به گزارش نفت دیلی، ادامه بحران سیاسی در مصر که از مهمترین گذرگاه های نفت جهان به شمار می آید، بهای نفت را برای ششمین روز پیاپی افزایش داد.
اوج گیری بحران در لیبی و مصر سبب شد نگرانی ها درباره امنیت عرضه نفت افزایش یابد و در پایان هفته گذشته (جمعه ٢٥ مرداد)، بهای هر دو شاخص اصلی نفت خام جهان افزایش یابد.
بهای هر بشکه نفت خام برنت برای تحویل در ماه اکتبر با ٨٠ سنت افزایش، در سطح ١١٠ دلار و ٤٠ سنت تثبیت شد. این شاخص در هفته گذشته، دو درصد رشد قیمت داشت که بیشترین رشد آن در ٦ هفته اخیر به شمار می آید.
روز پنج شنبه (٢٤ مرداد) نیز قرارداد تحویل ماه سپتامبر شاخص برنت، پس از رشد ٩١ سنتی و تثبیت در سطح ١١١ دلار و ١١ سنت، منقضی شد.
به گفته کارشناسان، آشوب های اجتماعی در لیبی و مصر، به افزایش قیمت ها کمک کرده است. اگرچه مصر از تولید کنندگان عمده نفت به شمار نمی آید، سرمایه گذاران نگران هستند که بحران این کشور به دیگر کشورهای خاورمیانه نیز گسترش یابد.
به گفته منابع کشتی رانی، کانال سوئز و پایانه های نفتی مصر اکنون بدون مشکل، به کار خود ادامه می دهند اما نگرانی هایی وجود دارد که با ادامه درگیری ها در مصر، فعالیت کانال سوئز که از مهمترین مسیرهای انتقال نفت جهان است، مختل شود.
دیروز (جمعه ٢٥ مرداد) هزاران نفر از طرفداران محمد مرسی، رئیس جمهور برکنار شده مصر، به خیابان های شهرهای مصر هجوم آوردند و حمله ارتش این کشور را به اعضای گروه اخوان المسلمین، محکوم کردند.
در آن روز، در قاهره، پایتخت مصر، دست کم ٥٠ نفر جان خود را از دست دادند.
افزون بر این، خشونت ها و اعتصاب، تولید و صادرات نفت لیبی را فلج کرده و عرضه نفت این کشور را به پایین ترین سطح خود پس از جنگ داخلی در سال ٢٠١١ میلادی رسانده است.
انفجار یک بمب نیز برای چندمین بار، صادرات نفت عراق به ترکیه را در خط لوله کرکوک-جیهان مختل کرد. تعمیر این خط لوله ٤٨ ساعت طول خواهد کشید.
در آمریکا نیز با افزایش نگرانی ها درباره تأثیر طوفان های فصلی بر تولید نفت در خلیج مکزیک، بهای نفت افزایش داشت.
بهای هر بشکه نفت خام دبیلو تی ای آمریکا برای تحویل در ماه سپتامبر، ١٣ سنت افزایش یافت و در سطح ١٠٧ دلار و ٤٦ سنت تثبیت شد. در مجموع بهای نفت آمریکا در هفته گذشته، ١,٤ درصد رشد هفتگی داشت.
استفن شراک، کارشناس نفتی آمرکایی گفت: در مقایسه با خبرهای مصر، خبرهای داخلی آمریکا همچون وضعیت بازار سهام، تأثیر بسیار کمتری بر بهای نفت داشته اند.
دیروز شاخص بازارهای سهام آمریکا شاهد افت بود و به گفته شراک، افت شاخص سهام و رشد بهای نفت تنها نشان دهنده این است که عامل خطر در عرضه، بیشترین تأثیر را در تعیین قیمت ها در بازارهای جهانی نفت دارد.
نگرانی فعالان بازار نفت آمریکا نسبت به تأثیر طوفان های فصلی بر تولید نفت خلیج مکزیک، تا حد زیادی کاهش یافته است اما بسیاری از شرکت های نفتی، بعضی از کارکنان خود را برای احتیاط، از سکوی های نفتی خارج کرده اند.
بنا بر اطلاعات وزارت انرژی آمریکا، خلیج مکزیک، ٢٣ درصد از تولید نفت ایالات متحده را به خود اختصاص داده است.