رشد صنعت گاز نسبت به دیگر سوخت های فسیلی بیشتر خواهد بود

به گزارش نفت دیلی، بیر کل مجمع کشورهای صادرکننده گاز پیش بینی کرد صنعت جهانی گاز رشد بیشتری نسبت به دیگر سوخت های فسیلی داشته باشد.

، لئونید بوخانوفسکی، دبیر کل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی یی سی اف) با پیش بینی  این که صنعت جهانی گاز رشد بیشتری نسبت به دیگر سوخت های فسلی خواهد داشت، گفت: توسعه ذخایر شیل گس (تولید گاز از سنگ های رسی) در آمریکا احتمال دارد در بلند مدت نقش مهمی در عرضه جهانی گاز ایفا کند.

وی افزود: شیل گس می تواند به جای این که بر بازارهای جهانی تاثیر بگذارد سبب افزایش تقاضا و مصرف گاز در شمال آمریکا شود.

بوخانوفسکی اظهار کرد: ذخایر عظیم شیل گس در شمال آمریکا به عنوان یکی از فواید بسیار مفید گاز در نظر گرفته می شود که می تواند به جای زغال سنگ در تامین سوخت نیروگاه های تولید برق استفاده شود.

وی درباره ذخایر عظیم شیل گس در آرژانتین گفت: این کشور هنوز در مراحل اولیه توسعه ذخایر شیل گس است و با آن که آرژانتین دارای ذخایر شیل گس است، اما در حال حاضر مهارت فنی و توانایی مالی برای توسعه این ذخایر را ندارد.

این مقام ارشد همچنین با بیان این که مجمع کشورهای صادرکننده گاز پیش بینی می کند که تجارت گاز با خط لوله و در قالب ال ان جی برای سال ٢٠٣٠ همچنان به رشد خود ادامه دهد، افزود: بازیگران و پروژه های جدید ال ان جی گواهی بر این ادعا هستند.

وی در پاسخ به سوالی درباره این که آیا بحران اقتصادی کنونی جهان در کوتاه مدت یا میان مدت بر قیمت های گاز فشار می آورد یا خیر گفت: این موضوع می توان به روش های مختلفی بر قیمت ها تاثیر بگذارد برای مثال؛ افت تقاضا در بخش های صنعتی و نیروگاه های برق می تواند رقابت میان عرضه کنندگان در بازار را افزایش دهد یا می تواند کشورهای مصرف کننده را به استفاده از منابع ارزان تر انرژی (مانند زغال سنگ) وادار کند که مورد دومی در حال حاضر در اروپا مورد استفاده قرار گرفته شده است.

دبیر کل جی یی سی اف اظهار کرد: با آن که این چالش های احتمالی اساسا کوتاه مدت هستند، برای جی یی سی اف روشن و واضح است که کنش متقابل همه عوامل بازار، فرصت های زیادی را برای استفاده از گاز به عنوان یک سوخت پاک و قابل دسترس ایجاد و فراهم می کند.

به گفته وی، هیچ یک از بازیگران انرژی و سهامداران و کشورهای عضو جی یی سی اف که به طور کامل به محرکه های بازار آگاهی دارند، نمی توانند پیچیدگی های کنونی نقشه انرژی را از بین ببرند.

بوخانوفسکی اظهار کرد: نقش جی یی سی اف مستقر در دوحه در بازار جهانی گاز بخشی از گفت وگوها در دومین نشست سران این مجمع در مسکو خواهد بود.

نشست فوق العاده وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز روز گذشته (٨ تیر) در محل  هتل «پرزیدنت مسکو»  برگزار شد و قرار است نشست سران این مجمع ١٠ تیر در کاخ کرملین روسیه برگزار شود.

وی افزود: با توجه به توسعه های کنونی بازار گاز، پیش بینی می شود توازن انرژی و خطرهای مختلف محیط زیستی مربوط به استفاده از فناوری های تولید ذخایر نامتعارف از جمله موضوع های مورد بحث در نشست سران جی یی سی اف باشد.

اعضای مجمع صادرکنندگان گاز ٤٢ درصد از تولید گاز جهان، ٧٠ درصد از ذخایر گازی جهان، ٣٨ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ٨٥ درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) را در اختیار دارند.

١٣ کشور الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا ، امارات متحده عربی و عمان از اعضای این مجمع جهانی به شمار می روند.

هلند، قزاقستان و نروژ نیز به عنوان عضو ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز مطرح هستند که عراق نیز به تازگی به این جمع پیوسته است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد