عربستان:
افزایش تولید از ذخایر شیل اویل آمریکا تاثیری بر بازارهای جهانی ندارد

به گزارش نفت دیلی، وزیر نفت عربستان تحلیل ها درباره پایان وابستگی آمریکا به واردات نفت را تحلیلی خام و ساده لوحانه خواند و اعلام کرد: آمریکا همچنان به عنوان یک مصرف کننده عمده انرژی باقی می ماند.

علی النعیمی در جریان سخنرانی خود در مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی (CSIS) در واشینگتن آمریکا اعلام کرد: صادرات نفت خاورمیانه به آمریکا در نیمه دوم سال ٢٠١٢ از هر زمانی در دهه ١٩٩٠میلادی بالاتر بوده است و آمریکا همچنان به عنوان یک مصرف کننده عمده انرژی در جهان باقی می ماند.

وی با اشاره به انقلاب شیل اویل در آمریکا و رشد اخیر برداشت تولید نفت از ذخایر شیل اویل اعلام کرد: سخن گفتن درباره پایان وابستگی آمریکا به دریافت انرژی تحلیلی خام و ساده لوحانه به نظر می آید، صحبت از وابستگی انرژی، ماهیت ارتباط تنگاتنگ بازارهای جهانی انرژی را زیر سوال می برد.

وزیر  نفت عربستان افزود: آمریکا همچنان به تامین نیازهای داخلی خود با استفاده از طیف وسیعی از منابع مختلف ادامه می دهد و این شرایط اقتصادی به نظر می رسد.

النعیمی تصریح کرد: صادرکنندگان عمده از جمله روسیه، عربستان و آمریکا نیز بخشی از بازارهای جهانی هستتند و در حقیقت هیچ کشوری به طور کامل در زمینه انرژی مستقل نیست.

وزیر نفت عربستان اعلام کرد: پذیرش این باور که افزایش برداشت نفت از ذخایر شیل اویل آمریکا، این کشور را از واردات نفت بی نیاز می کند، واقع گرایانه نیست.

به گفته النعمی، افزایش تولید نفت از ذخایر شیل اویل آمریکا تاثیری بر بازارهای جهانی نفت خام نمی گذارد.

وی با اشاره به  تحلیل های ارائه شده از سوی برخی کارشناسان و تحلیلگران درباره این که تحولات جدید در صحنه انرژی آمریکا سبب کاهش وابستگی این کشور به نفت خاورمیانه می شود، گفت: رقایت سالم در بازارهای جهانی نفت خام  به بهینه سازی و افزایش کیفیت خدمات در سراسر جهان کمک می کند.

سوخت های فسیلی همچنان موتور محرکه توسعه اقتصادی در جهان خواهد بود

النعیمی با اشاره به این که سوخت های فسیلی از منابع انرژی پایدار جهان هستند، گفت: سوخت های فسیلی همچنان برای سال های متمادی به عنوان موتور محرکه توسعه اقتصادی در آمریکا، عربستان سعودی، دیگر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه باقی خواهد ماند.

وی تصریح کرد: صنعت نفت سبب اشتغالزایی در سراسر جهان، حمایت از بخش های تولید، حمل و نقل، انتقال برق، نوآوری در صنایع و توسعه اقتصادی می شود، این صنعت همچنین فرصت های اقتصادی فراوانی در چین به وجود آورده و به ارتقای سطح استانداردهای زندگی در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین کمک کرده است.

وزیر نفت عربستان با اشاره به موفقیت ها و پیشرفت های به دست آمده در زمینه تولید انرژی های نو و تجدید پذیر، تاکید کرد:  با توجه به هزینه های بالای تولید انرژی های نو جایگزین، همچنان سوخت های فسیلی جایگاه ویژه ای در تامین نیازهای انرژی جهان خواهد داشت.

النعیمی گفت: چند سال پیش عده ای بر این باور بودند که نفت جهان رو به پایان است و آن ها از اصطلاح اوج نفت (Peak Oil) استفاده می کردند، آنان می گفتند پایان عصر نفت فرار رسیده است اما به تازگی دیگر صحبتی از آن ها نشنیده ام.

وی تصریح کرد: در یک چشم به هم زدن شرایط تغییر کرد، تحلیل ها در باره پایان عصر نفت که ترس بی مورد ایجاد کرده بود هم اکنون با نوید فراوانی نفت خام جایگزین شده است.

وزیر نفت عربستان گفت: هم اکنون شاهد یک رنساس در عرصه انرژی آمریکا هستیم به طوری که تولید نفت این کشور به کمک فناوری شکست هیدرولیکی برای تولید نفت از ذخایر شیل اویل (برداشت نفت از سنگ های رسی) هستیم.

النعیمی با اشاره تاثیر مثبت کشف ذخایر شیل اویل بر صنعت انرژی و اقتصاد آمریکا اعلام کرد: بازارهای جهانی نفت خام نیز شاهد عرضه محموله های جدید نفت خام خواهد بود.

 

وی ابراز امیدواری کرد با افزوده شدن منابع جدید نفت خام، ثبات در بازارهای جهانی نفت خام افزایش یابد.

چشم انداز ذخایر و تولید نفت عربستان

النعیمی اعلام کرد: عربستان سعودی توانایی تثبیت ٢٦٦ میلیارد بشکه ذخیره کنونی نفت خام خود را دارد و  چنانچه فناوری برداشت نفت از ذخایر شیل اویل در عربستان بهبود یابد این کشور می تواند ذخایر خود را افزایش دهد.

وی افزود: عربستان سعودی برنامه ای برای افزایش ظرفیت تولید روزانه نفت خود به ١٥ میلیون بشکه ندارد.

النعیمی اعلام کرد: عربستان می تواند تولید نفت خام خود را تا سال ٢٠٢٠ در سطح روزانه ٩ میلیون بشکه تثبیت کند، در حالی که شاهد عرضه بشکه های جدید نفت خام جدید از سوی دیگر کشورهای جهان به بازار نفت خواهیم بود.

وی افزود: بشکه های جدید نفت خام از گوشه و کنار جهان وارد بازارهای جهانی می شود و ما از این موضوع استقبال می کنیم، هم اکنون شاهد افزایش عرضه نفت از سوی آمریکا، عراق، حوزه دریای خزر، برزیل و قاره آفریقا هستیم.

وزیر نفت عربستان اعلام کرد: تقاضایی برای افزایش تولید نفت خام عربستان به روزانه ١١ میلیون بشکه یا ١١ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه در روز  تا سال ٢٠٣٠ یا ٢٠٤٠ وجود ندرد.

عرضه نفت کافی و برقراری تعادل در بازارهای جهانی نفت خام که به رشد و بهبود شرایط اقتصادی جهان کمک می کند از خواسته های اصلی عربستان سعودی به شمار می آید.

وی افزود: عربستان سعودی هرگز خواهان سیاست بالا بردن قیمت های جهانی نفت خام نبوده است و این کشور تنها تلاش دارد با برقراری ثبات در بازار نفت، سلامت و رشد اقتصاد جهان را تضمین کند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد