به گزارش نفت دیلی، سه شرکت بزرگ نفتی جهان در نظر دارد سال آینده میلادی سه میلیارد دلار در بخش های فراساحلی آنگولا سرمایه گذاری کنند.
گروه مشاوره وود مک کنزی که در حوزه های انرژی و معادن پژوهش و مشاوره می کند، اعلام کرد: سه شرکت بی پی انگلیس، کونوکوفیلیپس آمریکا و استات اویل اتریش در نظر دارند سال آینده میلادی سه میلیارد دلار در بخش حفاری و اکتشاف نفت آب های عمیق آنگولا سرمایه گذاری کنند.
کارشناسان بر این باورند که این اقدام، بزرگ ترین عملیات حفاری در تاریخ اکتشاف آب های عمیق آنگولا، یک عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) به شمار می رود.
دیوید تامپسون، تحلیلگر وود مکنزی گفت: این سه شرکت حفر ٢٠ حلقه چاه را از میان یک لایه نمکی به قطر پنج کیلومتر زیر دریا در دستور کار خود دارند که این عملیات برای حفر هر حلقه چاه نزدیک به ١٥٠ میلیون دلار هزینه در پی خواهد داشت. نکته دیگر این که جابه جایی هر سکوی حفاری از خلیج مکزیک به این منطقه عملیاتی، ٥٠ میلیون دلار هزینه اضافی در بر دارد.
عملیات حفاری در منطقه آب های عمیق آنگولا، نظریه آینه اقیانوس اطلس را به محک آزمایش می گذارد چراکه انتظار می رود این اقدام به کشف ذخایر عظیم نفتی در سواحل غربی قاره سیاه منجر شود که پیش از این، امتحان خود را در سوی دیگر این اقیانوس در آب های برزیل پس داده است و بزرگ ترین کشف های یک دهه گذشته را به ثبت رسانده است.
این مسئله جان تازه ای بر کالبد کشور آنگولا دوانیده است زیرا دولتمردان حاکم امیدوارند این حفاری های دریایی، کشف ذخایری را برای آنها به دنبال داشته باشد که نامشان را بر بالای نام نیجریه در فهرست بزرگ ترین تولیدکننده نفت قاره آفریقا قرار دهد.
از نظر تامسون، آنگولا به عنوان دارنده ظرفیت بزرگ ترین ذخایر نفتی زیر لایه های نمکی آفریقا در نظر گرفته شده است و این کاوش ها می تواندذخایر بزرگی را برای لواندا به همراه داشته باشد.
تحلیلگر وود مکنزی این چنین ادامه می دهد که کشور آنگولا در نظر دارد تولید روزانه خود را از روزانه یک میلیون و ٧٨٠ هزار بشکه ماه ژوئیه به بیش از روزانه ٢ میلیون بشکه در سال ٢٠١٧ برساند؛ اقدامی که تا حد زیادی قابل دسترس به نظر می رسد.
پتروبراس برزیل، والکو انرژی آمریکا، رپسول اسپانیا، انی ایتالیا و توتال فرانسه از جمله شرکت هایی هستند که برای حفاری در مناطق یاد شده، در برنامه ریزی ها قرار دارند.
بیشتر این شرکت های نفتی متعهد شده اند که بررسی های زمین شناسی و حفر دو حلقه چاه را تا سال ٢٠١٦ در دستور کار خود قرار دهند.
تامسون اعلام کرد: شرکت مائرسک آنگولا اس ای، منطقه حفر ٥ حلقه چاه را در بلوک های ٨ و ٢٣ برای انجام عملیات حفاری در سال جاری و سال ٢٠١٤ شناسایی کرده است.
وی تصریح کرد: این شرکت ممکن است سهام ٥٠ درصدی خود را در هر کدام از این بلوک ها به فروش بگذارد. این شرکت نخستین کاوش زیر نمکی را در میدان آزول در بلوک ٢٣ در سال ٢٠١١ انجام داده است و بر اساس برنامه ریزی ها، انتظار می رود پس از اجاره سکوی حفاری، نتیجه اکتشاف ها به ثمر بنشیند.
ارزیابی های تامسون از حجم ذخایر میدان آزول، ١٥٠ میلیون بشکه است.
وی ادامه داد: شرکت کوبالت اینترنشنال انرژی ممکن است دو حفاری از سه حفاری خود را در بلوک ٢٠ و ٢١ انجام دهد که میدان کامئیا واقع در بلوک ٢١، سال گذشته به وسیله همین شرکت کشف شد و احتمال آن می رود که در فاز نخست در سال ٢٠١٧ تولید آن به ١٥٠ میلیون بشکه معادل ١٠٠ هزار بشکه در روز برسد.
تامسون در پایان گفت: ارزیابی ها نشان می دهد که اکتشافات در مناطق آبی آنگولا کمتر از ذخایر مناطق آبی برزیل است که تعداد زیادی از این میدان ها در مقایسه با ذخایر میلیاردی برزیل، حجم آنها در ابعاد صدها میلیون بشکه ارزیابی شده است.