به کارگيري از دومين مجموعه تجهيزات حفاري فروتعادلي

به گزارش صنعت نیوز، دومین مجموعه تجهیزات حفاری فروتعادلی در مناطق نفت خیز جنوب به کارگیری شد.

رییس اداره حفاری زیر فشار تعادل مخزن شرکت ملی حفاری ایران امروز گفت: این تجهیزات در محل دستگاه حفاری 29 فتح بر روی چاه شماره 80 پارسی به کار گرفته شد.

آقای

موسوی افزود: بیش از 80 درصد ماشین آلات و تجهیزات این مجموعه با استفاده از توان سازندگان و تامین کنندگان داخلی ساخته شد.

وی با اشاره به استفاده از نخستین مجموعه حفاری زیر فشار تعادل در این شرکت در سال 1384 ، گفت : این فناوری پیشرفته حدود هفت سال است که از سوی متخصصان داخلی در 55 حلقه چاه نفتی با موفقیت به کارگیری شده است.

حفاری به شیوه زیر فشار تعادل (UNDERBALANCED DRLLING ) یکی از مهم ترین راه های به دست آوردن راندمان بالا در حفاری چاه ها و نیز تکمیل، تعمیر و تعمیق چاه های جدید و قدیم بدون صدمه زدن به مخزن است.

نیاز نداشتن به انگیزش اولیه و اسیدکاری چاه و کاهش آلودگی زیست محیطی، همچنین افزایش شتاب حفاری، طولانی شدن عمر مته، بهبود ارزیابی مخزن، متوقف نشدن تولید چاه در زمان تعمیر و حفاری افزایش تولید نفت و گاز و در نهایت بهینه کردن تولید از ذخایر هیدروکربوری از مزیته ای حفاری فروتعادلی است .

رییس اداره حفاری زیر فشار تعادل مخزن شرکت ملی حفاری ایران افزود :

با بهره گیری از دومین مجموعه حفاری فروتعادلی بیش از یک میلیون دلار صرفه جویی ارزی حاصل شد .

موسوی گفت: تاکنون افزون بر 17 هزار متر حفاری به این روش به ثبت رسیده که نتیجه حاصل از آن تولید بیش از 220 هزار بشکه نفت خام در حین عملیات حفاری بوده است.

وی افزود: هم اکنون برخی میدان های که براثر سالیان متوالی تولید دچار افت فشار متوسط مخزن شده اند، گزینه خوبی برای حفاری فروتعادلی محسوب می شوند.

رییس اداره حفاری زیر فشار تعادل مخزن شرکت ملی حفاری ایران

با بیان این که حفاری فروتعادلی از نظر تجهیزات مورد استفاده و نحوه عملیات با حفاری فراتعادلی متفاوت است، گفت : ضرورت بهره گیری از فناوری روزآمد جهان در حفاری چاه های نفت و گاز موجب شده تا مطالعات در باره روش حفاری پیشرفته فروتعادلی از سال 1376 آغاز و در سال 1381 این مطالعات به صورت ویژه و کاربردی ادامه یابد و از سال 83 یک مجموعه تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و متناسب با مخازن نفت و گاز کشور تامین شود.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد