تشدید خطرهای ژئوپولتیک بازار نفت با ادامه بحران صادرات نفت لیبی

به گزارش نفت دیلی، معاون وزیر نفت لیبی اعلام کرد با ادامه تعطیلی سه پایانه صادراتی، صادرات نفت لیبی همچنان کمتر از نصف سطح عادی است.

عمر شکمک، معاون وزیر نفت لیبی اعلام کرد با وجود تلاش دولت این کشور برای پایان دادن به تعطیلی پایانه های نفتی در پی اعتراض ها، صادرات نفت این کشور برای دومین هفته پیاپی، همچنان کمتر از نیمی از سطح عادی باقی مانده است.

این اختلال در صادرات نفت لیبی که بدترین وضعیت پس از جنگ داخلی این کشور به شمار می آید، پس از آن روی می دهد که آژانس بین المللی انرژی هشدار داده بود که ناآرامی در کشورهای تولید کننده نفت، تأثیر رشد تولید نفت از میدان های شیل اویل آمریکا را خنثی می کند.

شکمک گفت: همچنان سه پایانه نفتی تعطیل باقی مانده اند که در مجموع، حدود ٦٠ درصد از سطح عادی صادرات نفت لیبی را به خود اختصاص می دهند.

پایانه های نفتی السیدر، رأس لانوف و الزویتنه در شرق لیبی، بیش از یک هفته است به دست معترضانی همچون مردم محلی جویای کار و یا کارگران حفاظتی خواهان افزایش دستمزد، بسته شده اند.

به گفته شکمک، با توجه به نبود برنامه بارگیری در پایانه مرصه الحریقه در نزدیکی شهر تبروک، مشخص نیست این پایانه بتواند کمکی به جبران افت صادرات نفت لیبی بکند.

وی تأکید کرد مذاکره برای پایان دادن به این اعتراض ها، از سوی دفتر علی زیدان، نخست وزیر لیبی و با هماهنگی وزارت دفاع و وزارت نفت لیبی در حال انجام است.

با این همه، به گفته شکمک، تولید نفت لیبی پس از سقوط ٧٠ درصدی در هفته گذشته، اکنون به حدود ٧٠٠ هزار بشکه در روز، یعنی نیمی از سطح عادی تولید این کشور رسیده است.

پس از جنگ داخلی در سال ٢٠١١ میلادی که به سقوط حکومت معمر قذافی، دیکتاتور پیشین لیبی منتهی شد، تولید نفت لیبی چنین شرایط بدی را تجربه نکرده بود.

بازگشت بحران های ژئوپولتیک به بازار نفت، امیدواری ها درباره کاهش بهای نفت با افزایش تولید نفت آمریکا را از میان برده است. اعتراض ها نسبت به برکناری محمد مرسی، رئیس جمهور مصر نیز از دیگر دلایل رشد بهای نفت در یک ماه گذشته است.

با توجه به جایگاه مهم مصر در امنیت حمل و نقل حدود هشت درصد از نفت جهان از کانال سوئز در این کشور، بحران سیاسی آن خطر اختلال در عرضه طلای سیاه را افزایش داده است.

آژانس بین المللی انرژی چندی پیش درباره خطرهای ژئوپولتیک و دیگر خطرهای تهدید کننده بازار نفت و تأثیر آنها در خنثی شدن اثر افزایش تولید نفت در میدان های شیل اویل آمریکا، هشدار داده بود.

در سال ٢٠١٤ میلادی، خطرهای ژئوپولتیک و خطرهای فنی، ممکن است سبب کاهش ٥٠٠ هزار بشکه از عرضه روزانه نفت در جهان شود که برابر با رشد تولید نفت در آمریکاست.

افزون بر اختلال در صادرات نفت لیبی، پدیده هایی همچون دزدی های نفتی در نیجریه و خرابکاری در صنعت نفت عراق، از جمله خطرهای بزرگ در بازار نفت به شمار می آیند. همچنین اختلاف های سودان و سودان جنوبی نیز ممکن است اختلال هایی در عرضه نفت ایجاد کند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد