به گزارش نفت دیلی،مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران از احتمال مذاکره کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز درباره انتخاب دبیرکل جدید این مجمع در نشست تهران خبر داد.
سید محمد علی خطیبی طباطبایی درباره انتخاب دبیر کل جدید مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی یی سی اف) گفت: این موضوع در دستور کار نشست تیرماه سران جی یی سی اف در مسکو نیست و سران کشورهای عضو به طور معمول به بحث درباره این موضوع ها نمی پردازند.
دومین اجلاس سران جی یی سی اف قرار است روزهای اول و دوم ژوئیه (١٠ و ١١ تیرماه) در مسکو، پایتخت روسیه، برگزار شود.
این مقام ایرانی احتمال داد درباره انتخاب دبیرکل جدید جی یی سی اف در نشست وزارتی تهران تصمیم گیری شود.
سمت لئونید بوخانوفسکی، دبیر کل کنونی مجمع کشورهای صادر کننده گاز، دسامبر سال ٢٠١٣ به پایان می رسد.
به گفته وی، ایران به عنوان رئیس کنونی اجلاس وزرای جی یی سی اف به همه کشورهای عضو اعلام کرده است با توجه به این که دوره دبیرکل فعلی جی یی سی اف تا پایان سال جاری میلادی به اتمام می رسد، چنانچه مایلند می توانند کاندیدهای خود را معرفی کنند.
به گفته خطیبی، نامه های معرفی کاندیدها برای احراز پست دبیر کلی جی یی سی اف به کشورها ارسال و از آنها خواسته شده است که کاندیدهای خود را معرفی کنند که پس از معرفی، کاندیدها ارزیابی می شوند و نتیجه این ارزیابی ها به اجلاس وزرا ارائه می شود.
وی درباره معرفی کاندیدها گفت: چون هنوز مهلت مقرر برای معرفی کاندیدها به اتمام نرسیده است، منتظر هستیم تا تعداد کاندیدها مشخص شود که پس از معرفی، ارزیابی آنها آغاز خواهد شد.
خطیبی همچنین اظهار کرد: ایران نیز قصد دارد در رقابت برای در اختیار گرفتن سمت دبیر کلی جی یی سی اف شرکت کند و مثل همیشه در این رقابت ها حضور فعال داشته باشد.
وی درباره کاندیدای جمهوری اسلامی ایران گفت: چون کاندیدا، کاندیدای ایران است انتخاب آن مراحلی دارد که در حال طی آن مراحل هستیم تا بتوانیم یک کاندیدای قوی و مطرح را معرفی کنیم.
این مقام ارشد درباره ویژگی ها و مشخصات کاندیدها برای احراز پست دبیر کلی جی یی سی اف اظهار کرد: کسی که می خواهد دبیرخانه یک سازمان بین المللی را اداره کنند باید ویژگی های شناخته شده ای داشته باشد که این ویژگی ها نسبی است و این کاندیدها با هم مقایسه می شوند.
وی تاکید کرد: سازمان ها نیز سعی می کنند فردی را انتخاب کنند که بتواند دبیرخانه را برای مدتی که لازم است، اداره کند.
وی درباره برنامه ریزی ها و تهیه مقدمات برای برگزاری نشست وزیران جی یی سی اف در تهران گفت: کمیته ای متشکل از بخش های مرتبط با برگزاری این نشست و نمایندگان ذی ربط تشکیل شده که این کمیته جلساتی داشته و تصمیم هایی گرفته است که به تدریج این تصمیم ها در حال اجرا شدن است.
مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران یادآور شد: هماهنگی های لازم در این کمیته و بخش های مختلف در حال اجرا شدن است، ضمن آن که مقدمات کار و برنامه ریزی و هماهنگی های لازم برای تشکیل چنین جلسه مهمی در حال فراهم شدن است.
وی درباره زمان دقیق برگزاری نشست وزارتی جی یی سی اف در تهران گفت: این کمیته باید زمان دقیق آمادگی خود برای برگزاری این نشست و پذیرایی از هیئت های مختلف را پیشنهاد دهد؛ با تعیین زمان مقرر و رایزنی با کشورهای عضو جی یی سی اف، درباره تاریخ دقیق و مشخصی به نتیجه می رسیم و آن را اعلام خواهیم کرد.
وی احتمال داد که مکان برگزاری نشست وزیران جی یی سی اف تهران، پایتخت ایران، باشد.
خطیبی همچنین درباره محور مذاکرات نشست تیرماه سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در مسکو گفت: هنوز این موضوع در حال بررسی است اما در سه جلسه کارشناسی، روی دستور جلسه نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز، کلیه مدارک و بیانیه ای که قرار است در این نشست منتشر شود، بحث شده است.
وی افزود: موضوع های یادشده نخست باید از سوی کمیته اجرایی جی یی سی اف و سپس در نشست وزارتی که قبل از اجلاس سران این مجمع برگزار می شود، تایید شود و بعد به سران جی یی سی اف ارائه شود تا سران کشورهای عضو آن را نهایی کنند.
خطیبی درباره اعلام آمادگی سران کشورهای عضو برای حضور در نشست سران جی یی سی اف در مسکو گفت: بسیاری از کشورها علاقه مند به حضور در این نشست هستند و به طور قطع کشور میزبان، روسیه، اطلاعات دقیق در این باره را دارد.
مهندس قاسمی، وزیر نفت در احکامی جداگانه سید محمدعلی خطیبی طباطبایی، مدیرکل امور اوپک و نماینده جمهوری اسلامی ایران در مجامع انرژی به عنوان «عضو و مسئول دبیرخانه ستاد برگزاری پانزدهمین اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز»، علیرضا نیکزاد رهبر، مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی، به عنوان «هماهنگ کننده ستاد برگزاری پانزدهمین اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز»، احمد خالدی، معاونت امور بین الملل و بازرگانی، محمدرضا نراقی، مدیرکل تشریفات و امور کارکنان خارجی، علیرضا فخاری، مشاور وزیر و رئیس سازمان حراست وزارت نفت را به عنوان «اعضای ستاد برگزاری پانزدهمین اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز» منصوب کرد.
در نشست آذرماه ١٣٩٠ وزرای جی یی سی اف در شهر مالابو، پایتخت گینه استوایی، رستم قاسمی، وزیر نفت ایران به عنوان رئیس و محمد بن صالح الساده، وزیر انرژی و صنعت قطر به عنوان نائب رئیس نشست وزارتی نوامبر آینده این مجمع در تهران، پایتخت ایران، منصوب شدند.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا و عمان که آبان سال ١٣٩٠به جی یی سی اف پیوستند، از اعضای این مجمع جهانی به شمار می روند.
هلند، قزاقستان و نروژ نیز به عنوان عضو ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز مطرح هستند که عراق نیز به تازگی به این جمع پیوسته است.