کسب درآمد 98 ميليون دلار در سال با افتتاح طرح اسيد فسفريک ماهشهر

به گزارش نفت ديلي ، طرح اسيد فسفريک با ظرفيت ۲۵۰ هزار تن محلول اسيد فسفريک افتتاح مي شود.

اين طرح که اجراي آن از سال ۱۳۸۲ آغاز شد، ظرفيت توليد ۱۲۵ هزار تن در سال معادل P۲۰۵ معادل حدود ۲۵۰ هزار تن محلول اسيد فسفريک با غلظت ۵۰ درصد را دارد. ارزش توليدات سالانه محصولات اين واحد 98 ميليون دلار برآورد شده است.

خوراک اين واحد را ۴۲۵ هزار تن خاک فسفات وارداتى و ۲۴۰ هزار تن اسيد فسفريک از پتروشيمى رازى در سال تشکيل مى دهد. اين واحد تحت ليسانس و مهندسى پايه شرکت هاي بلژيکي و از سوى شرکت ايرانى آريا فسفريک جنوب با صددرصد مالکيت بخش خصوصى به اجرا درآمده است.

اين طرح با سرمايه ۱۶ ميليون و هشتصد هزار دلار و ۱۴۵ ميليارد ريال انجام گرفته است.

در اين واحد، خاک فسفات وارداتى با تغيير مسير جديد ورود آن به واحد در مخازن با اسيد سولفوريک مخلوط و در اثر واکنش هاى شيميايى، اسيد فسفريک و گچ بوجود مى آيد. اسيد فسفريک در صافى هاى مخصوص جدا شده و گچ باقيمانده به عنوان ماده زائد جدا مى‌شود در اين روش که DEHYDRATE ناميده مى شود، اسيد فسفريک ۳۰ توليد مى گردد و در قسمت تغليظ کننده‌ها به غلظت نهايى ۵۴ مى رسد که قسمت اعظم آن در تهيه کودهاى فسفاته به نام دى آمونيم فسفات (DA P) به کار رفته و اسيد مازاد بر احتياج به بازارهاى داخلى عرضه مى شود طراحى اين واحد را شرکت PRAYON برعهده داشته است. اسيد فسفريک در ايران منحصراً در مجتمع پتروشيمى رازى توليد مى گردد.

مدير پروژه آريافسفريک با بيان اين که هدف از اجراي اين پروژه رفع نياز کشور به اسيد فسفريک بوده است، گفت: اين پروژه از خرداد ماه امسال به بهره‌برداري آزمايشي رسيده و آماده گشايش رسمي است.

اميرعباس طهراني اظهار داشت: نياز کشور به اسيد فسفريک به عنوان ماده اوليه توليد کودهاي شيميايي و مکمل هاي خوراک دام و طيور شرکت سرمايه گذاري ايران فسفات و بازرگاني پتروشيمي را براي ساخت اين پروژه مجاب کرد.
وي يادآور شد: در گذشته پتروشيمي رازي يک واحد توليد اسيد فسفريک داشت که به مرور زمان مستهلک شده بود؛ از اين رو با تهيه زمين در سايت پتروشيمي رازي اقدام به ساخت پروژه آريا فسفريک کرديم.

مدير پروژه آريافسفريک يادآور شد: توليدات اين کارخانه براي توليد کودهاي شيميايي به پتروشيمي رازي و براي توليد مکمل هاي خوراک دام و طيور به شرکت ايران فسفات تحويل داده مي شود.

وي پروژه آريافسفريک را يکي از طرح هاي منحصر به فرد و خاص در صنايع پتروشيمي کشور خواند و تاکيد کرد: اين پروژه با پتانسيل هاي بالايي که براي توسعه دارد و در صورت تغيير سياست هاي موجود از واردات به سمت توليد در داخل، مي تواند پاسخگوي نياز کشور به اسيد فسفريک باشد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد