به گزارش نفت ديلي ، مدير اكتشاف شركت ملي نفت گفت: به جز لايههاي گازي در حال توليد، روي دو هدف اكتشافي جديد در لايه نفتي و لايههاي عميقتر گازي ميدان عظيم گازي پارس جنوبي كار ميكنيم.
وي در پاسخ به پرسشي در خصوص تاثير برآوردها روي آينده سرمايهگذاري در صنايع نفت و گاز تصريح كرد: چنين تاثيري وجود دارد اما برآورد هميشه با واقعيت بخصوص در كار اكتشاف تفاوتهاي زيادي دارد.
مدير اكتشاف شركت ملي نفت افزود: به عنوان مثال در ميدان گازي كيش برآوردي مبني بر وجود 7.5 TCF (تريليون فوت مكعب) گاز را داشتيم كه براساس اطلاعات زمينشناسي و ژئوفيزيك به دست آمده بود اما زماني كه حفاري انجام داديم متوجه شديم ستون گاز بسيار عظيمتر از چيزي است كه ما تصور ميكرديم و شرايط مخزني نيز بسيار بهتر از پارامترهايي است كه ما به عنوان فرضيات محاسبه حجم گاز در جاي مخزن در نظر گرفته بوديم چنانكه حجم گاز در جاي اين مخزن 66 تريليون فوت مكعب برآورد ميشود كه 9 برابر برآورد اوليه است.
وي تاكيد كرد: چون برآوردها بسيار تقريبي است، ضرايب در آنها بدبينانه لحاظ ميشود و ملاحظات ريسكها نيز بطور جدي در محاسبات در نظر گرفته ميشود چندان روي آنها تكيه نميكنيم.
محدث با بيان اينكه با برنامه كشور در مورد انرژي هماهنگ هستيم، گفت: چنانكه در هر نقطهاي نياز به انرژي وجود داشته باشد تمركز خود را آنجا بيشتر ميكنيم و برنامههاي 5 ساله و 10 ساله خود را مشخص كردهايم اما اعلام آمار و ارقام توسط ديگر كشورها جايگاه خاصي ندارد؛ ما از مباني آماري كه آنها اعلام ميكنند بيخبريم اما اهداف كشف نشده گازي زيادي در كشور داريم.
وي در ادامه اظهار داشت: در مورد اكتشاف در ميدان پارس جنوبي دو وجه وجود دارد، يك بخش از ميدان اكتشاف شده و در حال توسعه و توليد است كه شامل لايههاي كنگان، دالان بالايي و دالان پاييني است و ابهام چنداني درباره حجم ذخيره، نوع هيدروكربور و توان توليد آن وجود ندارد.
مدير اكتشاف شركت ملي نفت اضافه كرد: در پارس جنوبي روي دو هدف ديگر كار ميكنيم كه يكي از آنها لايه نفتي اين ميدان است چراكه در قسمت جنوب شرقي لايه نفتي اكتشاف انجام شده اما پتانسيلهاي جديدي را بصورت ژئوفيزيكي در غرب اين ميدان شناسايي كردهايم كه برنامه داريم حفاريهاي اكتشافي آن را در سال آينده انجام دهيم.
وي افزود: در عين حال روي هدف عميقتري نيز به عنوان كار اكتشاف مطالعه ميكنيم تا افقهاي جديدي علاوه بر افقهاي در حال توليد شناسايي كرده و به نتيجه برسانيم.
محدث با بيان اينكه اين هدف عميق در واقع لايههاي زير لايههاي فعلي در حال توليد است، گفت: لايه نفتي كم عمقترين لايه است و پس از آن لايههاي گازي وجود دارد و ما قصد داريم روي لايههايي زير لايههاي كشف شده گازي موجود عمليات اكتشاف انجام دهيم.
وي اضافه كرد: برنامه 5 ساله ما در كل محدوده خليجفارس روشن است و لااقل سالي يك حفاري اكتشافي را در اين منطقه انجام خواهيم داد و تلاش ميكنيم اين رقم را به سالي دو حلقه چاه برسانيم.