به گزارش نفت دیلی ،سرخس به عنوان قطب جدید پتروشیمی کشور یکی از مراکز اصلی تولید اوره و آمونیاک خواهد شد.
مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: منطقه سرخس به دلیل نزدیکی به خوراک در آینده به عنوان یک قطب تولید اوره و آمونیاک و نیز گوگرد تبدیل خواهد شد.
مهندس رمضان اولادی افزود: در برنامه ششم توسعه صنعت پتروشیمی مناطق چابهار،لاوان و سرخس به عنوان ٣ هاب جدید پتروشیمی برنامه ریزی شده اند و خوشبختانه در این ٣ منطقه جانمایی و پیش بینی های لازم برای احداث زیر ساخت ها در مراحل نهایی قرار دارد.
وی ادامه داد: افزون بر عسلویه و ماهشهر این ٣ منطقه جدید به دلیل نزدیک بودن به مراکز تامین خوراک می توانند موجب تحولی بزرگ در صنعت پتروشیمی ایران شوند و شرکت ملی صنایع پتروشیمی از سرمایه گذاران علاقمند برای حضور در این ٣ هاب جدید پتروشیمی دعوت کرده و آماده هرگونه همکاری است.
مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که فاز سوم عسلویه به عنوان قطب تولید متانول ایران به زودی و با مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی زنجیره ارزش را در این محصول استراتژیک صنعت پتروشیمی تکمیل خواهد کرد گفت: برنامه ریزی های گسترده ای برای توسعه صنعت پتروشیمی در فاز سوم عسلویه انجام شده و جلسه های منظم و ثمر بخشی با مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارس در حال انجام است که امیدواریم این مذاکره ها هر چه زودتر نهایی شود.
وی افزود: فاز های ١و ٢ عسلویه به علت زیرساخت های مناسب می توانند بستر مناسبی برای تکمیل و توسعه زنجره ارزش در تولید متانول باشند و مجتمع عای پتروشیمی فعال در منطقه قابلیت های فراوانی برای توسعه دارند.
اولادی ادامه داد: برنامهریزیهای پتروشیمی برای دستیابی به اهداف بلندمدت تعیین کننده است و بازبینی سیاستگذاریهای صنعت پتروشیمی، اجرای پروژه آیندهنگاری، بهرهگیری از تمام مزیتهای کشور، تدوین طرح آمایش سرزمین و استقرار سامانه هوشمند کسب و کار، از جمله برنامههای پیشروی صنعت پتروشیمی است.
وی با تاکید بر نقش تاثیر گذار و مهم پترو پالایشگاه ها در توسعه اقتصادی کشور افزود: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده ساخت و توسعه پترو پالایشگاه ها می تواند در آینده صنعت نفت ایران را متحول کند و در این مسیر لاوان و قشم به دلیلی نزدیکی به مراکز پالایشگاهی می توانند در این هدف گذاری نقش آفرین باشند.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی چندی پیش اظهار کرد: سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی یک سرمایه گذاری مطمئن است و در این مسیر سرمایه گذاران در پروژه ها و طرح های توسعه ای پتروشیمی از مشوق ها و حمایت های وزارت نفت بهره مند خواهند شد.
مهندس عبدالحسین بیات افزوده بود: وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی از سرمایه گذاران ایرانی و خارجی که قصد سرمایه گذاری در بخش های مختلف صنعت پتروشیمی ایران را داشته باشند حمایت کرده و آماده هرگونه همکاری و مساعدت با هدف توسعه و تکمیل زنجیره ارزش در این صنعت ارزش آفرین است.
وی با بیان این که در صورت تامین مالی پروژه ها و کمک بانک ها تا پایان برنامه پنجم توسعه، هدف گذاری برای رسیدن به تولید ١٠٠ میلیون تن محقق خواهد شد گفته بود: به غیر از هاب های جدید چابهار،لاوان و سرخس ٢٠ طرح جدید پتروشیمی برنامه ریزی شده و در دست اقدام هستند که با مشارکت و سرمایه گذاری های جدید عملیاتی، در آینده صنعت پتروشیمی ایران را متحول خواهند کرد.
بیات افزوده بود: افزون بر بخش بالادستی صنعت پتروشیمی ، در بخش میان دستی و نیز صنایع تکمیلی پروژه های زیادی در کشور وجود دارند که با تامین مالی و حضور فعال بخش خصوصی می توانند زمینه را برای جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده بالا مهیا کنند.