به گزارش نفت دیلی، اوپک در تازه ترین گزارش ماهانه خود پیش بینی درباره تقاضا برای نفت خام اعضای این سازمان در نیمه دوم سال جاری میلادی را افزایش داد.
دبیرخانه سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) جمعه (٢٠ اردیبهشت) در تازه ترین گزارش ماهانه خود پیش بینی تقاضا برای نفت خام اعضای اوپک در نیمه دوم سال ٢٠١٣ را نسبت به برآورد پیشین خود (ماه مارس) افزایش داد، در حالی که پیش بینی این سازمان برای رشد تقاضای جهانی نفت در سال جاری نسبت به برآورد پیشین ثابت ماند.
انتظار می رود بخش عمده رشد تقاضای نفت خام از سوی چین، کشورهای منطقه خاورمیانه، دیگر بخش های آسیا و آمریکای لاتین باشد، همچنین پیش بینی می شود تقاضا از سوی کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی (او یی سی دی) کاهش یابد با این حال مقدار افت کمتر از سال ٢٠١٢ خواهد بود.
بر پایه این برآورد، تقاضای جهانی نفت خام در سال جاری میلادی با ٧٩٠ هزار بشکه رشد به ٨٩ میلیون و ٦٦٠ هزار بشکه در روز می رسد.
اوپک برآورد رشد تقاضای جهانی نفت خام در سال گذشته میلادی را همچنان در سطح روزانه ٨٨ میلیون و ٨٧٠ هزار بشکه ثابت نگه داشت.
برآوردهای اوپک نشان می دهد تقاضای جهانی نفت خام در سه ماه نخست سال جاری میلادی ٨٨ میلیون و ٩٥٠ هزار بشکه در روز بوده است، در حالی که این مقدار در سه ماه نخست سال گذشته روزانه ٨٨ میلیون و ٦٠ هزار بشکه بود.
اوپک همچنین پیش بینی کرد تقاضای جهانی نفت خام در سه ماه دوم و سوم سال جاری میلادی به ترتیب به روزانه ٨٨ میلیون و ٦٦٠ بشکه و ٩٠ میلیون و ١٤٠ هزار بشکه می رسد.
این برآورد نشان می دهد تقاضای جهانی نفت خام در سه ماه سوم به روزانه ٩٠ میلیون و ٨٧٠ هزار بشکه نفت می ر سد در حالی که این مقدار در سه ماه چهارم کاهش می یابد و به ٨٩ میلیون و ٦٦٠ هزار بشکه خواهد رسید.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت پیش بینی درباره نرخ رشد اقتصادی جهان در سال ٢٠١٣ را در همان سطح ٣,٢ درصد و پیش بینی درباره رشد اقتصادی جهان در سال جاری را در همان سطح سه درصد بدون تغییر حفظ کرد.
بر اساس این ارزیابی، نرخ رشد اقتصادی چین در سال جاری میلادی به هشت درصد می رسد، در حالی که این رقم در برآورد پیشین ٨,١ درصد پیش بینی شده بود.
برآوردهای اوپک نشان می دهد تقاضا برای نفت خام اعضای اوپک در سال جاری میلادی به میانگین روزانه ٢٩ میلیون و ٨٤٠ هزار بشکه می رسد که این رقم نسبت به پیش بینی سال گذشته روزانه ٩٠ هزار بشکه و نسبت به برآورد پیشین روزانه ٤٠٠ هزار بشکه کاهش نشان می دهد.
بر پایه پیش بینی اوپک، تقاضا برای نفت خام اوپک در سه ماه دوم به روزانه ٢٩ میلیون و ١٤٠ هزار بشکه، در سه ماه سوم به روزانه ٣٠ میلیون و ٣٨٠ هزار بشکه و سر انجام در سه ماه چهارم به ٣٠ میلیون و ٥٥٠ هزار بشکه می رسد.
این ارزیابی نشان می دهد تولید روزانه نفت کشورهای غیر عضو اوپک امسال با روزانه ٩٨٠ هزار بشکه رشد به ٥٣ میلیون و ٩٦٠ هزار بشکه خواهد رسید.
میانگین بهای سبد نفتی اوپک در آوریل با پنج دلار و ٣٩ سنت کاهش به ١٠١ دلار و پنج سنت برای هر بشکه رسید، در حالی که این رقم در ماه مارس ١٠٦ دلار و ٤٤ سنت برای هر بشکه بود.
ارزیابی های اوپک نشان می دهد میانگین بهای نفت خام شاخص برنت دریای شمال در ماه آوریل با ٦ دلار و ٢٠ سنت کاهش به ١١٨ دلار و ٨٨ سنت برای هر بشکه رسیده است، در حالی که بهای نفت خام دبلیو تی آی آمریکا در دوره مورد بررسی با ٩٠ سنت کاهش به میانگین ٩١ دلار و ٩٧ سنت برای هر بشکه رسید.
بر اساس تازه ترین برآورد ماهانه اوپک به نقل از منابع ثانویه، تولید نفت خام ١٢ عضو اوپک در ماه آوریل به ٣٠ میلیون و ٤٥٩ هزار بشکه در روز رسید که این مقدار در مقایسه با مارس، روزانه ٢٢٧ هزار و ١٠٠ بشکه رشد نشان می دهد.
تولید نفت خام عربستان در ماه آوریل با رشد روزانه ١٣٨ هزار و ٥٠٠ بشکه افزایش نسبت به ماه مارس به ٩ میلیون و ٢٧٠ هزار بشکه در روز رسید، وزارت نفت عربستان نشان می دهد تولید این کشور در آوریل با روزانه ١٧٣ هزار بشکه رشد به ٩ میلیون و ٣١٠ هزار بشکه در روز رسیده است.
اعضای اوپک در نشست ١٦٢ این سازمان (٢٢ آذر ماه) در وین اتریش تصمیم گرفتند بار دیگر سقف تولید روزانه ٣٠ میلیون بشکه را تثبیت کنند.
نشست بعدی اعضای اوپک به منظور بررسی سیاست های تولید نفت این سازمان ٣١ مه سال جاری میلادی (١٠ خرداد ١٣٩٢) در وین اتریش برگزار می شود.