سرمایه گذاری ٢٥٠٠ میلیارد تومانی برای توسعه صنایع پالایش نفت کشور

به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به اجرای طرح های بنزین سازی در پالایشگاه های موجود و جدید گفت: سال گذشته بیش از ٢٥٠٠ میلیارد تومان برای توسعه صنایع پالایشی کشور سرمایه گذاری شد.

علیرضا ضیغمی افزود: در سال گذشته در مجموع دو هزار و ٥٠٠ میلیارد تومان در صنعت پالایش کشور سرمایه گذاری شده که بالاترین رقم تسهیلات دریافتی از بانک ها در تاریخ این شرکتبه شمار می رود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی همچنین از تحویل به طور متوسط روزانه ٦٣ میلیون لیتر سوخت به نیروگاه های کشور در سال گذشته خبرداد و گفت: از این میزان ٤١ میلیلون لیتر نفت کوره و مابقی نفت گاز بوده است.

وی با بیان این که مصرف بنزین کشور در سال ١٣٦٦ حدود ٢٠ میلیون لیتر، در سال ١٣٧٩ حدود ٤٢ میلیون لیتر و در سال ١٣٨٥ به ٧٣ میلیون لیتر در روز رسید، خاطر نشان کرد: با اجرای طرح هدفمند سازی و سهمیه بندی سوخت مصرف این حامل انرژی در ٦٣ میلیون لیتر باقی مانده است.

ضیغمی گفت: کل واردات سوخت در سال ١٣٨٤ بیش از ٢٨ میلیون لیتر بود که در سال ١٣٨٦ با اجرای برنامه هدفمندی یارانه ها واردات بنزین به ١٤ میلیون لیتر و هم اکنون نیز تنها ٩,٧ میلیون لیتر بنزین از طریق شرکت ملی صنایع پتروشیمی تامین می شود.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت: طی سال های گذشته سهم منابع داخلی شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در پروژه ها کاهش یافته و در مقابل سهم شرکت نیکو، بانک های داخلی  و اوراق مشارکت افزایش داشته است.

سی ان جی سدی در مقابل سیل مصرف سوخت در ایران

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی تصریح کرد: در صورتی که در سال های اخیر صنعت سی ان جی در کشور توسعه نمی یافت ما به رغم افزایش تولیدی که در پالایشگاه های خود داشتیم برای تامین سوخت بخش حمل و نقل دچار مشکل می شدیم و به جای مصرف ٦٣ میلیون لیتر کنونی بنزین کنونی باید شاهد مصرف حداقل ٨٠ میلیون لیتر می بودیم به عبارت دیگر این صنعت همچون سدی جلوی سیل مصرف سوخت در ایران را گرفت.

به گزارش خبرنگار شانا، مهندس علیرضا ضیغمی در مراسم گردهمایی مدیران ارشد صنعت نفت با بیان این که خوراک نفت خام پالایشگاه های کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه به دو میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه در روز خواهد رسید، گفت: این رقم تا پایان چشم انداز بیست ساله نیز به بیش از ٣,٣ میلیون بشکه افزایش خواهد داشت.

وی اظهارداشت: ظرفیت ذخیره سازی فرآورده های نفتی ایران از ١١,٥ میلیارد لیتر کنونی تا پایان برنامه پنجم توسعه به ١٤.٥ میلیارد لیتر و تا پایان برنامه چشم انداز بیست ساله به رقم ١٧ میلیارد لیتر خواهد رسید.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد