صادرات نفت عربستان در ماه گذشته ٤٧٠ هزار بشکه کاهش یافت

به گزارش نفت دیلی،موسسه ابتکار داده های نفتی (جودی) در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد تولید و صادرات نفت خام عربستان سعودی در ماه ژوئن گذشته در مقایسه با ماه می کاهش داشته است.

بر این اساس، سعودی ها در ماه ژوئن ٧ میلیون و ٣٢٠ هزار بشکه، صادرات روزانه نفت داشته اند که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال پیش، کاهش صادرات ٤٧٠ هزار بشکه ای را تجربه کرده است.

تولید نفت این کشور در ماه ‍ژوئن نیز با ٢٠ هزار بشکه در روز کاهش نسبت به ماه پیش از آن به ٩ میلیون و ٦٤٠ هزار بشکه در روز رسید.

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی خبرگزاری های دیگر، میانگین درآمد حاصل از فروش نفت خام عربستان سعودی در سال گذشته میلادی ٩٣١ میلیون دلار در روز اعلام شده و برای سال ٢٠١٣ میلادی روزانه ٧٦٥ میلیون دلار پیش بینی شده است.

این گزارش ها به نقل از آمارهای منابع مستقل می افزاید درآمد حاصل از فروش نفت عربستان در سال ٢٠١٢ از زمان آغاز مرحله افزایش تولید در هشت دهه پیش، به حدود ٣٣٩,٨ میلیارد دلار افزایش یافت که این مقدار ٧.٣ درصد بیش از کل درآمد سال پیش از آن یعنی ٣١٦.٦ میلیارد دلار و حدود دو برابر  درآمد سال ٢٠٠٩ یعنی ١٧١ میلیارد دلار بوده است.

دلایل افزایش درآمدهای سال ٢٠١٢، به افزایش قابل توجه قیمت نفت عربستان بازمی گردد که میانگین آن ١٠٦,١ دلار بوده است. این کشور همچنین به رکورد تولید ٩.٨ میلیون بشکه در روز در سال مورد بررسی دست یافت.

انتظار می رود به دلیل پیش بینی کاهش تولید نفت در سال جاری میلادی، درآمدهای نفتی عربستان به حدود ٧٦٥ میلیون دلار در هر روز کاهش یابد.

بانک ملی تجاری  نیز عربستان اوایل سال جاری در گزارشی اعلام کرده بود: عربستان به منظور رعایت سهمیه بندی تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، عرضه نفت خود را کاهش خواهد داد، به همین منظور میانگین تولید نفت خام عربستان احتمال دارد ٤٠٠ هزار بشکه در روز کاهش یافت.

بنا بر اعلام این بانک، پیش بینی می شود که میانگین تولید نفت عربستان در سال جاری میلادی حدود ٩ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه در روز باشد.

میانگین تولید نفت عربستان در سال گذشته ٩ میلیون و ٩٢٠ هزار بشکه در روز بوده است.

انتظار می رود به دلیل پیش بینی کاهش تولید نفت در سال جاری میلادی، درآمدهای نفتی عربستان به حدود ٧٦٥ میلیون دلار در هر روز کاهش یابد.

اعضای اوپک در نشست ماه مه گذشته سقف تولید خود را ٣٠ میلیون بشکه در روز ثابت نگه داشتند.

الجزایر، آنگولا، اکوادور، ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا، ١٢ عضو اوپک هستند که در در ماه سپتامبر سال جاری میلادی، برای تصمیم گیری درباره مسائل مهم بازار نفت، در وین، پایتخت اتریش، گرد هم خواهند آمد.

بلومبرگ در ادامه گزارش خود افزود: دیگر اعضا اوپک مانند عراق، کویت و نیجریه نیز در ماه ژوئن نسبت به ماه مه کاهش صادرات داشته اند به طوری که صادرات روزانه عراق در این مدت از ٢ میلیون و ٤٨٠ هزار بشکه  به ٢ میلیون و ٢٣٠ هزار بشکه رسیده و کویت دیگر عضو این سازمان، صادراتش از ٢ میلیون و ٢٣٠ هزار بشکه به ٢ میلیون و ٩٠ هزار بشکه کاهش یافته است.

 کامل الحرامی، تحلیلگر مستقل نفتی، در تماس تلفنی خود با بلومبرگ گفت: به دلیل کاهش تقاضا در ماه ژوئن، صادرات اعضا اوپک نیز کاهش یافت اما بالا رفتن سطح تقاضا محلی در فصل تابستان، به تولید بیشتر این کشورها منجر شد. کشورهایی هم در این میان مانند لیبی و نیجریه وجود داشتند که به دلیل مشکلات داخلی، صادرات آنها کاهش نشان داد.

بر اساس منابع یاد شده، کشورهای نیجریه و آنگولا، تولیدکنندگان اوپکی غرب آفریقا، صادرات نفت سبک خود را در دوره مورد بررسی به ترتیب ٠,٧ و ٣.٦ درصد کاهش دادند. الجزایر، دیگر عضو آفریقایی اوپک، از افزایش ٣٣ درصدی صادرات خود خبر داد به طوری که این کشور توانست این مقدار را از ٥٢٩ هزار بشکه ماه مه به ٧٠٤ هزار بشکه در ماه ژوئن برساند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد