هیچ کمبودی در تامین نیازهای کشور به فرآورده های نفتی نداریم

به گزارش نفت دیلی، وزیر نفت با اشاره به عبور صنعت نفت از سد تحریم ها گفت: کشور با وجود تحریم ها توانسته است به خودکفایی و بومی‌سازی اقلام مورد نیاز صنعت نفت دست یابد و علاوه بر آن هم اکنون هیچ کمبودی در تامین فرآورده های نفتی نیز وجود ندارد.

مهندس رستم قاسمی بعداز ظهر روز گذشته (سه‌شنبه ١٧ اردیبهشت) در نخستین نشست عملیاتی‌سازی راهکارهای بومی‌سازی کالا و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت گفت: امروز صنعت نفت کشور شرایط ویژه‌ و متفاوتی با صد و پنج سال گذشته خود دارد و این شرایط محصول تحریم‌هایی است که علیه صنعت نفت وضع شده است.

وی هدف از وضع این تحریم‌ها را ایجاد مشکل در تامین فرآورده‌های نفتی مورد نیاز مردم، کاهش سطح درآمد کشور و بروز مشکلات فنی در بخش‌های تولید و توسعه صنعت نفت اعلام کرد و افزود: اگرچه در اولین روزهای تحریم، کارکنان صنعت به سختی افتادند ولی با تلاش خستگی‌ناپذیر کلیه نیازهای مردم ظرف مدت کوتاهی تامین شد.

قاسمی به واردات بیش از ١٠ میلیارد دلار بنزین در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: در شرایط تحریم و با استفاده از حداکثر توان تولیدی واحدهای پالایشگاهی و با ارتقا این توان فعالیت آنها موفق شدیم کلیه نیازهای مردم در این حوزه را تامین کنیم.

وی با بیان این که با توسعه واحدهای پالایشگاهی حتی در تولید بسیاری از فرآورده‌های نفتی خودکفایی شده‌ایم، اضافه کرد: امروز در کنار تامین نیازهای داخلی به این فرآورده‌ها توانایی صادرات برخی از آن‌ها را نیز داریم.

وزیر نفت یکی از سیاست‌های اصلی وزارت نفت را ادامه نهضت تبدیل نفت خام به فرآورده‌هایی با ارزش افزوده بالا عنوان کرد و گفت: در کنار ساخت واحدهای پالایشگاهی جدید، ساخت و راه‌اندازی ٧٠ واحد پتروشیمی نیز در مناطق مختلف کشور برنامه ریزی شده است.

قاسمی با تاکید بر این که تبدیل نفت خام به محصولات پتروشیمی یا فرآورده‌های نفتی ارزش افزوده بالایی در کشور ایجاد می‌کند، تصریح کرد: این ارزش افزوده درآمد بالایی برای کشور به ارمغان می‌آورد.

وی هدف دیگر تحریم را متوقف شدن طرح‌های توسعه‌ای صنعت نفت عنوان کرد و گفت: اگرچه وضع تحریم‌ها مشکلاتی را برای صنعت ایجاد کرد ولی ما برنامه افزایش ظرفیت تولید یک میلیون بشکه نفت، افزایش ظرفیت تولید گاز به بیش از یک میلیارد مترمکعب گاز در روز و نصب ١٠٠ میلیون تن ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی را برنامه‌ریزی کردیم و از انجام آن باز نمی‌مانیم.

قاسمی به توسعه همزمان ١٩ فاز پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: در شرایطی که پیمانکاران خارجی کشور را ترک کرده‌ بودند سعی کردیم با ایجاد یک نظام پیمانکاری با تقویت شرکت‌های داخلی روند توسعه پارس جنوبی و بسیاری از پروژه‌های بالادست و پایین‌دست را ادامه دهیم.

وی با اشاره به تلاش‌های بسیاری که برای ارتقا توان پیمانکاران در کشور انجام شده است، تاکید کرد: امروز پیمانکاران ایرانی با وجود برخی کاستی‌ها در اجرای مگاپروژه‌ها و فعالیت‌های حساسی چون حفاری وارد عرصه شده‌اند.

وزیر نفت با بیان این که در گذشته در اوج فعالیت‌های توسعه‌ای پارس جنوبی نزدیک به ٨ دکل در این منطقه فعالیت می‌کرد، گفت: امروز این تعداد به ٢٠ دکل رسیده است.

وی با تاکید بر این که عبور از سختی‌های امروز آتیه‌ای درخشان در پیش خواهد داشت، اظهار داشت: باید با شناسایی اقلام و تجهیزات مورد نیاز صنعت در جهت رفع وابستگی‌ها و رسیدن به خودکفایی گام برداریم.

قاسمی یکی از راه‌های حمایت از سازندگان داخلی را تشکیل صندوقی در این حوزه دانست و افزود: هم‌اکنون مراحل نهایی تشکیل این صندوق با کمک مجلس در وزارت نفت پیگیری می‌شود.

وی بودجه وزارت نفت در سال‌جاری را بودجه‌ای مطلوب اعلام کرد و گفت: در بودجه ٩٢ سهم خوبی از درآمدهای نفتی به وزارت نفت تخصیص داده شده است برای اجرای پروژه‌های توسعه‌ای بزرگ و حمایت از سازندگانی که در تلاش برای رفع نیازهای این صنعت هستند.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد