبدیل می شود.

آژانس بین المللی انرژی (آی یی ای) در گزارشی اعلام کرد: آسیا تا سال ٢٠١٥ با رشد تقاضای سالانه ٧٩٠ میلیارد مترمکعب گاز پس از آمریکای شمالی، به دومین بازار بزرگ جهانی گاز طبیعی تبدیل می شود.

ماریا فن درهوفن، رئیس آژانس بین المللی انرژی در کنفرانسی در توکیو گفت: آسیا هم اکنون جایگاه پرشتاب ترین بازار رو به رشد گاز در جهان را دارد، اما افزایش نقش گاز در آسیا به شرایط منطقه ای بازار بستگی دارد، زیرا این شرایط اجازه می دهد که گاز به طور مستقل در بازارهای انرژی محلی که با بازارهای جهانی در ارتباط است، رقابت کند.

وی افزود: نقش آتی گاز در آسیا به طور چشمگیری به چگونگی ارتباط و هماهنگی قیمت گذاری گاز با بنیادهای عرضه و تقاضا در منطقه بستگی خواهد داشت.

در این گزارش آمده است: نقش گاز با قراردادهای بلندمدت که قیمت گاز در آنها مرتبط و هماهنگ با قیمت های نفت است، تعیین می شود.

کشورهای در حال توسعه احتمال دارد به منظور تضمین امنیت عرضه برای اقتصادهای رو به رشد خود به قراردادهای بلندمدت نیاز داشته باشند.

آژانس بین المللی انرژی همچنین اعلام کرد: قراردادهای بلندمدت می تواند نقش مفیدی در تضمین سرمایه گذاری ها فراهم کند، اما قیمت گذاری های کنونی گاز در این قراردادها به درستی بنیادهای بازار گاز یا رقابتی بودن این ماده با دیگر سوخت ها را منعکس نمی کند.

 

این آژانس همچنین گزارش داد: یکی از محدودیت ها در آسیا فقدان یک هاب تجاری برای تسهیل مبادلات گاز و توسعه یک الگوی قیمت گذاری شفاف برای توسعه سرمایه گذاری ها در بخش زیرساختی گاز است.

بنا بر اعلام آی یی ای، منطقه آسیا-اقیانوسیه به منظور توسعه یک " الگوی قیمت گذاری معتبر گاز طبیعی" به بازارهای منطقه ای و ملی نیار دارد.

این آژانس همچنین گزارش داد: این منطقه پس از این به ایجاد یکسری لازمه های نهادی و ساختاری برای ایجاد اعتماد کافی در بازار و جذب شرکت کنندگان جدید از بخش های مالی و تشویق شرکت کنندگان برای استفاده از یک هاب تجاری برای متعادل سازی دارایی هایشان نیاز دارد.

آی یی ای اعلام کرد در میان کشورهای آسیایی، سنگاپور بیشترین پتانسیل را برای تبدیل شدن به یک هاب تجاری دارد.

به نظر می رسد که سنگاپور بهترین داوطلب برای توسعه یک بازار گاز رقابتی و یک هاب تجاری در میان مدت باشد زیرا دولت سنگاپور رویکرد عدم مداخله ای (بیطرفانه ای) به بازارها دارد.

رئیس آژانس بین المللی انرژی گفت: ژاپن نیز پتانسیل زیادی برای تبدیل شدن به یک هاب را دارد اما این کشور نیاز دارد که اقدام های مهمی در زمینه توسعه زیرساخت های خود بر دارد.

آی یی ای اعلام کرد: یک بازار گاز طبیعی رقابتی و قیمت های گاز پایدار یک شبه توسعه نمی یابد و لزوما به کاهش قیمت ها منجر نمی شود، بلکه اجازه می دهد که شرکت کنندگان در منطقه آسیا-اقیانوسیه همسو با بازارهای گاز شکل گرفته، افزایش یابد.

رئیس آژانس بین المللی انرژی پیش تر گفته بود: با افزایش وابستگی آسیا به گاز برای تامین سوخت نیروگاه های برق و بخش صنعت و ساختارهای کنونی قیمت گذاری گاز که تمایل به استفاده از زغال سنگ را به عنوان سوخت جایگزین بیشتر می کند، این قاره نیاز به توسعه هاب های تجارت گاز دارد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد