ظرفیت پالایش گاز کشور تا پایان سال ٩٤ به روزانه یک میلیارد مترمکعب می رسد

به گزارش نفت دیلی، مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز با اشاره به برنامه توسعه تولید گاز کشور گفت: ظرفیت پالایش گاز کشور تا پایان سال ٩٤ به روزانه یک میلیارد مترمکعب خواهد رسید.

مهدی جمشیدی دانا در دومین همایش تولید پایدار گاز طبیعی درباره وضعیت کنونی تولید پالایشگاه های گاز در دوره اوج مصرف گفت: بخش پالایشی صنعت گاز در زمان اوج مصرف سال گذشته موفق به ثبت تولید روزانه ٥٢٠ میلیون مترمکعب گاز شد و در سال ١٣٩٤ این رقم به روزانه یک هزار میلیون مترمکعب خواهد رسید.

وی سهم مجتمع گاز پارس جنوبی را در تولید گاز کشور بسیار مهم خواند و گفت: این مجتمع ٤٤ درصد گاز کشور را به صورت متمرکز تامین می کند و به خطوط سراسری انتقال می دهد.

وی تصریح کرد: پالایشگاه های فجر جم و پارسیان نیز به ترتیب با ٢١ درصد و ١٧ درصد به ترتیب در رتبه های بعدی از نظر میزان تولید گاز قرار دارد.

ثبت رکورد پالایش ١٦١ میلیارد مترمکعب گاز در سال ٩١

جمشیدی دانا با بیان این که بخش پالایشی پالایشگاه های گاز کشور از سال ١٣٨٨ تا کنون روند افزایش تولید را طی کردند، اظهار داشت: در سال گذشته نزدیک به ١٦١ میلیارد مترمکعب گاز (٨ درصد بیشتر از سال ٨٨) تولید شد این در حالی بود  که هیچ پالایشگاهی به مجموع پالایشگاه های کشور اضافه نشده است.

وی یکی از اقدام های مهم در جهت افزایش تولید گاز را برداشت این حامل انرژی از مخزن پارس جنوبی و پالایش آن در پالایشگاه های فجر جم و بیدبلند اعلام کرد.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران گفت: در سال گذشته ٥,٨ میلیارد مترمکعب گاز ترش از این مخزن مشترک برداشت و در دو پالایشگاه یاد شده پالایش و به شبکه سراسری ارسال شد.

کاهش زمان تعمیرات پالایشگاه ها

 

جمشیدی دانا همچنین اقدام های اساسی در جهت کاهش زمان تعمیرات اساسی پالایشگاه های گاز کشور را از دیگر عوامل مهم در روند افزایش تولید پالایشگاه های گاز کشور عنوان کرد.

وی تصریح کرد: تعمیرات اساسی پالایشگاه ها از اواخر سال ٨٨ از ٣١ روز در سال ٨٩ به ٢٣ روز در سال ٩١ رسیده است و این مهم علاوه بر کمک به افزایش تولید گاز از خروج ارز از کشور نیز به میزان قابل توجهی جلوگیری کرده است.

وی تصریح کرد: کاهش زمان تعمیرات اساسی پالایشگاه ها منجر به تولید افزایش ٤ میلیارد مترمکعب گاز در سال شده است.

جمشیدی دانا گفت: با کاهش زمان تعمیرات اساسی تولید گاز به میزان ٣٧ میلیون مترمکعب در روز معادل یک و نیم برابر ظرفیت تولید یک فاز پارس جنوبی افزایش یافته است.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران در ارتباط با فعالیت های ساخت داخل و هدف گذاری این بخش از بدنه شرکت ملی گاز را تا پایان سال جاری گفت: بومی سازی قطعات یدکی تجهیزات ثابت را برای امسال ٩٠ درصد و خودکفایی در ساخت قطعات یدکی دستگاه های دوار را ٨٠ درصد اعلام کرد و گفت: دستیابی به دانش فنی تولید مواد شیمیایی و ساخت داخل کردن آنها به میزان ٧٥ درصد از جمله اهداف تعریف شده در سال جاری است.

وی همچنین خودکفایی در اقلام ابزار دقیق و کنترل به میزان ٥٠ درصد و خودکفایی در ساخت داخل کردن اقلام برقی میزان ٦٠ درصد را از دیگر اهداف بخش پالایشی کشور در سال جاری برشمرد.

ضرورت جذب سالانه یک هزار نفر در شرکت ملی گاز

جمشیدی دانا با اشاره به کمبود نیروی انسانی در صنعت گاز کشور گفت: چارت سازمانی تعریف شده برای پالایشگاه های گاز کشور ٧٧٠٠ نفر است در حالی که هم اکنون ٥٥٠٠ نفر در این بخش فعالیت می کنند.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر کمبود نیروی انسانی در سطوح مختلف صنعت گاز به ویژه پالایشگاه ها، از ضرورت جذب و آموزش سالانه ١٠٠٠ نفر نیروی کارآمد در این بخش از صنعت گاز کشور تاکید کرد.

وی اظهار کرد: رسیدن به اهداف و ارقام تولید پیش بینی شده در افق ١٤٠٤ و خلق حماسه اقتصادی در این عرصه نیازمند تامین نیروی متخصص و آموزش افرادی است که در آینده بتوانند سکان هدایت و راهبری در سطوح مختلف صنعت را در دست گیرند.

آموزش مدیران برای راهبری پالایشگاه ها

جمشیدی دانا همچنین بر ضرورت ایجاد مرکز آموزش مدیران برای راهبری آتی پالایشگاه های گاز کشور تاکید کرد و گفت: با توجه به بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی و افزایش شمار کنونی پالایشگاه های گاز، به طور حتم در آینده نزدیک نیازمند مدیرانی خواهیم بود که بتوانند سکان هدایت بخش های مختلف پالایشگاهی را در دست گیرند.

وی گفت: برای تحقق بخشی از این نیازها هم اکنون ١٥ نفر برای آموزش به منظور راهبری و کنترل پالایشگاه های گاز کشور برگزیده شده اند که با آموزش های لازم مدیریتی بتوانند این بخش را در آینده هدایت کنند.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد