به گزارش نفت دیلی، رئیس کنسرسیوم ازدیاد برداشت نفت در دانشگاه های کشور با بیان این که قالب اعضای کنسرسیوم ازدیاد برداشت نفت کنونی در ایران زمان صدارت مهندس زنگنه در صنعت نفت آموزش دیده اند، گفت: پیکره این کنسرسیوم به همراه نیروی انسانی و تجهیزات آن در زمان ایشان شکل گرفت.
دکتر محمدعلی عمادی اظهار داشت: با زیرساخت ها و تحولی که مهندس زنگنه در دوران وزارتش در حوزه آموزش ایجاد کرد هم اکنون ما شاهد آن هستیم که در دورترین مناطق کشور که هیچ گونه نفت و گازی نیز وجود ندارد و حتی در دانشگاه های آزاد ایران رشته های مرتبط با صنعت نفت تدریس می شود.
مدیر پژوهش و توسعه شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر این که وضعیت و قیمت نفت در زمان صدارت مهندس زنگنه با دوران کنونی به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست، گفت: در زمان ایشان کشور به رغم وجود تحریم با نفت ٨ تا ١٠ دلاری به خوبی اداره می شد؛ البته تحریم های کنونی نسبت به گذشته هدفمند و بیشتر شده است.
وی با اشاره به تفکر کلان نگر توام با اشراف به جزئیات مهندس زنگنه در اداره امور صنعت نفت ادامه داد: در دوران مهندس زنگنه به شرکت های تابعه صنعت نفت به عنوان یک بنگاه اقتصادی پویا و بالنده نگاه می شد و همه شرکت ها بر اساس تحقق اهداف موجود در سند چشم انداز ٢٠ ساله حرکت می کردند.
رئیس کنسرسیوم ازدیاد برداشت نفت در دانشگاه های کشور حضور شرکت های بزرگ نفتی در صنعت نفت و بومی شدن راه کارها و فناوری های آنها را از مشخصه های دوران صدارت مهندس زنگنه در صنعت نفت اعلام کرد و گفت: در آن دوران تمرکز روی تربیت نیروی انسانی توانمند، اصلاح قوانین و مقررات، خرید و تامین تجهیزات از داخل و خارج و ایجاد روابط سازنده میان شرکت های تابعه کار زیادی شد.
وی با بیان این که در دوران صدارت مهندس زنگنه نماینده ایران در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) صاحب بیان و اثربخشی فوق العاده ای بود، گفت: هم اکنون در درجه اول به دلیل نبود نیروی انسانی متخصص و متناسب و شایسته و نیز به دلیل فشار تحریم ها، جایگاه ایران در اوپک به خطر افتاده است.
عمادی گفت: سرمایه گذاری در دانشگاه های کشور، ارتقا دانشگاه صنعت نفت و ارتباط آن با سایر دانشگاه های بین المللی، تغییر در ساختار آموزشی دانشگاه ها و ایجاد رشته های مرتبط با صنعت نفت به خصوص در بخش بالادستی و جذب رتبه های سه رقمی کنکور در صنعت نفت تنها بخشی از فعالیت های مهندس زنگنه در دوران وزارت خود در بخش آموزش نیروی انسانی بوده است.
رئیس کنسرسیوم ازدیاد بر داشت نفت در دانشگاه های کشور همچنین به سرمایه گذاری مشترک وزارت نفت و وزارت علوم برای اعزام دانشجویان برتر به کشورهای صاحب فناوری نفتی همچون نروژ اشاره کرد و گفت: هم اکنون بسیاری از این دانش آموختگان آن دوران در مرکز حساس علمی صنعت نفت مثل انستیتو نفت دانشگاه تهران، دانشگاه امیر کبیر، پژوهشگاه صنعت نفت و دانشگاه تهران مشغول تدریس و آموزش نیروی انسانی هستند.
عمادی با بیان این که در زمان صدارت مهندس زنگنه در دانشگاه های کشور رشته های بالادستی صنعت نفت ایجاد شد، گفت: پیش از آن رشته های نفتی در دانشگاه ها در حد مهندسی شیمی بود، از این رو این موضوع یکی از ابعاد پنهان وابستگی صنعت نفت ایران به خارج بود و نداشتن نیروی انسانی متخصص در بخش های زمین شناسی، اکتشاف، حفاری و بهربرداری تبدیل به پاشنه آشیل صنعت نفت شده بود.
وی به ضرورت امر تحقیقات و مطالعه در صنعت نفت و نیز دست یابی فناوری های نوین اشاره کرد و گفت: در این حوزه پایه گذار سرمایه گذاری و ارتباط با دانشگاه ها مهندس زنگنه است.
عمادی اظهار داشت: حضور شرکت های بزرگ نفتی همچون استات اویل، انی و توتال در صنعت نفت جانی تازه به لحاظ فناوری های جدید به این صنعت داد، مدیریت بر روند کاری این شرکت ها بر اساس نظم و قانون یکی از قابلیت های بود که مهندس زنگنه به خوبی از پس آن برآمد.
رئیس کنسرسیوم ازدیاد بر داشت نفت در دانشگاه های کشور ارائه راهکار و بلند کردن پروژه های نیمه تمام و متروکه را از قابیلت های مهندس زنگنه دانست و گفت: به نظر می رسد حضور ایشان در صنعت نفت می تواند این صنعت حیاتی را از وضع کنونی به وضع مطلوب سوق دهد.
وی به دستاورهای بدست آمده در سایه تحریم های هدفمند کشورهای غربی در صنعت نفت اشاره کرد و گفت: مهندس زنگنه می تواند به خوبی به این دستاوردها عمق دهد، وانگهی وی در این ٨ سال گذشته به شدت تحولات صنعت نفت را دنبال کرده و برنامه ریزی لازم برای کار را در اختیار دارد.