به گزارش نفت دیلی ، وزیر نفت و گاز لیبی از برنامه این کشور برای حذف کامل یارانه های سوخت ظرف سه سال آینده خبر داد.
عبدالباری العروسی اعلام کرد: لیبی همسو با سیاست های همسایگان خود برای اصلاح بازار سوخت، در نظر دارد ظرف سه سال آینده تمام یارانه های سوخت را حذف می کند.
برآوردهای صندوق بین المللی پول نشان می دهد دولت لیبی در سال جاری میلادی بیش از ١٤ درصد یا حدود هفت میلیارد دلار از بودجه ملی خود را صرف پرداخت یارانه های سوخت و غذا می کند.
دولت لیبی اعلام کرده است که سیستم پرداخت یارانه ها ناکارآمد است و سبب افزایش قاچاق سوخت و برآورده نشدن هدف کمک به افزاد نیازمند به یارانه های دولتی می شود.
وزیر نفت و گاز لیبی گفت: مقام های دولتی در نظر دارند تمام یارانه های سوخت از جمله بنزین و گازوئیل را حذف کنند.
العروسی افزود: لیبی در نظر دارد حذف یارانه ظرف سه سال صورت گیرد و کمپین هایی برای آگاهی و آمادگی مردم برای اجرای این طرح تشکیل خواهد شد.
وی پیش تر اعلام کرده بود: قیمت های بنزین همسو با اقدام های کشورهای همسایه برای مبارزه با قاچاق سوخت باید افزایش یابد.
آمارهای آژانس بین المللی انرژی نشان می دهد یارانه های سوخت در لیبی حدود ٨,٥ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را در سال ٢٠١١ شامل شده بود.
العروسی اعلام کرد: لیبی ظرفیت تولید روزانه حدود یک میلیون و ٧٠٠ هزار بشکه نفت خام را دارد اما هم اکنون با محدودیت هایی از جمله افت بهای جهانی نفت رو به رو هستیم.
وی افزود: به دلیل مشکلات امنیتی و نگهداری تاسیسات نفتی، تولید کنونی نفت خام لیبی اندکی کمتر از سطوح پیش از آغاز بحران در این کشور یعنی روزانه حدود یک میلیون و ٥٥٠ هزار بشکه است.
العروسی گفت: کمبود قطعات یدکی در میدان های نفتی صریر و مصلا در شرق لیبی احساس می شود و امیدواریم این مشکل به زودی رفع شود.
این مقام لیبیایی اعلام کرد: مشکلات امنیتی در دیگر میدان های نفتی لیبی از جمله قانی تحت کنترل بوده اند.
وزیر نفت و گاز لیبی همچنین از برنامه این کشور برای برگزاری نخستین دور مناقصه های واگذاری حق امتیازهای نفتی پس از سرنگونی رژیم قذافی بر اساس شرایط جدید خبر داد.
وی افزود: ما هم اکنون در حال بازنگری قراردادهای پیشین نفت و گاز امضا شده با شرکت های نفتی بین المللی هستیم.
العروسی از برگزاری دور جدید مناقصه های نفتی لیبی در آغاز سه ماهه چهارم سال جاری میلادی خبر داد.
شرکت های نفتی بین المللی از شرایط آخرین دور مناقصه های نفتی لیبی ناراضی بودند و خواهان بهبود این شرایط در دور جدید مناقصه های نفتی این کشور شدند.