به گزارش نفت دیلی، کویت در حال بررسی طرحی برای تولید شیل گس ( گاز رسی) از میدان های شمالی است.
یک مقام نفتی کویت با اعلام این که کشورش در حال بررسی طرحی برای تولید شیل گس (تولید گاز از سنگ های رسی) از میدان های شمالی است، احتمال داد که این کشور حوزه خلیج فارس بتواند روزانه ١٥٠ تا ٢٠٠ میلیون فوت مکعب گاز تولید کند.
کویت، عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است که ظرفیت تولید روزانه ٣ میلیون بشکه نفت را دارد؛ با این حال، تولید گاز این کشور به نسبت پایین است و برای تامین نیازهای انرژی خود گاز وارد می کند.
این مقام کویتی که خواست نامش فاش نشود، گفت: کویت این طرح را پیش خواهد برد و با شرکتی که در زمینه تولید شیل گس تخصص دارد، فعالیت خواهد کرد.
وی به جزئیات بیشتر در این باره اشاره نکرد.
این مقام آگاه افزود: تولید شیل گس به در دسترس بودن فناوری مورد استفاده برای تولید این نوع گازها بستگی دارد، زیرا مشکل اصلی ما بسیار پیچیده بودن ساختار این نوع گازهاست.
وی از ارائه زمان برنامه ریزی شده برای آغاز تولید شیل گس خودداری کرد و گفت: تا کنون فقط گفت وگوهایی در این باره انجام شده است.
در پی افزایش تولید شیل گس در آمریکا که این کشور را از بزرگ ترین واردکننده گاز جهان به یک صادرکننده نوپای گاز تبدیل کرده، عربستان، همسایه کویت، نیز بررسی هایی را درباره ذخایر نامتعارف گاز و توانایی هایش برای تامین سوخت جمعیت رو به رشدش در بلندمدت آغاز کرده است.
کویت در سال ٢٠١٠ قراردادهای چهار ساله دریافت ال ان جی با شرکت انگلیسی-هلندی شل و ویتول سوئیس امضا و در سال ٢٠٠٩ واردات ال ان جی را به منظور تامین سوخت نیروگاه های تولید برق در ماه های گرم تابستان آغاز کرد.
کویت افزون بر کمبود تولید داخلی گاز، با کمبود زیرساختهای گازی نیز رو به روست؛ نهایت ظرفیت انتقال شبکه خط لوله گاز بخش بالادستی شرکت کویت پترولیوم (کی او سی) به استثنای تاسیسات ترانزیت گاز در منطقه بی طرف (Neutral Zone) که با عربستان سعودی مشترک بوده، ٩٠٠ میلیون فوت مکعب در روز است.
درآمدهای حاصل از فروش نفت خام، مهم ترین منبع درآمدی کویت به شمار می رود.