به گزارش نفت دیلی،کارشناسان پیش بینی می کنند چنانچه آمارهای اقتصادی چین نشان دهنده کند شدن رشد این کشور باشد، افت بهای نفت در هفته جاری ادامه خواهد یافت.
چنانچه آمارهای اقتصادی چین در هفته جاری نشان دهد که فعالیت کارخانه های این کشور کاهش یافته است، دورنمای تقاضای نفت در این کشور آسیب می بیند و احتمال می رود بهای شاخص های عمده نفت خام جهان کاهش یابد.
اگر چه در مجموع، شاخص های برنت و دبلیو تی آی در هفته گذشته با اندکی کاهش قیمت رو به رو بودند، بهای آنها همچنان بالای ١٠٠ دلار باقی ماند. با این حال بسیاری از کارشناسان باور دارند که قیمت کنونی نفت، بسیار بالاتر از سطحی است که شرایط بد بنیادهای بازار ایجاب می کند.
جاناثان بارات، کارشناس نفتی استرالیایی، ضمن پیش بینی روند کاهشی بهای نفت گفت: من همچنان باور دارم که بهای نفت پنج تا هشت دلار بالاتر از سطح واقعی است و بسیار گران تمام می شود.
بارات تأکید کرد: من چشم به راه انتشار اطلاعات اقتصادی چین در ماه اوت هستم تا از کند شدن رشد این کشور مطمئن شوم؛ اکنون بازار نفت از وضعیت اقتصادهای بزرگ جهان پیروی می کند.
سه چهارم از کسانی که در نظرسنجی مؤسسه سی ان بی سی شرکت کردند باور دارند که قیمت ها کاهش می یابد. ١٤ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی از افزایش قیمت ها در هفته جاری خبر دادند.
بازار نفت در هفته جاری با چند رویداد مهم رو به رو است؛ از یک سو، سران سه بانک مرکزی بزرگ جهان، یعنی بانک های مرکزی آمریکا، اتحادیه اروپا و انگلستان با یکدیگر جلسه خواهند داشت و از سوی دیگر، اطلاعات حساس اقتصادی آمریکا، از جمله تولید ناخالص داخلی آن در سه ماه دوم سال جاری میلادی و آمار اشتغال آن در ماه ژوئیه، در هفته جاری منتشر می شود.
اقتصاد آمریکا
اقتصاددانان پیش بینی می کنند در ماه ژوئیه، ١٨٠ هزار فرصت شغلی ایجاد شود که کمتر از میانگین ٩ ماه پیش از آن، یعنی ٢٠٠ هزار شغل در هر ماه خواهد بود.
از سوی دیگر، بیشتر برآوردها نشان می دهد رشد سالانه تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماه دوم سال جاری میلادی، یک درصد بوده است.
تام ایسی، رئیس مؤسسه کینسیل تریدینگ گفت: ممکن است رقم تولید ناخالص داخلی چندان خوشایند نباشد، اما تأثیر آن بر قیمت نفت، چندان شدید نخواهد بود.
ایسی افزود: اگر رشد اقتصادی در سه ماه سوم سال افزایش نیابد، بر قیمت نفت تأثیر بدی خواهد داشت اما رقم تولید ناخالص داخلی در سه ماه دوم سال، اگر هم تأثیری بر قیمت نفت داشته باشد، بسیار اندک خواهد بود.
به گفته کارشناسان، نوسان ارزش دلار در واکنش به تولید ناخالص داخلی، تأثیر زیادی بر واکنش قیمت کالاها و نفت خواهد داشت.
واکنش بانک مرکزی آمریکا و موضع گیری آن درباره مسائلی همچون نرخ بهره و نرخ مجاز تورم، بر ارزش دلار تأثیر خواهد گذاشت. با توجه به قیمت گذاری نفت به دلار، رشد ارزش این ارز سبب کاهش مطلوبیت طلای سیاه و افت قیمت آن خواهد شد.
مارک وگونر، رئیس مؤسسه اکسل انرژی گفت: من فکر می کنم مسئولان بانک مرکزی آمریکا به اتخاذ سیاست های تشویقی تمایل بیشتری دارند.
در صورت اتخاذ سیاست های تشویقی اقتصادی از سوی مسئولان بانک مرکزی آمریکا، ارزش دلار کاهش می یابد و بهای نفت افزایش خواهد یافت.
با این حال، وگونر پیش بینی کرد که رشد اقتصادی آمریکا مثبت خواهد بود که قیمت اوراق قرضه را کاهش و بازدهی آنها را افزایش می دهد. این مسئله سبب رشد قیمت دلار و کاهش قیمت انرژی می شود.
اقتصاد چین
در نهایت، اطلاعات اقتصادی چین بیشترین تأثیر را بر قیمت نفت در بازارهای جهانی خواهند داشت. چین اطلاعات شاخص مدیران فروش (پی ام آی) در ماه ژوئیه را فردا (سه شنبه ٨ مرداد) منتشر می کند.
در پایان هفته گذشته (جمعه ٤ مرداد) بهای هر بشکه نفت خام برنت تا مرز ١٠٦ دلار و ٦٣ سنت نیز پایین آمد و بهای هر بشکه نفت خام دبیلو تی آی آمریکا پس از سقوط تا مرز ١٠٤ دلار برای هر بشکه، در سطح ١٠٤ دلار و ٧٠ سنت تثبیت شد.
مهمترین عامل افت بهای نفت در هفته گذشته، آمار ضعیف تولید چین بود که به پایین ترین حد خود در حدود یک سال گذشته رسید.
از سوی دیگر، عرضه نفت خام در آمریکا در هفته گذشته به بالاترین حد خود از سال ١٩٩٠ میلادی تا کنون رسید و افت ذخیره سازی نفت این کشور نیز بسیار کمتر از پیش بینی ها بود.
کلی تئو، تحلیلگر مؤسسه آی جی مارکتز پیش بینی کرد بهای شاخص نفت دبیلو تی آی آمریکا، در همین سطح کنونی نوسان داشته باشد. وی گفت: در میان مدت، ما انتظار داریم بهای این شاخص افزایش یابد و به ١٠٨ دلار برای هر بشکه برسد.
به باور تئو، کند شدن اقتصاد چین در روزهای گذشته تا حد ممکن بر قیمت نفت تأثیر گذاشته است و پس از این، تأثیر بیشتری بر قیمت نخواهد گذاشت.
با این همه، به نظر می رسد معتقدان به افت قیمت، در هفته جاری موضع قوی تری خواهند داشت.
تام وبر، کارشناس مؤسسه آمریکایی پورتفولیو منیجرز گفت: با توجه به آگاهی عمومی نسبت با کند شدن اقتصاد چین و کاهش تأثیر مسائل ژئوپولتیک بر بازارها، من از رسیدن بهای نفت به مرز ١٠٠ دلار شگفت زده نخواهم شد.