تولید گاز شرکت نفت مناطق مرکزی به مرز ١٠٠ میلیارد مترمکعب رسید

به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از تولید حدود ١٠٠ میلیارد مترمکعب گاز در سال گذشته خبر داد و تاکید کرد: سال گذشته با تلاش بی وقفه کارکنان این شرکت، حجم تولید روزانه گاز بیش از میزان تعیین شده در برنامه محقق شد.

مهدی فکور بعداز ظهر روز گذشته (شنبه ١٧ فروردین) در دیدار نوروزی با کارکنان این شرکت اظهار داشت: از دیگر موفقیت‌های این شرکت در سال گذشته راه‌اندازی تعداد بسیاری از طرح‌های نیمه تمام این شرکت بوده است.

وی با بیان این که این شرکت تعداد ١٢١ طرح و پروژه در دست اجرا داشته است، گفت: تا پایان سال گذشته ١١٩ مورد از آن‌ها به اتمام رسیده و تنها دو مورد از آن‌ها باقی مانده است.

فکور آغاز توسعه میدان نفتی سومار، بهره‌برداری از میادین نفتی سروستان و سعادت آباد، طرح تبدیل میدان گازی سراجه قم به مخزن ذخیره‌سازی، توسعه خط لوله‌ جریانی میدان نفتی/گازی سرکان و توسعه تلمبه خانه سبزآب را از مهمترین پروژه‌های انجام شده در سال گذشته اعلام کرد.

افزایش ١٥ هزار بشکه‌ای تولید نفت کشور با بهره‌برداری از سروستان و سعادت‌آباد

وی بهره‌برداری از میادین نفتی سروستان و سعادت آباد را که در روزهای پایانی اسفند و با حضور رئیس جمهوری انجام شد را یکی از بزرگترین موفقیت‌های این شرکت در سال گذشته عنوان کرد و گفت: هدف از توسعه این میادین تولید روزانه ١٥ هزار بشکه نفت خام است.

میادین نفتی سروستان و سعادت آباد در بهمن ماه سال گذشته به صورت آزمایشی راه‌اندازی شده بود که در این راستا فعالیت‌های بسیاری چون لرزه‌نگاری، حفر ١٢ حلقه چاه تولیدی، تزریق گاز، ساخت کارخانه جمع آوری نفت و گاز در سروستان و مجتمع کارخانه‌های بهره‌برداری نفت و گاز، نمک‌زدایی، شیرین‌سازی و تقویت فشار گاز انجام شد.

میدان نفتی سروستان در ١١٠ کیلومتری جنوب شرقی شیراز و میدان سعادت آباد در ٢٠ کیلومتری شمال میدان سروستان قرار دارد و ذخایر درجای آن‌ها یک میلیارد و ٤٠٢ میلیون بشکه نفت برآورد شده است.

ورود ایران به جمع کشورهای ذخیره‌کننده گاز طبیعی

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران طرح تبدیل میدان گازی سراجه قم به مخزن ذخیره‌سازی با هدف کنترل نوسان تولید و جبران کمبود گاز در ماه‌های سرد سال را دیگر پروژه مطرح این شرکت در سال گذشته دانست و تصریح کرد: در بخش بالادست این طرح کارهای بسیار بزرگی انجام شد.

 

فکور با بیان این که مهمترین اقدام انجام شده ساخت و راه‌اندازی تاسیساتی دومنظوره برای تولید و ذخیره‌سازی همزمان گاز در این طرح بوده است، گفت: با اجرای این طرح گاز تولیدی از میدان‌های جنوب کشور در ماه‌های گرم سال به مخزن سراجه قم منتقل و تزریق، ذخیره و در روزهای سرد سال همزمان با افت فشار گاز برای تامین مصارف به ویژه در شهر تهران به خطوط لوله سراسری گاز ارسال می‌شود.

مخزن ذخیره‌سازی سراجه قم که نخستین مخزن ذخیره‌سازی گاز در ایران است، دیماه سال گذشته با حضور رییس جمهوری به بهره‌برداری رسمی رسید و ایران به عنوان نخستین کشور خاورمیانه به فهرست کشورهای دارنده مخازن ذخیره گاز در جهان پیوست.

اهمیت دیگر این طرح که با همکاری شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، شرکت ملی گاز ایران و شرکت ذخیره‌سازی گاز طبیعی ایران انجام شده در این است که طبق قانون برنامه پنجم باید روزانه ١١٠ میلیون متر مکعب گاز طبیعی در مخازن مختلف ذخیره شود و با افتتاح مخزن ذخیره گاز در سراجه قم به میزان ٣٠ میلیون متر مکعب، نخستین گام عملی برای تحقق این هدف برداشته شده است.

مخزن سراجه در ٤٠ کیلومتری شهرستان قم واقع شده و از جمله مخازن هیدروکربوری به شمار می‌شود که به دلیل نزدیک بودن به مناطق پرمصرف از موقعیت راهبردی مناسبی برخوردار است. طبق برنامه باید در روزهای گرم به میدان گازی سراجه روزانه هفت میلیون متر مکعب گاز تزریق و در فصول سرد روزانه ٩ میلیون متر مکعب قابل برداشت باشد.

رفع محدودیت انتقال نفت از جنوب کشور به شمال با راه‌اندازی تلمبه‌خانه سبزآب

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به ظرفیت ٣٦٠ هزار بشکه‌ای تلمبه‌خانه سبزآب اشاره کرد و گفت: این پروژه شامل سه مخزن سقف شناور به ظرفیت هر یک ١٢٥ هزار بشکه، سه ردیف پمپ بوستر به ظرفیت هر یک ٦٠ هزار بشکه در روز و در مجموع با ظرفیت ١٨٠ هزار بشکه در روز و با استفاده از ٩٠ درصد توان سازندگان و کالاهای داخلی راه‌اندازی شده است.

فکور یکی از مزیت‌های بهره‌برداری از این تلمبه‌خانه را رفع محدودیت انتقال نفت خام از جنوب به شمال کشور دانست و خاطرنشان کرد که بهره‌برداری از این تلمبه‌خانه ارسال نفت به نقاط مختلف کشور را آسان‌ کرده است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد