طرح بنزین سازی پالایشگاه بندرعباس سالانه ٢٥٠ میلیون دلار ارزش افزوده ایجاد می کند

 به گزارش نفت دیلی،  مجری طرح تکمیل و توسعه ظرفیت پالایشگاه بندرعباس در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: با راه اندازی کامل این طرح تا پایان سال جاری، حداقل سالانه ٢٥٠ میلیون دلار ارزش افزوده در اقتصاد صنایع پالایشی کشور ایجاد خواهد شد.

احمد فرزانه در اعلام این خبر گفت: این طرح هم اکنون بیش از ٧٦ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با توجه به روند توسعه ای طرح پیش بینی می کنیم عمده واحدهای فرآیندی این طرح تا پایان امسال به بهره برداری برسد.

وی با اشاره به این که واحد تصفیه هیدروژنی نفت گاز، واحدهای آب، برق و بخار پالایشگاه و تمامی مخازن این طرح تا نیمه اول امسال به بهره برداری می رسند، گفت: مخازن این طرح شامل ١٠ الی ١٥ مخزن استوانه ای و ٢ مخزن کروی است که ظرفیت ذخیره سازی ٣ میلیون بشکه فرآورده و ٦ هزار مترمکعب فرآورده گازی را فراهم می کند.

فرزانه با تاکید بر این که پس از راه اندازی این واحدها، دیگر واحدهای اصلی طرح نیز به ترتیب در سرویس قرار خواهد گرفت، افزود: واحدهای اصلی شامل واحد تولید بنزین سوپر (اکتانایزر) با ظرفیت ٣,٥ میلیون لیتر در روز، واحد ایزومریزاسیون (تولید بنزین معمولی) به ظرفیت ٢.٥ میلیون لیتر در روز، واحد تصفیه هیدروژنی نفت گاز با ظرفیت ٧.٩ میلیون لیتر در روز نفت گاز مرغوب (با استاندارد یورو ٤)، واحدهای تصفیه آب ترش، گاز ترش، آمین، واحد بازیافت گوگرد به ظرفیت ١٣٠ تن در روز و واحد جامدسازی گوگرد به ظرفیت ٢٥٠ تن در روز است.

مجری طرح با اشاره به وضعیت مطلوب تامین کالای پروژه تکمیل و توسعه ظرفیت پالایشگاه بندرعباس گفت: بیش از ٩٠ درصد کالاهای طرح سفارش گذاری و یا حمل شده است و مابقی آن نیز در حال ساخت است.

احمد فرزانه با اشاره به مشکلات تامین منابع مالی این طرح که موجب ایجاد یک وقفه در اجرای آن شد، تاکید کرد: خوشبختانه هم اکنون نقدینگی پروژه تامین شده است و هم اکنون روند اجرایی طرح در شرایط مطلوبی به سر می برد.

وی تصریح کرد: صندوق انرژی بانک ملت با ٢٣١ میلیون یورو و ‌اوراق مشارکت پالایشگاه بندرعباس به ارزش ١٥٠ میلیارد تومان از جمله تامین کنندگان منابع مالی این پروژه است که تاکنون بیش از نیمی از آن جذب پروژه شده ست.

فرزانه گفت: با اجرای کامل این طرح علاوه بر ایجاد حداقل ٢٥٠ میلیون دلار ارزش افزوده سالانه، کیفیت فرآورده های تولیدی این پالایشگاه به استانداردهای یورو ٤ و ٥ ارتقا خواهد یافت و پالایشگاه بندرعباس در موقعیت ممتازی به لحاظ تولید فرآورده های نفتی قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به این که طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه بندرعباس به لحاظ ماهیت فرآیندی طرح های پیچیده محسوب می شود، افزود: این طرح در بیش از ١٠٠ نقطه به پالایشگاه اصلی متصل شده است و عملیات اجرایی آن بدون کوچکترین وقفه در عملیات پالایشگاه در حال تولید بندرعباس در کنار آن اجرا می شود.

طرح تکمیل و توسعه ظرفیت در پالایشگاه بندرعباس در قالب چهار پروژه رفع تنگناهای افزایش ظرفیت پالایشگاه بندرعباس، افزایش تولید بنزین، توسعه سیستم واردات ـ صادرات فرآورده‌های نفتی پالایشگاه بندرعباس و ساخت اسکله‌های جدید نفتی در بندرعباس در حال اجراست.

ظرفیت این پالایشگاه تا پایان تیر ٨٧، روزانه ٢٣٠ هزار بشکه بود که با اجرای پروژه رفع تنگناهای افزایش ظرفیت پالایشگاه بندرعباس در سال ٨٧، ظرفیت آن با حدود ٩٠ هزار بشکه افزایش، به ٣٢٠ هزار بشکه در روز افزایش یافت.     

کل حجم بتن ریزی طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه بندرعباس که مجری آن شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران است، بیش از ٩٦ هزار مترمکعب، اسکلت فلزی ٤ هزار تن، تجهیزات ثابت ١٩ هزار تن، تجهیزات دوار ٤ هزار تن، عایق بندی ١٠٠ هزار تن، لوله کشی روزمینی ٦٢٠ هزار اینچ قطر، لوله کشی زیرزمینی ١٢٠ هزار اینچ قطر، کابل اندازی برق و ابزار دقیق یک هزار و ٥٠٠ کیلومتر و رنگ و سندبلاست (زنگ زدایی فلز) یک میلیون و ٣٠٠ هزار مترمربع خواهد بود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد