به گزارش نفت دیلی، دو تفاهمنامه میان بخش های خصوصی ایران و سرمایه گذاران کشورهای ترکیه و کره جنوبی به منظور تولید دو محصول پرکاربرد در صنایع تکمیلی پتروشیمی به امضا رسید.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی شامگاه روز گذشته (سه شنبه ١١ تیر) در حاشیه دومین همایش بین المللی معرفی فرصت های سرمایه گذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در استان خوزستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد:رسرمایه گذاران کشورهای ترکیه و کره جنوبی با امضای ٢ تفاهمنامه در توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی ایران مشارکت خواهند داشت.
مهندس عبدالحسین بیات افزود: این سرمایه گذاران با بخش خصوصی ایران همکاری می کنند و پس از بهره برداری از طرح های توسعه ای مشارکتی میان بخش های خصوصی ایران و شرکای خارجی ارزش افزوده مطلوبی برای کشور ایجاد خواهد شد.
وی افزود: یکی از این تفاهمنامه ها میان یک شرکت ترکیه ای و شریک ایرانی آن برای احداث و اجرای واحد تولید کامپاند پی وی سی به ظرفیت ٣٥٠ هزار تن در سال و دومین تفاهمنامه میان یک شرکت از کره جنوبی و یک شرکت بخش خصوصی برای تولید آمیزهای پلیمری به ظرفیت ٣٠ هزار تن در سال در صنایع تکمیلی پتروشیمی به امضا رسیده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: شرایط کنونی در صنعت پتروشیمی ایران روند رو به رشد و افق روشنی را نشان می دهد و افزون بر توسعه صنایع بالادستی نیازمند گسترش و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در سراسر کشور هستیم و در این مسیر برگزاری همایش های تخصصی می تواند نقشی پررنگ در افزایش سرمایه گذاری ها در این بخش داشته باشد.
وی اظهار کرد: خوشبختانه سرمایه گذاران خارجی به حضور در توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی ایران تمایل دارند و می توانند با شرکت های بخش خصوصی همکاری های داخلی همکاری های گسترده ای داشته باشند.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی روز گذشته ر دومین همایش بین المللی معرفی فرصت های سرمایه گذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در استان خوزستان اظهار کرد: باید با برنامه ریزی و توسعه صنعت پتروشیمی از خام فروشی فاصله گرفت و در تاثیر تحقق حماسه اقتصادی باید با توسعه صنایع تکمیلی از خام فروشی محصولات پتروشیمی جلوگیری کنیم.
مهندس عبدالحسین بیات افزود: صنایع تکمیلی در تمام بخش ها نیازمند رویکرد و نگاهی ملی است و به عبارتی دیگر باید رویکرد نهضت ملی جلوگیری از خام فروشی را شروع کنیم.
وی افزود: صنایع تکمیلی در صنعت نفت و به ویژه در پتروشیمی بهترین جایگزین صادرات نفت است و ارزآوری این صنایع بسیار بالاتر از نفت خام است.
وی ادامه داد: باید در مسیر زنجیره ارزش حرکت کنیم و این صنعت با ارزش افزوده بالایی که به همراه دارد می تواند زمینه ساز اشتغال زایی بالایی در کشور شود.
بیات تصریح کرد: اشتغال زایی در صنایع تکمیلی پتروشیمی ١٠ تا ٥٠ برابر صنایع بالادستی است و اگر به این هدف دست یابیم لذتی در اشتغال زایی نیز ایجاد کرده ایم.
وی گفت: نرخ بازگشت سرمایه در صنایع بالادستی پتروشیمی ١٢ تا ١٥ درصد است در حالی که صنایع تکمیلی بازگشت سرمایه ای تا ٣٥ درصد را به همراه دارد و بدین ترتیب در صورت گسترش صنایع تکمیلی پتروشیمی تحولی بزرگ در صنعت پتروشیمی ایران رخ خواهد داد.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان این که امروز ماهشهر و عسلویه از شرایط بسیار مطلوبی برای توسعه صنایع تکمیلی برخوردار هستند گفت: مجتمع های پتروشیمی زیادی در مسیر خط لوله اتیلن غرب قرار دارند و در مجموع زمینه برای توسعه صنایع تکمیلی در کنار مجتمع های بالادستی وجود دارد.
بیات افزود: برنامه راهبردی توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی شروع شده و پیش بینی می کنیم تا پایان برنامه پنجم به بسیاری از اهداف خود در توسعه صنایع بالادستی و تکمیلی پتروشیمی دست یابیم.