به گزارش نفت دیلی، به گفته مقام های شرکت ملی نفت عربستان سعودی، توسعه ذخایر رسی (شیل گس) این کشور احتمال دارد به دلیل کمبود آب حداقل یک دهه طول بکشد.
مقام های ارشد شرکت ملی نفت عربستان سعودی (آرامکو سعودی) اعلام کردند: به دلیل کمبود عرضه آب، عربستان سعودی احتمال دارد برای توسعه ذخایر رسی (شیل گس) خود در قیاس با توسعه این ذخایر در آمریکا به حداقل یک دهه نیاز داشته باشد.
شیل گس، گازی است که در میان سنگ های سخت محصور شده است و آزادسازی آن به استفاده از فناوری موسوم به «شکست هیدرولیک»، (hydraulic fracturing) نیاز دارد.
فناوری «شکست هیدرولیک»، (hydraulic fracturing) شامل تزریق آب حاوی مواد شیمیایی درون سازه های گاز رسی با فشار بالاست که به گفته منتقدان، این عملیات خطر آلودگی سفره های آبی و بروز زمین لرزه را به همراه دارد.
امین ناصر، معاون رئیس بخش بالادستی شرکت سعودی آرامکو گفت: یافتن مقدار مورد نیاز آب در مناطقی که شرکت آرامکو در حال کشف شیل گس است، سخت و دشوار است.
وی افزود: هزینه زیرساخت ها با گذر زمان کم می شود، اما آب همچنان چالشی فراروی توسعه ذخایر شیل گس باقی خواهد ماند.
بنا بر برآوردهای شرکت خدمات حفاری بیکر هیوز، عربستان سعودی احتمال دارد با داشتن حدود ٦٤٥ تریلیون فوت مکعب ذخایر قابل برداشت رسی، پس از چین، آمریکا، آرژانتین و مکزیک، پنجمین دارنده ذخایر بزرگ رسی در جهان باشد.
بنابر گزارش سالانه ٢٠١١ شرکت آرامکو، عربستان حدود ٢٨٢,٦ تریلیون فوت مکعب ذخایر اثبات شده قابل برداشت گاز دارد.
بنا بر اعلام اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید شیل گس آمریکا احتمال دارد از ٧,٨ تریلیون فوت مکعب در سال ٢٠١١ به ١٦.٧ تریلیون فوت مکعب در سال ٢٠٤٠ افزایش یابد.
ولید الملهیم، مدیر بخش توسعه ذخایر جنوب شرکت آرامکو گفت: نیاز است که دانش، تجربه و تجهیزات لازم برای توسعه ذخایر رسی را مهیا کنیم، اما همه این کارها زمان بر است.
شرکت های آمریکایی هالیبرتون، بیکرهیوز و شلمبرژه در حال مدیریت مراکز تحقیقاتی در عربستان سعودی برای توسعه فناوری تولید گاز رسی در این کشور هستند.
آرون گات، از مقام های ارشد شرکت شلمبرژه گفت: در حال توسعه بهترین فناوری خود در عربستان هستیم، ضمن آن که تلاش می شود راه حل هایی برای تولید گاز رسی در این کشور با کمترین مقدار آب بیابیم.
شرکت سعودی آرامکو، بزرگ ترین صادرکننده نفت جهان، به منظور پاسخگویی به تقاضای رو به رشد انرژی در عربستان به دنبال کشف گاز در همه نقاط این کشور است.
عربستان که با رشد سالانه حدود ٨ درصدی مصرف برق رو به روست، قصد دارد به منظور ذخیره نفت برای صادرات و تامین سوخت نیروگاههای تولید برق، گاز بیشتری تولید کند.