سودآوری ٢٠٠ میلیون دلاری با دستیابی پژوهشگران صنعت نفت به دانش فنی کنترل فرآیند
به گزارش نفت دیلی، معاون پژوهشکده توسعه فرآیند و فناوری تجهیزات پژوهشگاه صنعت نفت از دستیابی این پژوهشگاه به دانش فنی RTO خبر داد و گفت: به کارگیری این فناوری نوین در صنایع نفت کشور سالانه ٢٠٠ میلیون دلار سودآوری خواهد داشت.
مهدی احمدی مروست تصریح کرد: سیستمهای مجهز به فناوری RTO سیستمهای کنترل فرآیند مدار بستهای هستند که عملکرد واحد فرآیندی را به طور خودکار بهینه می کنند.
وی با بیان این که پژوهشکده توسعه فرآیند و فناوری تجهیزات در کنار توسعه این فناوری در صنایع پاییندستی نفت، مطالعات بسیاری برای به کارگیری این فناوری در صنعت بالادستی انجام داده است، گفت: یکی از مهمترین فناوریها در حوزه صنعت بالادستی RTPO یا بهینهسازی همزمان تولید از میادین نفتی است.
احمدی مزیتهای استفاده از این فناوری را افزایش تولید از میادین نفتی، به حداقل رساندن زمان توقف عملیات (Downtime)، کاهش هزینههای عملیاتی مانند هزینه فرازآوری (Lifting)، جایگزینی نظارت روزمره میدان (Field Surveillance) با ردیابی اتوماتیک رویدادها، بهبود ضریب بازیافت نفت از مخازن، برداشت صیانتی از مخازن، کاهش مصرف و اتلاف انرژی، بهبود شاخصهای HSE و بهبود مدیریت مخزن اعلام کرد.
وی به آغاز فعالیتهای پژوهشگاه صنعت نفت در حوزه فناوریهای اتوماسیون و کنترل از سال ١٣٨٤ اشاره کرد و افزود: پژوهشگاه در طول این سالها فناوریهای بسیاری را غربالگری و در نهایت فناوری RTO را به عنوان یک فناوری با پتانسیل بالا انتخاب کرده است.
تجهیز صنایع به صورت گام به گام و همراه با افزایش قیمت حاملهای انرژی به فناوریهای نوین از نکات نهفته در قانون هدفمندی یارانههاست به نحوی که در طی اجرای این قانون، صنایع باید بتوانند افزایش قیمت حاملهای انرژی را با کاهش مصرف انرژی (به واسطه اعمال فناوریهای جدید) جبران کنند.
در این راستا فناوری RTO هم در صنایع بالادست و هم در صنایع پاییندست نفت میتواند نقش کلیدی ایفا کند.